Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Alt om andre dyr

 Returnering af hvalp
Forfatter: 
Dato:  17-09-2016 16:01

Hej,

Vores hund fødte 7 skønne hvalpe den 20. juli, og de 6 flyttede hjemmefra i uge 33, for vi valgte at beholde en af dem. Vi blev kontaktet af en familie her forleden, der købte en af vores hvalpe, at de gerne vil aflevere hvalpen tilbage, da de ikke længere vil have den pga. den travlte hverdag osv..

Vores hvalpe kostede 4.500kr, og familien vil have 4000kr tilbage, da de mener at de også havde brugt mange penge og hvalpens legetøj.Vi tilbudte så, at vores ven adopterer hvalpen gerne for 2000kr. De sagde ja, men bare uden hvalpens lagetøj. Da vi så skulle til at aftale om hvornår vi kunne hemte hvalpen, svarede de, at de lige skulle tænke på det, da 2000kr er for lidt..

Jeg synes virkelig, at det er SÅ utroligt uansvarligt, da vi har tale om et levende lille væsen her, og ikke bare noget tøj som man bare kan returnere. Det er i nogle tilfælde forståeligt for nogle familier, at de ikke kan have hund, men jeg forstår ikke at de tænker mest på penge og ikke på at den lille hvalp skal have en god familie. Vi lavede en ikke en købsaftale, da vi valgte at stole på at hvalpene var i gode hænder.

Hvad gør vi?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Uanset købsaftale..
Forfatter: 
Dato:  17-09-2016 16:14

kontrakt og hvad har vi, så havde jeg bedt dem returnere hvalpen - eller hentet den selv - hurtigst muligt, og så var slagsmålet om pengene kommet i anden række.

 

Som du selv skriver, er det vigtigste at den lille hvalp ender et ansvarligt sted - hvilket det bestemt ikke lyder til den er pt. - og så skal man jo ikke tænke mest på pengene, vel...?

 

Dorte

4
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  18-09-2016 09:39

Har kun tavle hunde og i begge kontrakter står, at opdrætter skal have tilbuddet om at få hunden hjem igen, hvis vi ikke kan have den mere. Gratis selvfølgelig.

 

Jeg synes det er en dejlig tryghed for begge parter. Var for nylig bekymret for om jeg havde fået allergi og mens jeg ventede på svaret var jeg bare så glad for at vide, at hvis det gik så galt, så vidste jeg i det mindste at hundene ville ende hvor de er elsket.


Besøg min blog http://www.worthredoing.com

 

Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

1
0
Svar på denne tråd
 
 Tilbage
Forfatter: 
Dato:  18-09-2016 15:54
Da vi fik hvalpe på vores tæve blev der i kontrakten skrevet at køberen til enhver tid kunne levere hvalpen tilbage til os - så var deres penge blot "mistet".
En enkelt ringede efter en uge at deres kat ikke kunne indfinde sig med ny hvalp og at de gerne ville levere tilbage - en time efter stod de stortudende med hvalp og alle de ting de havde indkøbt til hende. Hvalpen kom glad tilbage til mor, far og en søster - efter en uge var hun solgt igen til en ny skøn familie.
Det hjælper ikke jer nu, men en anden gang husk kontrakt.
Håber at det går i orden med hvalpen
0
0
Svar på denne tråd
 
 ansvar kontra penge
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 22:31

Jeg kan ikke forstå at der overhovedet er opstået en tvist. Naturligvis tager man hvalpen tilbage, og tilbagebetaler de 4000kr hvis det er det er skal til.

Laver man hvalpe påtager man sig et ansvar, og det ansvar ophøre ikke når hvalpene er flyttet.

 

5
1
Svar på denne tråd
 
 Det har vi...
Forfatter: 
Dato:  28-09-2016 08:27

Det er vi også prøvet.

Vi solgte en hvalp, som så var en for stor mundfuld for den nye familie.

De ringede og ville gerne retunere hvalpen, vi var så ikke i tvivl om at hvalpen skulle hjem igen.

Da det var en "tavlehund" og vi er medlem af DKK, tog jeg selvfølgelig kontakt til dem.

Køber har IKKE krav på at få noget som helst retur. Vi valgte dog at give det fulde beløb retur. Så valgte køber dog at kompensere os, ved at give os 1000,- til at dække yderlig annoncering.

 

At hunden så aldrig kom vidre, er så en helt anden historie Han endte sine dage hos os, i en alder af 12½ år, og er stadig savnet

 


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

3
0
Svar på denne tråd
 
 Ansvar kontra penge
Forfatter: 
Dato:  02-10-2016 21:37

Det er da muligt man bare burde betale fuld pris for at få hvalpen retur, og at det med økonomi og dyr må man jo generelt helst ikke snakke om - MEN - nu er der ikke ligefrem fordi det er billigt at lave et kuld hvalpe, eller at man tjener noget på det.

 

Salgsprisen dækker jo gerne de udgifter man har haft, og at returnere den fulde sum for en hvalp som har været afsted i 4 uger, hvor man ikke aner hvad man får igen - nej tak.

- Man kan risikere at starte forfra med al træning, især socialisering, og de har haft hvalpen i nogle af de vigtigste uger, og det kan altså kræve noget at rette op, hvis arbejdet ikke er gjort ordentligt.

 

Der ud over, synes jeg faktisk det er helt på sin plads, at køber på økonomisk vis må bøde lidt for ikke at have tænkt sig om - hvor mange steder, kan man på den måde returnere en "brugt" vare, og forvente fuld pris retur? Ift. købeloven er en hvalp jo en vare.

 

Jeg ved godt der kan ske meget, og man kan tro man har gjort sit forarbejde godt nok m.v. men det er et levende væsen, og sådan et skift af hjem påvirker dem. At man har brugt penge på udstyr, jamen tough luck. Det er ikke en cykel man købte og fortrød.

 

Rent lovmæssigt set, er der ikke noget at stille op - de ejer hunden, og det er deres valg hvad der skal ske med den.

- Så kan man vurdere om man vil bruge de 4.000,- og købe den tilbage, eller lade dem videresælge den eller vente og se om de vil acceptere de 2.000,-

 

Det er drønærgerligt, og jeg håber da køber kommer til fornuftigt, og skulle man en anden gang have hvalpe, SÅ LAV EN KONTRAKT! ;) En kontrakt er altså til for begge parter - eller om du vil, alle tre parter, køber, sælger og hvalpen.

 

Vi har selv et punkt i kontrakten der hedder at vi indenfor de første 2 år, skal kontaktes hvis de skal af med hvalpen, og vi giver halvdelen af købssummen retur.

- Der er desuden sat op, så der står at vi skal kontaktes og hvor lang en frist vi skal have etc. så folk ikke bare lige kan lade telefonen ringe 2 gange og sige "Oh well vi prøvede". Der er også påskrevet en bod, så hvis det ikke overholdes, har vi reelt noget at trække folk i retten med, hvis det er dét vi vil.

 

Har prøvet at få en hvalp retur efter 2 uger, og de fik ikke den fulde sum retur. Jeg ved godt de var skuffede og kede af det, men jeg ved helt ærligt heller ikke helt hvad de forventede af en lille hundehvalp - og jeg måtte bare konstatere, at det var noget jeg tog med mig, og lærte af det.

 

Jeg håber det bedste for hvalpen.

 

Men hold op hvor kan man blive øv, når man pt. ser hvor mange hvalpe der efter få uger videresælges (og tit tænker jeg; Har man overhovedet overvejet avler? Eller handler det bare om at få alle pengene ind igen?) - eller ligeså slemt, alle de gamle 10+ årig (især store) hunde, som skal have et nyt hjem.

- Ved godt man ikke kan spå om fremtiden osv. men æv altså.


Rollo

 

Rollo's Dyr

Hjemmeside | Facebook

West Highland White Terriers

Dværgvædder kaniner i Satin og Rex

3
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider