Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Cortaflex ha super fenn
Forfatter: 
Dato:  16-01-2018 15:33

Hej. Jeg har en hest som har stået med en skade på din dybebøjesene og tilhæftningen til hovbenet, den er blevet genoptræner helt, men hun bliver øm hvis hun gå på ikke lige Hårdt underlag? Dyrlægen anbefaler cortaflex Ha som skulle gå ind og og hjælpe rigtigt godt for deres sener. Er der nogle som har gode erfaring med det og af nye dato opdate på det ?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Gode erfaringer
Forfatter: 
Dato:  16-01-2018 19:27

Jeg har gode erfaringer med Cortaflex til min gamle springhest.

Der er flere varianter, alt efter hvor kraftig en virkning, hesten har brug for. Den almindelige er Cortaflex HA, så er der Cortaflex HA Super Feen, hvor der (ikke overraskende) er tilsat super fenn, der virker antiinflamatorisk.

 

Endelig er der Cortavet, som er mere koncentreret og virker kraftigere. Her er vi ved at være ovre i et tilskud til heste, der har konstateret slidgigt eller andre former for tilbagevende haltheder.

 

Ofte kan det være en ide at bruge Cortaflex HA super Fenn i opstarten og så skifte over til den almindelige cortaflex efterfølgende.

 

Tidligere gav mange den almindelige Cortaflex samtidig med at give Dewils Claw root. Men da devils claw kom på dopinglisten kom Cortaflex HA Super Fenn frem som et alternativ til at bruge dewils claw.

 

Nu hvor min springhest er 22 år, og stadig bliver redet - dog ikke stævner, så får han Cortaflex HA Super Fenn i vinterhalvåret.

 

Man kan ofte få det billigere i England. Og det kan være godt at supplere med hyben - eller prøve med hyben i stedet for Cortaflex.

 

Mette

0
0
Svar på denne tråd
 
 Cortaflex.
Forfatter: 
Dato:  17-01-2018 08:09
Hej Mette.

Mange tak for svaret. Sagen er den at min hest fik sidste januar en lille rift i hæftningen til bøjesenen og et trauma i senen som hæfter sig ned til hov benet. Hun har så stået 10 md stille og startet op i super fin stand i 3 md klaret genoptræningen med ug og var let igennem hele kroppen og smidige. Så en dag på fold hvor Jorden er hård har måske ramt et jævnt underlag som så har påvirket hende sener.

Det er så der du tænker at cortaflex har en godt effekt på hendes sener/arvæv Og det kan forbygge halthed fremover. Hun er en rimelig solid hest og har gode knogler og ingen forandringer i dem. Kun den sene skade. Hvad med gurkemeje ? Og hvad er din erfaring med hyben ? Og skal jeg forstår det sådan at du giver din hest cortavet om sommeren, har det lige så god effekt som cortaflex ha super Finn?
Kh Christina
0
0
Svar på denne tråd
 
 Cortaflex, hyben og arnica
Forfatter: 
Dato:  18-01-2018 22:31

Hej igen

 

Min får hverken Cortaflex eller hyben om sommeren når han går på døgnfold (kommer dog ind ved kraftig regn). Når det er varmere og han kan bevæge sig hele døgnet, så bliver han ikke stiv, som når han stå på boks om natten om vinteren :-)

 

Nu er jeg på ingen måde tilskudsekspert, men som jeg har forstået det, så er de primære ingredienser i Cortaflex glucosamin og MSM. Glucosaminen hjælper på at bevare sund ledbrusk, mens MCM (en form for svovl) blandt andet hjælper på ophelingen af væv som fx sener.

Så ja, Cortaflex kan godt hjælpe en hest med en seneskade. Måske kan du ligeså godt give ren MSM, da det er billigere. Men måske er det meget godt med kombien af både glucosamin og MSM, for når heste har en seneskade og ofte bevægelse sig mindre, så producerer den ikke så meget ledvæske, som hvis den er i arbejde, og kan derfor alligevel have glæde af glucosaminen. Forhåbentlig kan din få lov til at gå på fold, hvis det kan lade sig gøre uden den løber for meget rundt.

 

Der er både undersøgelser, der viser gode erfaringer med glucosamin og med hyben. Lige hvad det præsis er hyben gør, ved jeg ikke, men det er blevet meget populært til heste de sidste år. I år begyndte jeg at give Cortaflexen og hyben samtidig, så om det er det ene eller det andet - eller kombinationen af de to - der hjælper ved jeg faktisk ikke, men hesten er glad og er gående.

 

Det kan tage en månedstid inden man kan se glucosaminen har en effekt, da det tager lidt tid inden hesten har optaget det og opbygger ledbrusken.

 

I 2010 havde min en skade ved vedhæftningen til senen nederst på et forben. Han gik et par måneder på fold, og så skridtede vi et par måneder. Der er kommet en del arvæv og en grim bule på benet efter skaden, men han har været gående og har sprunget uden problemer siden. Jeg har også gode erfaringer med at smøre med arnica. Arejdede i en stald, hvor vi brugte det efter behov og er egentlig bare fortsat :-)

www.bot-shop.dk/arnika-gel-1- l.html?gclid=CjwKCAiAq...cl9qZ9BoCA- 0QAvD_BwE

 

Jeg har hørt flere mennesker bruger gurkemaje til sig selv, men jeg har ikke erfaringer med det til hest.

 

Mette

1
0
Svar på denne tråd
 
 Seneskade
Forfatter: 
Dato:  20-01-2018 11:31

Min hest spiser efter anbefaling fra dyrlægen Devils claw, for den antiinflamatoriske effekt pga. seneskade.

Som Mette skriver, er Devils claw på dopinglisten, så det dur ikke til en konkurrencehest. Min har haft 1,5 års pause pga. skade og er pt. i genoptræning. Konkurrencer bruger jeg ham ikke til og jo slet ikke mens han er skadet, så for mig er Devils Claw et fint produkt. Derudover har min hest fået en del behandlinger med antiinflamatorisk medicin, f.eks. til en kodeledsforvridning. Netop for at stoppe og hele antiinflamation i sener osv. + for at han brugte sin krop så lige som muligt - altså forebyggende mod aflastningsskader og for at hele ham op.

 

Derudover får han lamin fra hyppolyt, som jeg synes har en virkelig god effekt. Har flere gange oplevet, at han efter lange perioder med halthed er blevet rengående når jeg har tilføjet lamin til hans daglige tilskud. Om det så lige er tilfældigt, eller produktet bare er super godt, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg bruger lamin og ikke lamin forte (som sikkert også er god, har aldrig prøvet den pga. prisen).

 

Min dyrlæge har beordret sygefold/paddock til min hest på de dage hvor jorden er frossen og knoldet. Netop for at undgå forvridninger og overbelastning af senerne. I tøvejr går han på normal fold.

 

Faktisk giver jeg også hyben. Men det er nu mest som et lille vitaminboost og fordi jeg har været i skoven og plukke en masse af dem i løber af efteråret. Dem har jeg bare tørret og så får han lidt af dem hver dag.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Glemte lige
Forfatter: 
Dato:  20-01-2018 11:35

Jeg har aldrig prøvet cortaflex, da min dyrlæge anbefalede Devils claw. Jeg prøvede tilgengæld 2 forskellige ledtilskud med glucosamin og MSM og synes ikke jeg havde effekt af dem. Min dyrlæge mumlede noget om, at det skadede jo ikke men virkede nok heller ikke på den type skade min hest har.

 

Super fenn har jeg læst om og havde faktisk forstået det som om, at det netop er Devils claw. Det lyder smart hvis det er samme effekt, men uden at være på dopinglisten.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forskellige ting
Forfatter: 
Dato:  24-01-2018 23:04

Hej,

 

Ifølge den forskning jeg har fulgt lidt med i, så kræver bindevæv (og sener + ligamenter er en del af bindevævet) forskellige stoffer for at fungere og regenerere. Der er meget få celler i bindevæv og meget "stof" mellem cellerne. På grund af de få celler, tager det lang tid for bindevæv at regenerere i forhold til f.eks. muskler. De stoffer, der har gavnlig virkning på bindevæv er:

 

Svovl (f.eks. MSM)

De essentielle aminosyrer

Vitaminer (især Betakaroten/A, E og C)

Mineraler (Zink, Kobber, Mangan og Selen)

Bioflavonider (fra f.eks. Hybenpulver)

 

Du kunne som udgangspunkt bruge et vitamin- og mineralfoder, der er så organisk baseret som muligt, men dertil kunne du evt. supplere med et rent mineraltilskud, der indeholder en afbalanceret mængde af de nævnte mineraler - forholdet mellem mineralerne er nemligt vigtigt, for ubalancer hæmmer optagelsen. Jeg kunne nævne et produkt som Mordskerl fra Dr. Weyrauch, som indeholder nævnte mineraler (plus lidt til) samt aminosyrer og E-vitamin - dette produkt kan stå alene uden anden tilførsel af mineraler.

 

Desuden kunne du tilføje en svovlkilde i form af f.eks. ren MSM. Hybenpulver er "altid godt" og som ovenfor nævnt har det i tests vist gode resultateter på højde med eller over Glucosamin.

 

Betakaroten/A-vitamin fra gulerødder, E-vitamin f.eks. fra Risklid eller ovennævnte produkt, C-vitamin (som normalt ikke behøver at blive tilført) f.eks. fra Hybenpulver eller æbler.

 

Aminosyrerne i Esparsette skulle være i en form (jeg er ikke specialist), der er lettere optagelig for organismen end aminosyrerne fra Lucerne, og heste, der ikke tåler Lucerne kan som regel tåle Esparsette. I øvrigt skal Esparsette blødes op og smager dejligt, så man kan putte lidt af hvert i det.

 

Gurkemeje er nævnt ovenfor, men mig bekendt retter virkningen sig især mod led og ikke så meget bindevævet som sådan.

 

Jeg håber, at ovenstående kunne være en inspiration til en ny kostplan til din hest Held og lykke med den!

 

MVH

Jette


Nu med rød hoppe!

Og stadig synes jeg, at:

Rigtige piger rider military!

1
1
Svar på denne tråd
 
 Dewils Claw
Forfatter: 
Dato:  25-01-2018 21:29

Pærevælling, min fik også dewils claw da han var skadet og under genoptræning. Men stoppede med det, da han skulle gå stævner igen, og har kunnet klare os uden siden.

 

Jeg valgte Cortaflexen, da den umiddelbart er billigere end andre tilsvarende produkter, da doseringen er forholdsvis lav. Ved Cortaflex skal han kun have 7g. pr dag, mens det ser ud til han skal have 25g lamin pr. dag.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tilskud
Forfatter: 
Dato:  28-01-2018 13:04

Mette: ja lamin får min 30 g af om dagen. Så 1 kg og dermed en bøtte holder i en måned. Jeg synes prisen er ok til 28 euro pr. kg - når nu jeg synes det har god effekt.

 

Jeg satser også på at stoppe med både Devils claw og lamin, når min er igennem genoptræningen. Pt. har jeg 2 kg lamin stående på lager og satser på, at jeg kan stoppe med tildelingen når de er brugt op. Dewils claw håber jeg også at jeg er på den sidste flaske af. Det løber jo alligevel op, når de får en masse forskelligt tilskud, så det er lige om at få testet om det rent faktisk er nødvendigt en gang imellem. Det er jo heldigvis altid muligt at starte op igen, hvis det viser sig at hesten har brug for det.

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider