Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dansk guld triumf og udtagelse til EM i Paradressur

Det er en affolket stævneplads der møder os på Aalborgs sportsrideklub søndag morgen. Ponyrytterne, Juniorerne og U25 rytterne er taget hjem efter deres afsluttende ridt i går, og kun pararytterne og de seniorer der er udtaget til eftermiddagens Grand Pix er her stadig. Publikummer er der heller ikke mange af, men efterhånden som dagen skrider frem og regnen stopper begynder tilskuerne at dukke op.

 

Vejret viser sig heller ikke just fra sin bedste side, men det tager man nu gerne med når man får lov at sidde og se på nordens bedste Pararyttere.
Rytterne er opdelt efter graden af deres handicap, men selvom der er store forskelle på rytternes fysiske formåen, så leverer de alle smuk ridning med et usædvanligt overskud.

Danmark har et helt uovertruffent Para team, og om det er landstræneren David Amager eller rytterne der skal have størst ros er uvist. Det står dog klart at der i Danmark bor nogle fantastisk entusiastiske ryttere der knokler for de resultater, de gang på gang henter hjem .

En af de danske favoritter, Line Kongensgaard med hesten Laponio, stiller desværre ikke til start idag. Ekvipagen var med til at sikre holdguld til Danmark i fredags, men Laponio var desværre ikke klar idag. Det er en formodet hovbyld der er problemet, og Line valgte derfor at trække sig fra konkurrencen for at lade Laponio komme hjem og få ro.
Utrolig ærgeligt for den talentfulde ekvipage, men sådan kan det gå når man arbejder med levende dyr.

Rytterne i denne diciplin arbejder utroligt meget med deres heste, og oftest opstår der et helt specielt bånd da rytterne her er særligt afhængige af deres hestes samarbejdsvilje.
Der lægges typisk rigtig meget arbejde i en hest til denne diciplin da hesten så at sige skal komplementere rytteren på alle måder. Så her passes ofte lidt bedre på hestene da de ikke i samme grad kan erstattes.

 

Første danske rytter på banen er Grad II rytteren Caroline Cecilie Nielsen på Leon. Caroline red et rigtig fint program der resulterede i en sikker førsteplads med hele 75,550 procent. Konkurrenterne i klassen fik henholdsvis 68,200 og 68,650 procent, så her var ingen tvivl om fordelingen af medaljerne.

 

At se Stinna Tange Kastrup ride ind som første Grad IB rytter er en udsøgt fornøjelse. Steffi Graf havde lidt problemer med kamera manden i hjørnet inden programmets start, men Stinna formåede heldigvis at få Steffi overtalt til at han ikke var farlig. Det var fantastisk at se Stinna med Labbenhus Snøvs i sin tid, og der var spekulationer om hun igen ville finde en så perfekt hest da hun mistede ham, men samspillet mellem Stinna og Steffi Graf er så fint, at den spekulation heldigvis er gjort helt til skamme set udefra.

Stinnas konkurrent i Grad IB er finnen Katja Karjalainen. Hun er blind, og har derfor opråber med på banen for at kunne orientere sig. En helt fantastisk opvisning i tillid mellem hest og rytter, og mellem rytter og opråber. At ride afsted på 500 kg hest uden at kunne se hvor man rider, det er om noget tillid på højt plan.

 

Grad IA rytterne er de næste på banen. Grad IA er den højeste grad, hvilket vil sige at det er her vi ser de ryttere der har det sværeste handicap. De rider oftest programmer udelukkende i skridt, men danske Liselotte Rosenhart valgte at afslutte programmet i trav. Dette gav dog ikke plus nok på pointskalaen til at komme på medaljeskamlen i denne omgang.

 

I Grad III er der mere tempo på programmerne der indeholder både trav og galop. Danske Susanne Jensby Sunesen red et særdeles smukt program på en yderst velgående Thy´s Que Faire og endte da også øverst på medaljeskamlen efter denne opvisning.

Også danske Tobias Thorning Jørgensen red i denne klasse og endte på 5. pladsen med 70,750 procent.

 

Dagens sidste Paraklasse er Grad IV rytterne, der har de mindste handicap. Programmerne bærer naturligvis præg heraf, og det er ofte svært at spotte hvad der afholder disse ryttere fra de sædvanlige dressurryttere. Danske Camilla D. F. Christensen lagde sig klart i spidsen med hele 75,300 procent, og holdt føringen helt til slut.

 

Medaljefordelingen ser således rigtig god ud set fra dansk side, med guld i både Grad IB, Grad II, Grad III og Grad IV. Fire ud af fem mulige lover rigtig godt for det kommende EM, og det bliver spændende at se hvordan de udtagne ekvipager vil klare sig mod hele den europæiske elite i Frankrig til efteråret.

 

De udtagne ekvipager er;
Line Kongensgaard med Laponio

Stinna Tange Kastrup med Steffi Graff

Susanne Jensby Sunesen med Thy´s Que Faire

Caroline Cecilie Nielsen med Leon

Camilla D. F. Pedersen Christensen med Østergaardens Deleight

 

Holdets reserve er;

Liselotte Rosenhart med Fine Kalypso

 

Resultaterne kan ses her.


Tilføjet d. 28-06-2015 kl. 18:10 og sidst rettet den 28-06-2015 kl. 18:11 af i kategorien Arrangementer.
Tags: NM, Paradressur og Aalborg.

Billede
Billede
Billede
Billede




Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Paradressurryttere er udtaget til 2021
01-02-20 Dansk paradressurhold med til OL i Tokyo
04-12-19 Kendt dansk paradressurhest aflivet
24-07-19 Stor medie-sejr for paradressuren
30-06-19 Endelig individuelle danske NM i springning
30-06-19 Danmark tog sig godt af de individuelle medaljer
30-06-19 NM medaljeregn til Danmark
30-06-19 Medaljeregn til de danske pararyttere
18-06-19 Udtagelser af pony-dressurryttere til NM og EM
17-06-19 Pony- og children-ryttere udtaget til NM i springning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider