Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
VE, BLE og det der følger

 silkeborg
Forfatter: 
Dato:  15-04-2011 23:16

øv øv er noget træt af det, har hele tiden fået at vide at det nok først var 1 oktober silkeborg fødeafdeling skulle lukke, så jeg var jo ikke i tvivl om at jeg skulle føde der, men men men jeg blev klogere idag, jeg har termin 29 august og fik lige idag beskeden at de lukker afdelingen senest den 15 august, hvor er jeg bare ked af det, så skal jeg jo så til at afgøre hvor jeg så skal føde, og ingen af alternativerne tiltaler mig specielt meget af forskellige årsager


jeg ville bare så gerne til Silkeborg buhuuu, så på en eller anden måde skal jeg vel håbe på at babypigen kommer 2-3 uger før tid, så kan jeg jo nå det..


Ditte...
0
0
Svar på denne tråd
 
 Viborg ?
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 08:03

nu ved jeg ikke hvor du skal hen, men jeg fødte den første på Viborg, og jeg synes det var er rigtigt godt sted. Virkelig godt personale og go opfølgning, men ok det var også en anden tid da der var mere tid til os fødene .




www.tærten.dk

forummet der ikke censurer

0
0
Svar på denne tråd
 
 Silkeborg
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 09:25

Hvor kan jeg bare godt forstå dig! Da vi hørte, at Silkeborg skulle lukke, begyndte vi begge uafhængigt af hinanden at tælle, om vi kunne nå at få den næste dér. Det kunne vi ikke.


Jeg ved dælme heller ikke, hvad vi gør næste gang. Det er en af danmarks bedste fødeafdelinger, der lukker (officielt, ikke bare min holdning).


Vi har en jordemoder i familien. Det vil jeg nok benytte mig af, hvis vi bliver tvunget til at benytte fx Herning eller Viborg (nogle gange kommer politikerne jo til fornuft, så man har lov at håbe på Silkeborgs beståen...). Hun har allerede tilkendegivet, at vi bare skal sige til.


Ellers bliver det en hjemmefødsel, hvilket jeg tror, vi kommer til at se mange flere af i fremtiden. Det er den eneste måde, man kan sikre sig fx at have samme/en jordemoder under hele forløbet fremover (hvis I spørger såvel mig som de spareramte jordemødre, som i forvejen er presset til at forlade kvinder i aktiv fødsel). Så kan politikerne jo regne lidt på, om der er sparet noget.








0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 09:36

Jeg har født alle 4 gange på viborg sygehus og har kun godt at sige om det.

Man skal jo også tænke på at på silkeborg er der ingen børneafdeling, så hvis der er noget galt skal man flyttes.

Men jeg har en veninde som har født den første på silkeborg og har termin med den næste om en mdr, og hun ville aldrig vælge silkeborg fra pga den manglende børneafdeling, så det må jo være en god fødegang.:o)


mvh katrine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jamen, der ER
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 09:58

en rigtig god fødeafdeling. Men ikke mindst gør de rigtig meget for de gravide. Der er svømning, kendt jordemorder-ordning, akupunktur osv. Med andre ord har Silkeborg formået at bevare og måske endda udvikle mange af de aktiviteter, der er skåret væk andre steder.


Min kollega skulle føde i Herning for et par år siden. Der var ikke engang tilbud om at se fødegangen før fødslen.


Jeg har selv oplevet direkte uhøflig opførsel fra personalet i Herning og de sagde selv, at de ikke vidste hvilke papirer, de måtte have modtaget og evt. sendt videre.




0
0
Svar på denne tråd
 
 hjemmefødsel
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 11:02

ja måske man skulle overveje hjemmefødsel, jeg har en svigerinde som bliver færdig som jordmor i silkeborg her om 2 mdr, hun står jo så uden job ;o(


og ja de har et af landets bedste ry, som Guest siger er der bare så meget for den gravide og faren, nej ingen børneafdeling, det er sygehuset for lille til, men til gengæld er alt bare afslappet, de lægger stor vægt på at den gravide er tryg, og der er så få mennesker omkring den fødende som muligt så der er ro, desuden er de en af de afdelinger som får flest børn til verden uden smertestillende, og ved vaginal fødsel, simpelthen pga. at den fødende føler sig tryg ved det hele og ikke bliver påduttet noget som ikke er ønsket..


nej jeg skal ærligt indrømme tanken om et stort sygehus, jeg ikke engang kan finde rundt på, med mange folk ud og ind af dørene, måske noget unødvendigt stress, og måske jordmorskift midt i det hele øv øv og atter øv, synes ikke den tanke tiltaler mig ;o(


og kan ikke se at noget sted skulle kunne være bedre end Silkeborg, ud fra egne erfaringer, og sammenligner jeg med veninder og families erfaringer, så er jeg heller ikke i tvivl.. alle mine alternativer : Viborg, skejby, herning og randers synes jeg bare ikke lyder dejligt, kender folk der har født alle steder, og det er både gode og dårlige erfaringer de fortæller om, jeg er jo nok nødt til at vælge, men jeg ved virkeligt ikke hvad jeg vælger, det ender nok med Viborg fordi jeg automatisk vil høre til der istedet for Silkeborg.. ;o(


Ditte...
0
0
Svar på denne tråd
 
 silkeborg
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 13:11

Det kan godt ske det har været landets bedste fødeafdeling, men den er skåret så meget ind til benet at jeg ville finde det særdeles utrygt at føde der. Deres udstyr er gammelt, lægerne egenrådige (vil ikke lytte til andre læger fra andre afd,) hjælper ikke de gravide feks med væskemangel pga besparelser


Jeg synes at det er så fornuftigt de lukker den fødeafdeling, når de ikke har råd til den. Jeg kan heller ikke forstå at man kan have en fødeafdeling uden at have en neo, og kun få besøg af en børnelæge 1-2 gange om ugen- det finder jeg under alt kritik. de nyfødte bliver ikke tjekket af en læge med mindre at de ikke trækker vejret- det er der nemlig ikke råd til


Det kan godt ske jeg lyder meget negativ, men det er jeg også, vores søn er idag handicappet pga de besparelser og jeg ville til en hver tid vælge Viborg, fantastisk personale, knaldhamrende dygtige læger der kan samarbejde, som tager forældrene seriøst. Hvis vi ser på det økonomiske asppekt, så er min søn rigtig rigtig dyr idag for samfundet


i det døgn jeg fødte blev der født 9 børn og 3 af dem idag er handicappede, de 2 af dem er grundet læger der ikke ville lytte samt udstyr der ikke var godt nok. Den ene af dem er idag en grøntsag, den anden er min søn, den 3. ved man endnu ikke hvad der fejler, men er meget bagud udviklingsmæssigt- Det er bare alt for mange børn i min verden




besøg min hjemmeside med hjemmesyet børnetøj www.bricksite.com/bygrandfurbo

0
0
Svar på denne tråd
 
 Heidi...
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 17:19

Med den oplevelse i bagagen kan jeg sagtens forstå din holdning.


Vi har hver især skabt vores holdning ud fra erfaringer (egne som andres), og min erfaring med Silkeborg har været, at de bla. reagerede lynhurtigt og (be)handlede uden om min egen læge, da denne ikke ville henvise mig. Det viste sig, at jeg skulle i medicinsk behandling, hvis ikke mit barn skulle tage skade af min "tilstand".


En time efter, jeg havde talt med min jdm, havde jeg en akuttid i amb. og blev fulgt tæt resten af graviditeten ved såvel obstetrikerne (fosteret) som andre relevante specialister (mig).


Må jeg spørge, hvornår jeres ulykkelige hændelse skete?


Jeg har ingen personlige erfaring med Viborgs fødeafdeling, så dem vil jeg helst ikke udtale mig om. Kender dog et par, der mistede deres barn, fordi man lavede en brøler af rang (tjekkede kun den ene tvillings hjertelyd). Andre af sygehusets afdelinger har jeg haft dårlige oplevelser med, en enkelt har jeg gode erfaringer med.


Herning har jeg ikke tillid til dels pga. de oplevelser, jeg selv har haft med dem i forindelse med graviditet og fødsel, og dels fordi, jeg kender to, der er blevet groft fejlbehandlet der (i det ene tilfælde døde mor og barn pga. fejlene, i det andet tilfælde er kvinden skadet for livet).












0
0
Svar på denne tråd
 
 september
Forfatter: 
Dato:  16-04-2011 19:48

Det var sidst i september 09. Min veninde som fødte 7 uger før mig fik hendes dreng lægetjekket ikke mindre en 3 gange, vel at mærke et drømme fødselsforløb for en 1. gangsfødende. Da jeg spurgte om min dreng som var slap og bleg (hvilket er et rigtig dårlig tegn) ikke skulle tjekkes af en læge, fik vi at vide det var sparet væk. Ikke at han var blevet mindre handicappet om en læge havde kigget, men vi kunne have fået ham i behandling før. Og det eneste vi efterfølgende så til en læge var pga 2 defekte scannere skulle jeg igennem et meget smetrefuldt blæreudtømnings forløb.


Dog vil jeg sige, indtil det gik galt, havde jeg en fin oplevelse- super jm som havde god tid og overskud til mig


Vi har kun gode oplevelser med neo og børneafdeling i viborg. Og vi er efterhånden ved at være ret kendte deroppe, efter som vores dreng har i snit været indlagt hver anden måned i sit liv. Efterfødselsamtale fik jeg med en jm fra Viborg- det var en super oplevelse. Så vi har hele tiden haft den ide at jeg skal føde i viborg hvis vi skal have en igen


Jeg tror alle steder vil man kunne finde dårlige og gode oplevelser.


Selvfølgelig synes jeg det er trist for alle dem der mister deres job




besøg min hjemmeside med hjemmesyet børnetøj www.bricksite.com/bygrandfurbo

0
0
Svar på denne tråd
 
 Silkeborg
Forfatter: 
Dato:  19-04-2011 16:53

Jeg fødte på Silkeborg sygehus d. 6/4, og jeg synes virkelig det var en god oplevelse!!


Der var rigtig søde jordemodere og der blev taget rigtig meget hensyn til mine ønsker under fødslen. Jeg synes de var vildt gode til at fortælle hvad der foregik og hvorfor der blev gjort som der blev, og de var altså meget opmærksomme på om jeg fik væske nok under hele fødslen!


Udover det havde de også overskud til at tage sig lidt af min kæreste, som synes det var rigtig hårdt at være med.. :)


Er super glad for at jeg nåede at føde i Silkeborg, har nu også kun hørt at de lukker d. 1/10, men det kan selvfølgelig være lavet om..


Uhh.. Er allerede træt af at skulle føde et andet sted hvis der kommer en til.. :)


Mvh. Ditte og Smukke-hesten!



0
0
Svar på denne tråd
 
 forskelligt
Forfatter: 
Dato:  19-04-2011 19:57

selvfølgeligt er der forskellige holdninger til de forskellige steder, og folk har haft forskellige oplevelser, ingen tvivl om det...


de har heller aldrig været den bedste fødeafdeling i landet, men en af de bedste, som i efteråret hvor de sammen med en anden blev kåret som bedst fungerende fødeafdeling i østjylland, mener den anden var holstebro eller horsens..


jeg kan godt forstå dig (heidi) at du ikke ønsker at vende tilbage dertil, men er nu ikke enig i alle de oplysninger du lægger ud ;o)

jeg fødte selv i silkeborg 09 og dengang og stadig var der børnelæge 3 gange om ugen, og de gik og går stadig højt op i den gravides ve og vel, både med væskemangel osv. selv fik og får jeg akupunktur derinde, og der spares hvertfald ikke, desuden var jeg i sidste graviditet indlagt et par gange for netop at få væske.. og både os og alle andre jeg kender har først måttet komme hjem når baby var blevet tilset af lægen, uanset hvor meget eller hvor lidt problemer der har været, vores søn fejlede feks intet, men skulle altså tilses alligevel.

angående deres udstyr, så ved jeg ikke hvor gammelt det er, men har en svigerinde der har studeret derinde (færdig om 2 mdr) og hun siger at det er ganske udemærket, ikke det nyeste, men bestemt heller ikke noget gammelt skidt, måske du har været uheldig???


jeg vil ikke forsvare afdelingen helt vildt, for folks oplevelser og erfaringer med stedet er jo forskellige, men jeg er hvertfald MEGET ked af at de lukker afdelingen, og jeg er af den holdning at det er fjollet at spare gode afdelinger væk, og jeg synes ikke det er rimeligt at folk skal have så langt til fødestederne, ikke at jeg kommer til at have vildt langt 32 km til Viborg mod 18 til Silkeborg, men der er nogen der kommer til at få rigtigt langt.


jeg var jo godt klar over at det hvertfald ville blive mit sidste barn i Silkeborg, men at det så endte med ikke at kunne lade sig gøre havde jeg ikke lige regnet med..


jeg ender jo nok med at vælge Viborg sygehus, og det er da sikkert også fint nok, men jeg tror ikke jeg vil kunne lade være med at surmule lidt når jeg ikke kan få en jordmor jeg kender, hvis der bliver jordmorskift midt i det hele, hvis jeg ikke kan finde rundt, eller endnu værrere hvis jeg bliver sat til at vente et eller andet fjollet sted fordi fødestuerne er optaget grundet der kommer så mange flere lige pludseligt. jeg har bare så mange skræktanker om at komme et andet sted hen end hvad jeg kender, og ikke at kunne være med i kendt jordmorordning som jo også bliver nedlagt!!!


sys ærligt talt at det er ved at se skidt ud for DK ikke at Silkeborg fødeafdeling gør en masse der, men feks laver de flere skoler for jordmor studerende, men de nedlægger afdelingerne for at spare penge, hvilket jo slet ingen mening giver, for så står vi med en masse arbejdsløse jordmødre som er nødt til ikke at bruge deres uddannelse eller at tage til udlandet for at arbejde, hvad økonomisk fordel er der lige i det??? ;o) blandt andet står min svigerinde jo så om 2 mdr med en rigtig god uddannelse, hun intet kan bruge til, fordi der simpelthen ikke er nogen jobs at komme efter allerede nu..


Men Heidi, jeg vil gerne lige poientere at dette på ingen måde skal tages personligt, for jeg forstår ganske udemærket godt din side af sagen, og havde jeg haft den oplevelse havde jeg også valgt et andet sted næste gang, så du må ikke misforstå mig, føler helt klart med dig, og sys det lyder som en rigtig skidt oplevelse du har haft, så alt mulig forståelse herfra.. min mening og holdning er så bare stikmodsat ;o) da jeg jo har haft en fantastisk oplevelse med dem ;o)


Ditte...
0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg tager intet personligt
Forfatter: 
Dato:  19-04-2011 22:50

På ingen måde tager jeg dit indlæg personligt, og ja dte kan være vi har været rigtig uheldige, alt hvad der kunne gå galt gik galt og det er jo rigtig uheldigt fordi vores søn skal leve med sit handicap resten af livet. vores søn har et ok liv, men jeg kunne godt unde ham at han ikke allerede er vant til at få taget blodprøve, skal have medicin hverdag og at han ikke kan tåle at blvie syg, at han skal have træning for at beholde sine færdigheder. Jeg kunne godt bruge at alt herhejmme ikke skal planlægges og struktureres for at vi kan have en tålelig hverdag. jeg synes ikke det er sjovt at om 14 dage skal jeg ligge min søn i narkose for at finde ud af hvor slemt det ser ud inde i hans hoved. heldigvis er dette ikke fleretallet der skal igennem det og de fleste fødsler går godt.


Jeg ved godt jeg lyder bitter og det er jeg nok også, for det her kunne være undgået, hvis der var blevet lyttet til reuamtologerne, hvis jeg havde fået behandling, hvis scannere ikke havde vist forkert, hvis og hvis osv


Jeg kan sagtens forstå at dem som har haft en god oplevelse og fået god behandling er kede af at de lukker. ja der er nogen der får langt og det er selvfølgelig rigtig trælst men jeg vil gerne have lov til at komme med min mening om emnet.



besøg min hjemmeside med hjemmesyet børnetøj www.bricksite.com/bygrandfurbo

0
0
Svar på denne tråd
 
 meninger
Forfatter: 
Dato:  20-04-2011 09:11

ja og selvfølgeligt har du alt muligt ret til at komme med din mening også, det kan også blive så rosenrødt det hele hvis der kun bliver sagt rosende ord, og vi ved jo alle at der altid er noget negativt også ;o)


er ked af hvordan din søn må lide, det burde ikke være rimeligt, og man kan jo kun håbe at det ingen forskel havde gjort hvis behandlingen havde været anderledes, desværre kan tingene ikke gøres om, og i må få det bedste ud af det, specielt din søn kommer selvfølgeligt til at have det hårdt resten af livet, og det er jo ikke fair.



god påske til alle, tror jeg er faldet lidt ned igen og har vænnet mig til tanken om at skulle køre den anden retning om 4 mdr istedet ;o)


Ditte...
0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider