Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Valg af uddannelse
Forfatter: 
Dato:  25-06-2010 13:05

Hej alle sammen.

Jeg er desværre kommet i den uheldige situation at jeg ikke kan uddanne mig til dyrlæge, som ellers var min plan, da jeg har fået konstateret astmaeksem, og derfor vil have stor chance for at udvikle allergi hvis jeg arbejder med dyr på fuld tid. Dog er arbejde med dyr det jeg altid har drømt om og det jeg vil, så prøver at finde en uddannelse, hvor jeg nødvendigvis ikke behøves omgås dyr hver dag. Jeg har overvejet at tage en bachelor i husdyrvidenskab, og derefter en kandidat i domestic animal science, men da det er en forholdsvis ny uddannelse ved jeg ikke om der er nogle job muligheder bagefter? Jeg vil helst arbejde med heste, eller dyrevelfærd. Har snakket med fagforeningen JA, som mente at en bachelor og kandidat ikke ville være nok, da der også er tilbage gang på jobmarkedet for dyr, så jeg skulle specialisere mig yderligere bagefter. Eller tage dyrepasser uddannelsen og så specialisere mig. Hvis nogen af jer har et godt forslag, kender en god uddannelse eller andet vil jeg meget gerne høre fra jer :)

Mvh. Brith Thomassen

0
0
Svar på denne tråd
 
 Alternativer
Forfatter: 
Dato:  29-06-2010 09:41

Hej

Først og fremmest skal du nok finde ud af/overveje hvor meget du rent faktisk kan tåle at arbejde med dyr. Hvis du ikke kan tåle at være dyrlæge har jeg svært ved at se hvordan du ellers kan tåle at have et arbejde med dyr. Jeg tænker at de dyrlæger jeg har her, som kører rundt hele dagen, de har egentlig ikke så meget kontakt med dyr, de bruger det meste af dagen på transport.

Når det så er sagt, så kan det aldrig betale sig at vælge uddannelse efter hvordan jobmarkedet ser ud lige nu, eller hvordan nogen forventer at det bliver. Man skal vælge efter lyst, ellers kommer man aldrig igennem studiet. For nogen år siden var der panik over at man kom til at mangle ingeniører, så man fik en masse unge til at uddanne sig. Idag er der så rigeligt med ingeniører - så det kan man aldrig regne med.

En særlig uddannelse som den du omtaler skal du nok kunne finde job til. Jeg har selv et år tilbage af en kandidat i kemi, og jeg bliver selvfølgelig uddannet til at jeg kan stå i et laboraorium og udføre forskning. Min plan er dog at blive ansat som konsulent eller i en lederstilling af en slags - i hvert fald hvad som helst hvor man ikke skal stå i lab. dagen lang. Så selvom man tager en uddannelse som peger i en retning, kan man godt søge job i en anden retning. Det er en kompetence i sig selv at have gennemført sådan en uddannelse så hvis man har lidt at byde på skal man nok få et job :)

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider