Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Islandshest

 Forgiftning?!Andre der har prøvet dette
Forfatter: 
Dato:  21-07-2016 18:23

Det startede torsdag d. 14 juli, ejerne tog afsted til Kbh, og den ene af ejerne havde om morgenen været ovre ved hestene. Shetlænderen (Simone) havde stået og sovet og virket lidt underlig, men sådan er hun nogle gange, så det tænkte hun ikke mere over og de tog afsted til Kbh. Det skal lige siges at på folden går shetlænderen (Simone), hendes føl, en islænder (Sif) og hendes føl
Da jeg senere torsdag kommer derover er hun en smule underlig, kommer ikke da de skal have mad, men spiser det godt nok da jeg kommer med det til hende. Jeg tager hjem, og vil komme igen om aftenen, fordi islænderen (Sif) har sommereksem og skulle have flue maske på.
Da jeg kommer derud der omkring 22-tiden er Simone helt 'død' hun ligger helt fladt ned, og lader Eco gå hvor det passer ham. Hun kommer ikke da der kommer hø, og jeg ringer og skriver til ejer. Hun vil ringe til hendes egen dyrlæge når de åbner, hvis Simone stadig var dårlig om fredagen. Her tager jeg hendes mundkurv af, så hun kan græsse som hun plejer.
Jeg tager derud igen om natten ved 12-tiden, og møder Sif, Dagur og Eco, men Simone er ikke nogle steder i nærheden. Jeg leder foldene igennem og finder hende længst væk fra hvor Sif og føllene gik. Hun har det dårligt og vil ikke spise noget ikke engang godbidder/gulerødder. Jeg er derude til ved 2-tiden. Jeg sætter mit vækkeur til kl. 5 og er ude ved hestene igen 10 minutter over 5. Her går Simone stadig rundt i den samme cirkel som da jeg forlod hende, Eco får ikke lov at dige og der er heller ikke så meget at komme efter.
Dyrlægen vil komme lidt i 8. Og ejer er på vej fra Kbh, og der vil gå 3-4 timer før hun når hjem.
Lidt i 6 begynder Sif (islænderen) pludseligt at få kolik symptomer, med at skrabe, ligge sig, rejse sig, sparke mod maven osv. Og da Simone selv går rundt tager jeg grime på Sif og går rundt med hende. Hun går fint med, men så stopper hun og tisser, men hendes urin er helt rødt. Jeg giver hende nogle pauser hvor hun får lov at slappe lidt af for så at komme op og gå igen.
Dyrlægen kommer, og giver hurtigt Sif noget antibiotika, og vi går straks til Simone. Simone er rigtig dårlig, og dyrlæge mener ikke at hun vil overleve. Vi giver dog hende en chance både for hende, men også Eco's skyld. Hun får kul, olie og vand igennem en sonde da hun er sikker på det er forgiftning. Der bliver taget blodprøve og en masse, hendes temperatur ligger kun på 32,5. Hun får et fleecedækken på hvis det kunne hjælpe på nogen måde. Sif får samme behandling, og dyrlæge skynder sig efter mere behandling til Simone og modermælkserstatning til føllene. Ejer kommer hjem, og lidt efter kommer dyrlæge igen, hun fortæller igen at hun tror det er forgiftning, og at hun ikke tror at Simone vil overleve da hun er helt 'død'.
Vi går rundt på folden og kigger og snakker lidt om at der er ahorn ind over foldene, hun tror det er det da hun ikke har andre teorier.
Hun ville komme igen kl. 16 for at se til begge heste igen. Allerede ved 13-tiden bliver dyrlæge dog tilkaldt fordi at Simone kun er blevet værre og vi synes det er synd at holde hende i live. Så var der så stadig Sif, som på intet tidspunkt har været lige så slem som Simone, og som vi er mere positive med.
Der bliver taget blodprøver, og nogle bliver sendt til Tyskland, og andre fik de lov til at få undersøgt på Rigshospitalet.
En der har studeret meget omkring ahorn forgiftning har set Sif's blodprøver og mener bestemt ikke det er ahorn forgiftning, da hun så ville være meget værre! Så positivt, men igen er vi på bar bund..
Så nu vil jeg høre heste netværket her, nogen der har oplevet det samme? Føllene er raske og sunde og har været det hele tiden, Sif er meget bedre, både tölter og galopere når der kommer mad. Dog er hendes urin stadig lidt blodigt, men vi er alle positive med det :)

Håber det er til at læse, har skrevet det på mobilen ;)


0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider