Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
VE, BLE og det der følger

 Hvor meget tid til heste
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 13:26
Tænker lidt over, hvor meget tid har man til hestene når man nu har født. Er det individuelt, altså er det op til en selv eller har man bare ikke tid???????

Det er første barn jeg venter, så jeg har jo ikke nogen erfaring overhovedet i hvor meget tid "sådan noget" tager.......

Jeg er meget opsat på, at hestene skal der også være tid til. Jeg har jo 3 heste i forvejen (den ene dog shetlænder, men unghingst). Jeg påtænker at anskaffe mig en avlshoppe (helst unghoppe) inden for det næste års tid. Men jeg har jo også en hingsteplag, som godt nok skal på hingstefold hele sommeren, men til foråret skal jeg i gang med at træne ham, da han forhåbentlig skal stilles til kåring i 2007.

Min fremtid ser sådan ud, at jeg skal have et års barsel, og derefter skal jeg på nedsat tid, så jeg er hjemme kl. halv tre - tre hver dag. Og på sigt (når vi får et barn mere) skal jeg gå hjemme, dog med et mindre job ved siden af, så jeg kommer lidt ud.

Men har man tiden????? Erfaringer gerne fra 1. og flere gangs fødende......


Karina






Stærk fortaler for organiserede avl.

Citat Kons. J. Finderup fra LR:
"Husk, at der er store chancer for at få et godt afkom på gode moderdyr, og at gode moderdyr er en afgørende forskel på succes og fiasko."
0
0
Svar på denne tråd
 
 Interessant
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 13:35
Jeg går med samme tanker Karina - jeg har jo også tre, eller en stor og så de to små - men jeg går også og tænker, uh, kommer jeg nogensinde igang med at ride igen, og hvornår?

Så jeg er også spændt på at høre folks erfaringer og råd :-)

Christel

Medlem af F.F.G.B.H
Foreningen for gakkede baghave heste...


"Man har vel et standpunkt til man bliver klogere?"


Tilmelding og info om HN-træf august 2005

0
0
Svar på denne tråd
 
 Børn tager
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 14:03
AL den tid man har til rådighed - og lidt til :-D

For nogen er det sådan at børnene i en periode kommer til at fylde det hele og bruge 24/7/365 - for andre bliver der tid til at tage sig af hesten også.

Det er svært at sætte tid på, og det kommer jo også MEGET an på om man har en velvillig mand der tager sig af afkommet når man selv vil ride.

For nogen fungerer det imidlertid også fint at have barnet med - mens andre helst vil lade afkommet blive hjemme mens de leger med heste.

Desværre ER det altså svært at komme med et entydigt svar her. Jeg kender piger der har redet fra lige efter fødslen, og haft tiden til det selvom der var flere børn - og andre der valgte at sælge hesten og lægge interessen på hylden i nogle år mens børnene var små....

Og hvis bare man gør det som man selv har lyst til, og iøvrigt lader være med at stresse over det man IKKE når - så er begge løsninger jo lige gode.

èn ting kan jeg sige: Man kan godt have en masse tanker og idéer om hvordan det bliver når først barnet er født... Men det kan også meget vel være at man må revidere denne opfattelse efter fødslen. Hvor man måske troede at NU fik man masser af tid til hesten, og at man sagtens kan klare det hele - ja så har man måske slet ikke LYST til at tage hjemmefra bagefter ;-)

Mvh

-Helle

** Jeg har i dette indlæg givet udtryk for min personlige holdning - og denne står jeg ved - lige indtil jeg ændrer mening ** ;-D

** Der findes 10 slags mennesker i verden: Dem der forstår binært, og dem der ikke gør ** :-D
0
0
Svar på denne tråd
 
 Enig med HHansen
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 14:31
Børn tager al ens tid ;)

Jeg lagde selv ridningen på hylden - også mest fordi vi på dét tidspunkt boede i Malmö, hvor der ikke lige var heste i umiddelbar nærhed.

Så har jeg haft et par parter på diverse heste de sidste par år.

Men for mig kommer prinsessen først og ridningen må jeg så se om der er tid til :) Lidt svært, når det har skullet være på faste dage, men det har da gået :)

Kan jeg ikke få prinsessen passet - ja så må ridningen vente. Nu har jeg så heller ikke, som jer, min egen endnu. Har planer om det, men da jeg er gravid igen - ja så har det lige lidt udsigter ;)

Men arbejder kæresten/manden fornuftigt og er ofte hjemme - ja så burde det da være muligt, at få redet :) Det kommer jo så også an på, hvor meget energi man har.
Nogle orker simpelthen ikke og andre er "super-kvinder" :D

Men bliv ikke alt for skuffet, hvis du ikke orker flere timer hver dag hos hesten - for så kan det være surt at være mor :)

De, der siger, at det ikke kan lade sig gøre, skal lade være med at afbryde dem, der allerede er i gang med det.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg blev
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 14:59
Nød til at droppe ridningen, fordi min X kæreste ikke støttede mig derhjemme efter jeg fik den ældste (har 2 børn med 2 forskellige mænd, men er gift med den mindstes far).
Jeg prøvede at få plads til hestene, men han var ikke videre hjælpsom med børnepasningen eller hjemmet.
Der skulle bare ikke være tid til min hobby, men masser af tid til hans. >:-(

Så jeg begyndte først at ride igen efter at jeg kom fri af det forhold og jeg havde masser af tid til hest, skole og min prinsesse for hun var med til det hele. Hestøseriet gik i arv, så jeg er nok temmelig heldig.

Så kom der en pause med graviditet nr 2 (hvor ridning var bandlyst i alle 9 måneder og 18 måneder efter pga. bækkenløsning) og nu rider jeg igen og kan stadig nå det hele med lektier, hjem og 2 rideprinsesser og mand som bare støtter mig i alt med hestelivet.

Børn tar den tid børn skal ta'. :-D
Så nyd du bare den lille 'sesse eller batman du har i maven. Ridningen kommer når den kommer.
Vil du ride, kommer du også til det igen.
Det er nu meget hyggeligt med poden i barnevognen, men kan også være stressende. :-)
Jeg er medlem af HyggeGumpernes klub :-D
0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja det er jo lige det
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 15:11
Jeg har jo så mange forstillinger....

Altså f.eks. den med at jeg må da bare tage bebsen med i barnevognen på sidelinien.

Min kæreste er selvstændig, ja landmand er han vel nærmest, og arbejder hos hans forældre, hvor også hestene skal stå fra næste måned. Så jeg tænker jo også meget, at så kan jeg jo lige tage derud, og så kan han passe imens.

Og så tænker jeg, hvis jeg nu er meget opsat på nu, at jeg skal have tid til hestene, får jeg det så også???

Altså egentlig bekymre det mig vel egentligt lidt, nok også mest fordi man jo har så mange tanker omkring det, at blive mor..... Jeg vil jo så gerne have tid til dem, og jeg vil så gerne ride igen, jeg savner det frygteligt, nu hvor jeg har lagt ridningen på hylden.

Altså nu må I ikke misforstå mig, jeg glæder mig ufattelig meget til lille bebsen..... :-D Men det er jo en hel omvæltning af ens liv...

Karina






Stærk fortaler for organiserede avl.

Citat Kons. J. Finderup fra LR:
"Husk, at der er store chancer for at få et godt afkom på gode moderdyr, og at gode moderdyr er en afgørende forskel på succes og fiasko."
0
0
Svar på denne tråd
 
 Lidt herfra..
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 15:15
Det er yderst rigtigt som HHansen skriver!

Jeg er een af dem der solgte hesten, det blev simpelthen for meget med tvillingerne, manden der arbejdede meget og huset der også skulle kunne fungerer - og det til trods for jeg havde en part på dyret, så han da kom lidt ud.
Men jeg regner bestemt med at få min egen igen på et tidspunkt, det er bare sat på stand-by nogle år. Og helt "hesteløs" er jeg heller ikke, idet jeg har en rigtig god veninde der med glæde lægger stald og heste til, når savnet bliver for stort og jeg trænger til hestelugt i næsen og beskidte negle.

Mvh. Lotte_L
.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja, det er et dilemma
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 17:49
Har også tænkt meget over sagen og har haft hesten til salg, men fortrød meget hurtigt.

Nu er det så blevet sådan at nogle meget rare mennesker fra gården har tilbudt at passe ham fuldtid, samtidig med at jeg også har en part til at ride ham, og så må jeg jo tage ham når jeg har tid.

Dog regner jeg da med at jeg skal ud og ride så snart som muligt og så længe man går hjemme, så er tiden der ihvertfald hos mig. Sværere bliver det nok, når jeg starter på jobbet igen.

Men den tid den sorg....

Så prøv at gøre det op med dig selv.. (y)
Mange hestehilsner fra

Susanne & prinsen

"En rigtig hest ER en oldenborger"



0
0
Svar på denne tråd
 
 variererer..
Forfatter: 
Dato:  20-04-2005 21:49
Jeg forsøger at få redet et par gange om ugen lige i øjeblikket, i morgen er det 3 måneder siden at jeg fik barn nr. 3. Men det er kun fordi jeg i øjeblikket er i gang med at skrive eksamensópgave i dansk til lærerstudiet, og skal til både en skriftlig og en mundtlig eksamen i maj og juni, ellers ville jeg ride stort set hver dag. Det skal siges at vi har hestene hjemme, har en mindre ridehal og min mand er også rytter, så der er fuld opbakning.

;-) Bianca
0
0
Svar på denne tråd
 
 her hos
Forfatter: 
Dato:  21-04-2005 08:59
os prøver jeg at tage mig tid. Sofie, som snart bliver 4 mdr. kommer med i stalden når jeg skal strigle osv. Der er endnu ikke plads til ridning, men det hænger også sammen med, at min hoppe er i fol og skal fole indenfor den nærmeste fremtid.

I efteråret regner jeg med at komme igang med at ride igen, så kan farmand passe Sofie, eller også må hun være med på sidelinien i barnevognen. Håber på at få tid til at ride min. 3 gange om ugen.

I bund og grund handler det hele om planlægning og priotering, men det er ikke i vejen og have god opbakning fra faderen eller andre familiemedlemmer.

hilsen rikke buus


Hingsteplag sælges.

>Se min hjemmeside om min datter - nye billeder

Jeg er medlem af "Hygge Gumpernes Klub"
0
0
Svar på denne tråd
 
 på min gamle
Forfatter: 
Dato:  21-04-2005 13:31
gård, var der en der fik børn og ja hun fik ikke lige gjort alt det hun gjorde før men hun havde altid barnet med da det var lille. Så sov han og hun havde babyalarmen med ind i stalden.
Det er min intention at gøre det samme. Prøve at finde ud af hvornår lillepigen har sin soverytme og så tage hende med ud til hesten. Så kan hun sove imens jeg rider på bane. Og gider hun ikke sove, ja så må vi gå en tur i stedet. Hest, baby i barnevogn og jeg.
Labelle bliver ihvertfald ikke solgt, det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at gøre.
Heldigvis har jeg også en mand der vil støtte mig og det hjælper jo altid. Han er meget bidt af fodbold, så hvis han skal til træning 3 gange om ugen hvor jeg skal være alene med barnet, ja så må han også passe barnet 3 gange om ugen mens jeg er ude at ride.
Og så har jeg heldigvis også min gode part. :-)

Det er mine planer så må vi se om ikke jeg kan indfri dem

Stine


0
0
Svar på denne tråd
 
 Hej Karina.
Forfatter: 
Dato:  21-04-2005 15:55
Da jeg ventede Viktor, havde jeg mange gode ideer til hvordan jeg nok skulle klare det hele. Jeg blev hurtigt klogere....
Jeg troede, at jeg kunne tage ham med ud til hesten når han skulle sove til middag, så kunne jeg ride imens. Det kunne bare ikke lade sig gøre(for mit vedkommende)i praksis.
Der gik ca. 6 mdr. før jeg endelig fik den tid til min hest, som jeg gerne ville have. Jeg har nu fået en rigtig sød part, som passer/rider ham to gange om ugen. Derudover har vi lavet en plan herhjemme over hvilke dage jeg rider og hvilke dage jeg bare passer og plejer ham. Så undgår jeg dårlig samvittighed over, at skulle forlade det hele herhjemme i timevis 5 gange om ugen. Min kæreste spiller golf og har også fået "tildelt" nogle spilledage(han havde nemlig også dårlig samvittighed).

Mvh Pommes
0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg er heldig...
Forfatter: 
Dato:  21-04-2005 21:37
... min mand er stort set altid hjemme, så han passer Sarah mens jeg passer heste. Alligevel bliver der dårligt tid til andet end morgenfodring, udlukning, mugning, indlukning og aftenfodring. Ingen ridning endnu bortset fra når jeg i desperation og abstinensfeber kravler ombord på Brune Selskabshest på vej ind fra folden. Men snart skal jeg i gang igen.

Mvh

Julie
0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg måtte
Forfatter: 
Dato:  25-04-2005 11:30
desværre af med min, da min søn var ca. 2 år gammel. Der måtte jeg erkende at tiden ikke var der, og det var tøsen det gik ud over. Svær erkendelse, men den rigtige for hende(tror jeg nok), jeg er dog ikke sikker på at jeg fik solgt hende til den rigtige. Jeg var nede og besøge tøsen i oktober/november måned, og der havde hun stået stille i ca. 5 uger pga. at den nye ejers søn var meget syg. Det er selvfølgelig meget beklageligt for hende og jeg har da ondt af hende, men det var ikke det der var meningen med tøsen.
Håber du finder tid til dine heste, jeg havde svært at finde tiden til bare en.

Hilsen

Pia
0
0
Svar på denne tråd
 
 Med den store
Forfatter: 
Dato:  25-04-2005 12:13
HAvde jeg hende med i barnevognene og så sov hun mens jeg red, så det regnede jeg også med ville fungere med den ny-anskaffet, men nej hver gang jeg komme ud på ride skolen og skal i gang med at ride, har han en slags baby super sans der siger nu skal der hyles, men jeg har heldigvis en god part til krampen og en super far til ham den ny-anskaffet så jeg får da lidt tid til krampen stadig.

Mvh JAnnie

BLA BLA BLA BLA BLADR :-)
0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider