Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Edberg optages i Hingstebog I

Den blot 7 år gamle danskavlede trakehner hingst Edberg, har kvalificeret sig til optagelse i den eksklusive Hingstebog I, i det tyske trakehnerforbund.

 

Endegylding optagelse

Edberg har på baggrund af sine sportslige præstationer. netop formået at opfylde kriterierne for endegyldig optagelse i hingstestambog I, i det tyske trakehnerforbund, hvilket må betegnes som nået af en kraftpræstation af den unge hingst, som blot er 7 år gammel.

 

Edberg, som er kåret hingst fra Neumunster, skule opnå fem placeringer i S-dressur, med minimum en 1-3 plads, for at få mulighed for at komme ind i den eksklusive klub af hingste i hovedstambog I. Dette resultat opnåede Edberg i sidste weekend.

 

Overbevisende kvalifikation

Det blev oven i købet til en ret overbevisende kvalifikation. Med sin ejer og rytter Antje Hell kan den unge hingst fremvise hele fire sejre i S-dressur og en enkelt andenplads, og har hermed til fulde opfyldt kravet, for at komme med i det fornemme selskab. Og så har han tilmed en lang karriere at se frem til. Blot 7 år gammel er han, den store røde hingst, så det må siges ikke alene at være en kraftpræstation for så ung en hingst, allerede at kunne konkurrere med de bedste i S-dressur.

 

Vårunge blandt erfarne

Det har været helt karakteristisk for Edberg i hele hans korte karriereforløb, at konkurrere mod de heste der var ældre end ham og alligevel være blandt de bedste. F.eks. da Edberg opnåede en imponerende sejr i Wiesbaden-Adamstal i Tyskland, hvor han med sin rytter Antje Hell sejrede i Prix St. Georg, som den yngste af de deltagende hingste (se her). Han var desuden reserve på det danske UVM hold i Verden for 6 års heste i Verden. Siden Antje Hells køb af hingsten på hingsteauktionen efter kåringen i Neumünster, er det således bare gået fremad og opad med ekvipagens præstationer.

 

Præstationsavl

Edberg, er efter den populære og avlspræstationsstærke tyske trakehner elitehingst og DV kårede fløjhingst EH Connery, som også er far til viceverdensmesteren Imperio. Edbergs mor er ud af Bodil og Erik Jørgensens præstationsavl på den røde superhoppe Elta. Hun er 6. generation på stutteriet og er efter de i Danmark kendte hingste Kaiser Wilhelm og med Schwadroneur som morfar. Hoppens aner kan spores helt tilbage til hovedbeskeleren Polarstern fra fordums legendariske hovedstutteri i Trakehenen.

 

Læs mere om Edbergs afstamning m,v, i artiklen her

 

Billede

 

Edberg og Antje Hell giver den gas på banen foran det smukke slot i Wiesbaden


Tilføjet d. 18-07-2015 kl. 01:48 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
15-05-20 Stor bruttotrup til UVM på Zangersheide
26-04-20 Fem Helgstrand heste videre i KWPN
26-04-20 Bliver der UVM i Verden?
18-11-19 Der bliver UVM i Ermelo igen
17-09-19 Anerkendelse til danskavlede trakehnere
12-07-19 UVM indfører sidste øjebliks justeringer
08-07-19 Niktaro trukket fra Ermelo
25-03-19 Vil du til UVM på Zangersheide?
24-10-18 Endnu en kåret hingst fra Kaj Olesen
16-09-18 Flot dansk afslutning ved UVM for springheste


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider