Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Balance i galop
Forfatter: 
Dato:  02-08-2017 12:14

Hvordan har i trænet jeres unghestes balance?

Sagen er den at jeg rider en hest på 4 år, og han har været redet i ca. 1 måned nu, men inden da har vi arbejdet rigtig meget fra jorden, især i longen. Han har en fin balance i skridt og trav, men han kan kun holde balancen i galoppen hen ad langsiden, og sætter ned i trav i hjørnerne for ikke at falde. Hvordan kan jeg bedst hjælpe ham til at få en bedre balance?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Balance i galop
Forfatter: 
Dato:  02-08-2017 17:39

Hej,

 

En klog, gammel hestedame har lært mig, at for at undgå at overbebyrde hesten i galoppen i starten, hvor den mangler balance og bæring, begynder man med kun at galoppere en kvart cirkelvolte ad gangen. Det kan f.eks. være anspring på vej ud af et hjørne, ride galop på den kvarte cirkel indtil midterlinien, ned i trav igen (husk at rose meget) og derefter vente med næste anspring, til hesten igen er afbalanceret. Når det går godt, udvides galoppen til en halv cirkelvolte og så fremdeles. På den måde risikerer man ikke at ride mange runder på en spændt hest, der kæmper for at holde balancen, eller som ikke kan holde balancen og falder i trav.

 

Jeg har prøvet at bruge princippet hos et par unge heste, jeg skulle sætte i gang, og det virker faktisk rigtig godt. På heste, der kronisk har for travlt, kan man med fordel arbejde med at lære dem at springe an fra skridt (efter at de er blevet gode til den mundtlige kommando fra longearbejdet og anspringene fra trav fungerer). Nogle heste bliver frustrerede over at blive stoppet så hurtigt igen, så man må prøve at undgå at skulle bremse for hårdt, men de fleste heste lærer hurtigt rutinen, når de har prøvet det nogle gange, og de fleste kommer også til at slappe af ret hurtigt, når de finder ud af, at de ikke skal galoppere længere tid ad gangen. Selv min gamle turbodame lærte at slappe af og kom til at galoppere en fin galop på denne måde.

 

Princippet er ud fra devisen om lidt men godt (kvalitet frem for kvantitet) og mange vil synes, at det bliver til for lidt galoptræning, men jeg synes ikke, at det er morsomt at ride ret mange galoprunder på en ubalanceret unghest - jeg er nok blevet for pylret med alderen og har ikke den store lyst til at vælte i hjørnerne (når bunden på banen ikke er optimal) og den slags...

 

Jeg håber, at du kan bruge mit tip. God arbejdslyst.

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Balance
Forfatter: 
Dato:  02-08-2017 18:03

Tusind tak for svar, kan jeg helt sikkert bruge.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  05-08-2017 16:14

Kan den gallopere i longe? :)

 

Umiddelbart ville jeg bare træne det. Prøve at hjælpe den frem, og så ellers give plads til, den kan komme rundt. Evt. anspring fra sidste hjørne, langside, og så vend i rigtig god tid, så du ikke kommer helt ud i hjørnerne :)

 

 

Ellers er der jo ikke andet for end bare træning, træning, træning :) Min gamle hest, var elendig i galloppen, men han kunne godt komme rundt. Så tænker de fleste heste i et og andet omfang, også hvis de har været longerede, må kunne holde balancen rundt i et hjørne, (ikke at de går korrekt, men at de da kommer rundt). Så ville nok få en god underviser på, der kan rette jer lidt - det er svært, når man ikke kan se det :)

 

Min nye unghest startede med at løbe som en sindssyg med næsen lige i vejret - og gik i stå i hjørner. Det gjorde vi 2-3 gange selv, så ville jeg ikke mere. Min berider underviste mig én gang, og så virkede det. Bevæg, bevæg, bevæg og ben, rundt på volte, tænke en lille smule stilling til indvendig = vupti, hesten kunne komme rundt fra den ene dag til den anden næsten :) I dag er han rigtig godt gående i galloppen som 4 års :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider