Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

PPID - Gratis hjælp at hente   Opdateret

Har du din hest mistænkt for at have Cushings syndrom - eller PPID som lidensen for nylig er blevet omdøbt - så er der gratis hjælp at hente fra en international medicinal virksomhed

 

Gratis test for PPID

Der er hjælp at finde, hvis du mistænker at din hest har Cushings eller PPID som lidelsen kaldes nu ( se artiklen her om lidelsen, dels symtomer og konsekvenser).

 

Medicinalvirksomheden Beehringer Ingelheim Vetmedica, tilbyder nemlig gratis laboratorieundersøgelser af PPID, i Danmark.

 

International kampagne

Medicinalvirksomheden har iværksat et internationalt initiativ, til bekæmpelse af sygdommen som også omfatter Danmark. Boehringer Ingelheim lancerer p.t. en kampagne mod PPID for at gøre ejere og hesteinteresserede opmærksomme på symptomerne og på muligheden for behandling af deres heste med sygdommen - og hjælp til at få heste - der er mistænkt for lidelsen - undersøgt.

 

I danmark har medicinalvirksomheden som et led i kampagnen bl.a.lanceret hjemmesiden LangtHesteLiv.dk, hvor der kan hentes oplysninger om lidelsen.

 

Gratis laboratorie test
I kampagnen indgår også muligheden for at få testet sin hest for PPID - helt gratis, dog med en lille smule forberedelse.

 

Selve laboratorieundersøgelsen er nemlig gratis, hvis man har printet en voucher eller kupon ud fra

http://www.LangtHesteLiv.dk. Man skal dog selv betale for at dyrlægen udtager, håndterer og indsender blodprøven.

 

Mere information at hente

Du kan se meget mere på hjemmesiden her, som også henviser dig til hvilke eventuelle PPID symptomer, du skal være opmærksom på. Du kan også læse Heste-Nettes nylige artikel om Cushings eller PPID her.

 

Det er vigtigt for hesteejere at vide, at tid er en kritisk faktor, når det gælder PPID. Opdages PPID i tide findes der nemlig behandling, som kan holde symptomerne på et minimum. Selvom hesten ikke kan kureres, kan den med den rette behandling leve videre uden smerter og andre gener.

 

Hvis du har mistanke om, at din hest potentielt kan lide af PPID, kontakt da din dyrlæge for at høre mere omkring behandlingsmulighederne og gør ham/hende opmærksom på den gratis test.

 

Billede

 

Pony med PPID - med den karakteristiske lange krøllede pels


Tilføjet d. 02-07-2015 kl. 12:38 og sidst rettet den 09-08-2015 kl. 07:34 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Test, Cushings og PPID.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-04-19 Få WFFS-testet dit føl på følskuet
20-02-19 Både hest og rytter ramt af Cushings
24-09-15 Forfangenhed – ikke sæsonbestemt
26-06-15 Mistanke om cushings eller PPID?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider