Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fantastiske Laura sørgede for endnu en guldmedalje!   Reportage

Kl. 11.30 startede den individuelle finale for childrenryttere i Bernstorffparken her i Gentofte. Der blev startet i omvendt startrækkefølge, hvilket vil sige at de ekvipager med sammenlagt dårligst resultat efter holdmesterskabet (hvor også nogle individuelle ryttere red).
Generelt så red alle childrenrytterne rigtigt pænt. Det er svært at være under 14 år (eller være blevet 14 i år), og samtidig kunne holde sammen på de store heste, få afstandene til at passe og alle de andre ting, man skal holde ekstra meget styr på når man rider en stor hest. Man er ikke i tvivl om at alle rytterne sidder på gode heste, men alle ryttere også gjorde en rigtig god figur.

Der var 6 danske ekvipager med videre til første runde, og de klarede sig generelt rigtigt godt!
Anna Weilsby var tredje rytter på banen med Cliff Young, og hun medtog sig 8 fejl fra i torsdags. Det blev desværre til en ærgerlig bom på spring nr 6, og hun sluttede første runde med sammenlagt 12 fejl inklusiv resultaterne fra torsdag.
Signe Dugehold Veng Kristensen fik en ærgerlig tidsfejl, og da hun havde 4 fejl med sig fra i torsdags sluttede hun første runde med i alt 5 fejl.
Næste danske rytter var den første af i alt 12, som havde været fejlfrie i torsdags. Det var Mathilde Aborg på Contina, og hun fortsatte den gode stil med endnu en nulrunde. Samme stil fortsatte de resterende 3 danske ekvipager - Emilie Mosegaard Chrstiansen med Serupgaards Corona, Emilie Weilsby med Fortuna og Laura Baaring Kjærgård med Baileys-BH sluttede alle med sammenlagt 0 fejl efter den første individuelle runde. Det lykkedes i alt 8 af de 12 fejlfrie fra i torsdags at ride fejlfrit, heraf var 4 af den danskere. Så efter første runde lå Danmark stadig rigtig godt til!

Det virkede som om at rytterne havde fået redet alle nerverne ud i første runde, samtidig med at banen var blevet to spring kortere. Ikke en eneste af de i alt 18 ryttere red med mere end maks 4 fejl. Rytterne var igen kommet i omvendt startrækkefølge, dvs. at de ryttere med de dårligste resultater startede først og de bedste til sidst. Så da vi nåede til de sidste 8 ryttere, begyndte det for alvor at blive spændende. Den første var svenske Kajsa Björe, som red fejlfrit med Little Grace. Derefter blev det danske Laura Baaring Kjærgaard, som også red fejlfrit! Svenske Madeleine Ryoung Shing gjorde kunsten efter med Albion. Desværre lykkedes det kke helt for Emilie Weilsby og Fortuna, da de desværre rev udspringet på dobbeltkombinationen.
Norske Fanny Brøvig Marksten og Galipoli red også fejlfrit, og lige efter fulgte Emilie Mosegaard Chrstiansen med samme resultat. Desværre fik de to sidste ryttere 4 fejl, heriblandt Mathilde Aborg. Det betød at der var 5 ryttere med til den afgørende omspringning!

Første rytter var Kajsa Björe som gjorde alt, for at lægge maksimalt pres på de restende 4 rytter. Hun red alle runder ekstremt velovervejet, omspringningen blev fejlfri med snævre vendinger hele vejen og totalt under kontrol i tiden 42.49 sek, og den tid så ud til at blive svær at slå.
Men det lod næste rytter, danske Laura Baaring Kjærgaard, sig overhovedet ikke mærke af. Hun red så hurtigt som det kunne lade sig gøre. Baileys-BH er meget stort galopperende, når der først bliver lukket op for galoppen. Laura red også indenom alle steder, hvor det kunne lade sig gøre i et højt tempo - og hun red fejlfrit over mållinjen i tiden 41.22 sek til tilskuernes store jubel!
Svenske Madeleine Young Shing var næste rytter. Men med et overmodigt snævert sving ind i dobbeltkombinationen, resulterede det desværre i et stop og en bom, da hun fik Albion over i andet forsøg. Så med 5 tidsfejl med sig sluttede hun med 13 fejl.
To ryttere tilbage, og den ene var Fanny Brøvig Marksten med Galipoli. Hun red en hurtig tid 42.35 sek, som kunne have rakt til en bronzemedalje, hvis hun havde undladt at blive lige overmodig nok ind i dobbeltkombinationen samt hun fik også en bom på den sidste i omspringningen.
En rytter tilbage, og det var danske Emilie Mosegaard Christiansen. Red hun fejlfrit var hun sikret en bronzmedalje. Red hun med 4 fejl, så var hun også stadig sikret en bronzemedalje. Og det sidste var lige hvad hun gjorde - 4 fejl i tiden 46,15, og bronzemedaljen var i hus!

Resultat af klassen blev:
Laura Baaring Kjærgaard med guldmedaljen, svenske Kajsa Björe med sølvmedaljen og endnu en dansker tog bronzemedaljen, nemlig Emilie Mosegaard Christiansen.

Billede

Laura, Kajsa og Emilie til præmieoverrækkelsen under nationalmelodien.

Billede

En velfortjent tur i vandgraven blev det også til for Laura!


Tilføjet d. 27-06-2015 kl. 13:53 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
14-03-19 Childrenhold udtaget til Belgien
27-08-18 Lucas Vium vandt Agria i springning for children
18-06-18 Ponyekvipager udtaget til NM og EM i dressur
06-06-18 Springrytterne udtaget til Nordisk Mesterskab
09-05-18 Danmark er klar til NM i dressur
10-08-17 Lige ved og næsten med medalje til childrenrytterne til EM
06-08-17 Hele 8 medaljer til NM i Sverige for militaryrytterne!
17-07-17 4 nye Danmarksmestre hos ponyerne og childrenrytterne
02-07-17 Dansk medaljeregn ved NM i dressur
01-07-17 6 individuelle medaljer til NM i springning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider