Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Kender du din hests vægt?

Der er mange gode grunde til at vide hvad din hest vejer. Det er både nyttigt når du skal transportere hesten, sikre dens optimale velfærd, og ikke mindst når den skal medicineres, for at sikre korrekt dosering. Mange hesteejere ved dog reelt ikke, hvad deres hest vejer.

 

Nyttigt at kende hestens vægt

At kende sin hests vægt er både nyttigt i forbindelse med transport, men også i forbindelse med medicinering. Men en ny undersøgelse gennemført som spørgeskemaundersøgelse blandt britiske hesteejere viser, at det blot er lidt over halvdelen af hesteejerne, der reelt ved hvad deres hest vejer.

 

Mange hesteejere kender ikke vægten

En ny undersøgelse afslører at næsten halvdelen af de adspurgte hesteejere, nærmere bestemt 44 % ikke ved hvad deres heste vejer i forbindelse med den regelmæssige ormebehandling. Dette kan potentielt medføre risiko for at hesten reelt bliver underdoseret, som i sidste instans kan påvirke hvorledes hesten fremadrettet påvirkes af parasitter og slutteligt resultere i, at hesten udvikler resistens.

 

Resistens

Resistens over for ormekure er et stadigt stigende problem og underbehandling for parasitter er en medvirkende faktor hertil, som bidrager til en øgning af resistente parasitter. Derfor er det vigtigt at kende hestens vægt, og evt. veje den regelmæssigt, så man er i stand til at dosere korrekt.

 

Brug vægt-målebånd

De færreste har adgang til en stor vægt, men et vægtmålebånd, der kan fås i de fleste rideudstyrs butikker er faktisk relativt retvisende. Er du i tvivl, når du skal dosere ormekuren, så er det bedre at give for 50 kg for meget end for lidt, da du herved bedre sikre dig at du slår parasitterne grundigt tilbage.

 

Billede

 

Brug et vægtmålebånd til at fastslå din hests vægt


Tilføjet d. 28-09-2015 kl. 09:52 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Ormekur, Vægt og Resistens.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
19-05-20 Resistens overfor antibiotika er stigende
30-12-19 Heste holder dig slank og fit
28-02-18 Stigende resistens bekymrer forskere
21-06-17 Velfærdstruende ryttervægt under lup


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider