Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Lave priser truer hestevelfærden

Under 100 kroner, det er prisen man kan få heste og ponyer for på de engelske markeder, hvis man overvejer at blive heste eller pony ejer. Det vækker stor bekymring hos dyrevelfærdsorganisationen Redwings, der mener det lave prisleje, truer de billige heste og ponyers velfærd.

 

Under 100 kr

Den kendte engelske hestevelfærdsorganisation Redwings ytrer bekymring over, at det er muligt for kommende heste og pony ejere, at købe heste og ponyer på markeder for priser under 100 kroner på de engelske markeder.

 

Lav pris - uovervejede ejere

Redwings mener, at den lave pris vedblivende tiltrækker uerfarne hesteejere, som er helt uvidende overfor de løbende omkostninger ved at holde hest og det store længerevarende ansvar det er at tage sig af den. Ifølge en officiel talsmand fra Redwings siger erfaringerne at selvom mange tror at de har 'reddet' en billig hest fra en potentiel grum skæbne, sker der ofte det, at ejeren i stedet for selv kommer til at forsømme eller efterlade hesten, efterhånden som de ikke kan imødekomme de omkostninger der er ved at sørge for hesten, eller ved at sælge den videre.

 

'Tag min hest'

Redwings har oplevet et stigende antal telefonsamtaler fra hesteejere siden starten af 2015. Alene i den første uge af året modtog redwings 31 samtaler vedrørende 39 heste tilhørende ejere der anmodede velfærdsorganisationen om at tage deres heste ind. Dette er en forøgelse på mere end 40 % fra den samme periode i 2014.

 

Redwings velfærds telefonlinje, som er en slags servicetelefon vedrørende hestevelfærd, modtog i samme periode tilsvarende 1241 opkald til, en øgning på 16 % i forhold til året før, der omhandlede hesteejeres forespørgsel på, om velfærdsorganisationen kunne bidrage til, at finde et alternativ hjem til deres heste.

 

Overvej ejerskab grundigt

Redwings pointerer, at den nyværende hestekrise i Storbritannien sammenholdt med det faktum at de fleste velfærdsorganisationer allerede e overfyldte, betyder at det er særligt vigtigt at potentielle nye hesteejere forstår hvilket personligt og finansielt engagement, der er ensbetydende med det, at eje en hest.

 

Oplysning og uddannelse

Redwings arbejder derfor også på at kommunikere og uddanne potentielle nye hesteejere til at vide, hvad det kræver at tage vare på en hest. De potentielle ejere skal være bevidste om at en hest kan blive mere end 30 år gammel og at det derfor er et langvarigt engagement man påtager sig, når man anskaffer sig en hest. At være hesteejer kan være fantastisk givende, men det er også et kæmpe ansvar.

 

Når hesten ikke kan bruges

Mange af opkaldene omhandler ældre eller skadede heste, hvor dyrlægeregningerne begynder at hobe sig op. Redwings opfordre kommende hesteejere til at tænke sig grundigt om, før de beslutter sig til at købe hest, og at de forbereder sig på, at alle mulige ting kan ske. Hvis det så er grundigt overvejet, hvorfor så ikke overveje at tage en hest fra et af de overfyldte hestehjem i stedet, opfordres der til fra Redwings side. Samtidig vil organisationen gerne hjælpe, til med at finde det rigtige match mellem hest og rytter, til gavn for begge parter.

 

For mere information, og for henvisning til Redwings guidelines og anbefalinger til nye hesteejere, kan du klikke her

 

Billede

 

Ponyer og heste sælges til lave priser på markeder og det giver problemer for hestevelfærden


Tilføjet d. 27-01-2015 kl. 18:32 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
14-11-17 Mindet om tabet af 8 mio. heste
07-08-17 Game of Thrones stunt-heste tjener ind til velgørenhed
14-12-15 Hest starter flere stævner med åbent sår
28-08-15 ISES fordømmer brugen af rollkur
22-03-15 Ny lov mod fritgående heste
23-11-14 Har rideskoleheste ringe vilkår?
13-10-14 Hyperflexion sat under lup
29-08-14 Mange mundlæsioner hos konkurrenceheste
16-08-14 Hvor peger fremtiden hen for ridesporten?
18-07-14 Hestepassystem spillet fallit


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider