|
Den bedste lagkage? |
|
Hej Hvilke bud har du på en super lagkage der bare smager mums, opskrifter ønskes. MVH MJB
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
måske denne :-) |
|
hejsa prøv at lægge lagkagebunde sammen med bananer og flødeskum med knuste "rutebiler" i det smager bare mums
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Overskrift |
|
1 pose optøede bær af en slags 1 brev cremepulver pisket i ½ mælk ½ piskefløde Blandes sammen og voila! Evt. tilsæt lidt sukker.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
rugbrøds lagkage |
|
holder bare! der er mange gode opskrifter på den. jeg mener at det er den på arla.dk der er tæske god! yum yum
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Bananer, kagecreme & chokolade! |
Forfatter:  |
99E |
Dato:  |
06-02-2007 22:16 |
|
Bananer i skiver, hjemmelavet (!!!) kagecreme og ckokoladeflager mellem bundene, chokoladeglasur på toppen og evt. lidt flødeskum på kanten.
Som supplement til bananerne kan man også bruge dåseferskner ell. de der "tropefrugt"-blandinger.
... - 99E - ... Love - Language - Leadership - Lightness
Grønhøj Rideklub - Et Godt Sted At Være! 2 allergibokse + ponybokse udlejes. Grønhøj Rideklub - 7470 Karup J www.youtube.com/99E
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Lalalala |
|
Kagebund - vanilie kagecreme - jordbærmarmelade - makroner - x 2 (eller indtil der ikke er flere lagekagebunde) Der skal selvfølgelig lagkagebund(top) øverst og med et ordentligt lag glasur, og krymmel og sukkerkugler
>Rikke/MissFejrskov
D. 8. februar bliver jeg 18 år og bliver 175.000kr rigere
D. 20. februar flytter jeg hjemmefra
D. 7.-11. marts er jeg til DV's hingstekåring i Herning
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
rutebiler |
|
Hej Hvor mange rutebiler bruger i til 1/4 eller 1/2 l fløde? Nogle der bruge choko bunder? Det lyder lækkert med alle de lagkager, håber på flere opskrifter.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Nej nej nej |
|
De bedste lagkager er med bær. Det kan være en bærblanding (f.eks. blåbær, hindbær, jordbær osv) eller bare en af delene. Bærene moses let med en gaffel og smages til med sukker. Alle bundene pensles med mælk tilsat lidt sukker og vanilie. Bærblandingen fordeles og derefter flødeskum ved alle lag. Pyntes med flødeskum og evt hakket ckokolade/hakkede nødder på toppen, og chokoladekringler rundt på siden. Ikke noget med dåsefrugt
- Yuki Med salathesten Kender du et godt sted på Sjælland til en avlshoppe ? Med billeder på www.rigola.dk
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Daim lagkage |
Forfatter:  |
Wetrix |
Dato:  |
07-02-2007 10:21 |
|
Min favorit er daimlagkage. Køb almindelige lagkagebunde og dryp dem med citronsaft. Lav en glasur med citronsaft og put det på den lagkagebund, der skal være øverst.
Hak daim til små stykker og mos en til to bananer. Pisk flødeskum og vend daim og bananer i.
Derefter lægges lagkagen sammen med fløde-daim-banan-massen og siderne "smøres" med det sidste af massen. MUMS! det smager godt og tager sådan ca. 10 min. at lave. (jeg plejer at blande halvt fløde og halvt "maizena-fløde-erstaning")
Mange Hilsener fra Sarah
Lykkelig ejer af Ljóska fra Freersvang Medlem af DI, Lokalklubben Hrimnir og Distancerytterforening.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
lagkage |
|
Min all time favorit er tiramisu - jeg plejer at lave den med lagkagebunde i stedet for lady-fingers. Derudover er mormors hjemmebagte nødde-bunde med flødeskum og hakket chokolade også et hit. Den nemme er at lave et fyld bestående af 1/4 l fløde pisket til skum, vendt med et lille glas syltetøj (min favorit er hindbær eller boysenbær) nogle hakkede hasselnødder og hakket mørk chokolade - skummet smøres ud på alle "flader" og der drysses med nødder og chokolade MUMS Eller flødeskum rørt op med nutella - men den er vist mest til børnefødselsdag mvh maria
Hvis vi ikke havde vores egne fejl, ville vi ikke have så stor fornøjelse af at bemærke dem hos andre.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
|
ang rutebiler :-) |
|
det er lidt en smagssag, men tror jeg ca bruger en halv pakke til en halv liter fløde
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
overskrift |
Forfatter:  |
Vickiejensen |
Dato:  |
07-02-2007 16:06 |
|
noget der også er godt mellem bundene er nutella rørt sammen med flødeskum... mums... og så en gang bananer og noget kagecreme...
Blev mor til den dejligste lille prinsesse d. 1.1.06.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Rutebiler... |
Forfatter:  |
TinaR |
Dato:  |
07-02-2007 17:06 |
|
En ½-1 pose rutebiler (alt efter hvor sødt man vil have det) blandes med flødeskum af ½ l pisekfløde- Brug chokoladebunde - pyntes med chokoladeglasur og revet chokolade... MIN YNGLINGS - som vi skal have 3 gange i løbet af en måned (3x fødselsdag) - mums!
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Det er underligt |
|
Jeg ælsker jo mad og kager og desserter og hvad der ellers kan stoppes i gabet. Men jeg har endnu ikke mødt en lagkage som jeg synes om.
mvh PiaR quantum in me fuit
Konfirmation - forårsbryllup? Lej en grill med god plads weberudlejning.dk
Svar venligst i tråden og ikke via besked/mail
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Men Pia... |
Forfatter:  |
99E |
Dato:  |
08-02-2007 14:05 |
|
...er det ikke fordi de er smattede, vamle og småklamme og ofte har for meget flødeskum, og bundene er sådan noget færdigkøbt luftigsært noget?
Der spises heller ikke meget lagkage på denne front - og vi laver det aldrig selv.
... - 99E - ... Love - Language - Leadership - Lightness
Grønhøj Rideklub - Et Godt Sted At Være! 2 allergibokse + ponybokse udlejes. Grønhøj Rideklub - 7470 Karup J www.youtube.com/99E
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
99E - du |
|
har jo helt og aldeles ret Lagkage kommer meget, meget sjældent ind i min mund. Og da slet ikke hvis den er lavet med købecreme og købebunde fra købmanden. Spiser dog med stor fornøjelse min søster og svogers luxuskager
mvh PiaR quantum in me fuit
Konfirmation - forårsbryllup? Lej en grill med god plads weberudlejning.dk
Svar venligst i tråden og ikke via besked/mail
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Send... |
Forfatter:  |
TinaR |
Dato:  |
08-02-2007 16:30 |
|
straks 100 smagsprøver på de der luksuskager til Vemmelev - vi skal nok tage godt imod dem
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
PiaR hvis |
|
du nu (som den dygtige kok det ser ud til du er), selv laver en lagkage, burde du så ikke kunne lide den?
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Sasser |
|
Sikkert nok, men lagkage siger mig ikke rigtig noget. Men måske jeg burde eksperimentere lidt
mvh PiaR quantum in me fuit
Konfirmation - forårsbryllup? Lej en grill med god plads weberudlejning.dk
Svar venligst i tråden og ikke via besked/mail
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
kager... |
Forfatter:  |
smukke-ped |
Dato:  |
08-02-2007 18:15 |
|
årh...de kager der... piaR,jeg melder mig som kage tester!!
SVEND 4 EVER!!!!! Itchy and Scratchy
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
PiaR det |
|
tror jeg er en rigtig smart idé, og jeg melder mig gerne under fanen som lagkage tester (og nej, smattede kager med for meget creme/flødeskum og dåsefrugt er absolut IKKE et hit)
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Jeg er helt... |
|
... enig med PiaR (det er jeg i øvrigt ofte når det gælder mad ) - købecreme fra købmanden og hans tynde papbunde SKAL man absolut have kagecreme (yrf) i en lagkage, så skal det være bagerens konditorcreme - og når denne er rørt op, så blandes den ligeligt med flødeskum. Så bliver det en creme der er til at holde ud. Jeg bager meget, meget sjældent bunde selv - jeg plejer at bestille dem hos bageren, de par gange om året, jeg laver lagkage. Denne er én af mine favoritter: 200 gram blød nougat røres grundigt med 4 (past.) æggeblommer. ½ liter flødeskum vendes forsigtigt i. Den overnatter i køleskabet, og om morgenen kommes der hakkede valnøddekerner i, og cremen fordeles mellem og ovenpå 2 lyse (lækre) bager-lagkagebunde. Der pyntes med valnøddekerner, og kagen står køligt til om aftenen, så den kan nå at "sætte" sig. MUMS! Hilsen Sif
Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt Vil du gerne lære at køre med heste? Så kig her
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Sifs udgave |
|
af en lagkage kunne jeg godt tænke mig at smage. Den lyder raffineret, er ikke fyldt med ækle pulverting, skamkogt dåsefrugt og en overdosering af flødeskum.
mvh PiaR quantum in me fuit
Konfirmation - forårsbryllup? Lej en grill med god plads weberudlejning.dk
Svar venligst i tråden og ikke via besked/mail
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
kager... |
Forfatter:  |
smukke-ped |
Dato:  |
08-02-2007 22:17 |
|
@!#$ tråd!! nu har jeg lyst til kage!!
SVEND 4 EVER!!!!! Itchy and Scratchy
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
smukke-ped |
|
tænk lidt på super æbletærten
mvh PiaR quantum in me fuit
Konfirmation - forårsbryllup? Lej en grill med god plads weberudlejning.dk
Svar venligst i tråden og ikke via besked/mail
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Lagkager |
Forfatter:  |
celeste (Céleste) |
Dato:  |
09-02-2007 01:16 |
|
findes i mange afskygninger og former alt efter humør, tror jeg...
Selv plejer jeg gerne at bruge frosne bær - ikke noget med ekstra sukker på, hvis det er uden for årstiden, råcreme, sprut til bundene, flødeskum, og en meget kraftig chokolade glasur på toppen. Marcipan eller flødeskum omkring. Evt. en rose af marcipan på toppen.
If you always do what interests you, then at least one person is pleased. -Katherine Hepburn
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
worfdehqouiw |
|
Jeg bruger ALDRIG kagecreme.. i stedet for tager jeg gerne et halvt kg jordbær og moser dem og blander det forsigtigt med ca 3 dl flødeskum og knuste makroner. Det giver en meget frisk lækker sommer-agtig lakage. Så kan vi også godt lide banan og nutella.. jeg smører et tyndt lag nutella på bundene og moser banan, jeg lægger over.. Det er virkelig lækkert, man skal bare passe på ikke at smøre for tykt lag nutella på.. for så bliver den lige fedtet nok.. Karina.
Jeg kan godt lide dressur..... men jeg vil hellere ride tur..
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
brombærlagkage |
|
de bedste lagkager laver min mor.. ikke kagecreme det er ulækkert.. men bær og fløde.. hun laver næsten altid BROMBÆRLAGKAGE til fødselsdage.. bunde fra bageren og let kogt brombær(fra folden)med lidt sukker og vanillesukker.smøres på skiftevis brombær,skum.har aldrig smagt bedre lagkager end dem.andet frugt kan også bruges hvis man ikke er til brombær. men helt klart frugt og flødeskum..
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
brombærlagkage |
|
glemte det vigtigste.. hakked mørk chokolade på toppen af lagkagen
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Kan man det her |
|
Hej Kan man putte hakkede stykker bananer i rutebils cremen eller er det bedre at lægge dem på bunden og så oven på? tænker på at gøre følgende: chokolade bunder hvor jeg smøre 2 af bunderne med et tyndt lag abrikos marmelade derefter rutebilsflødeskum og så den næste abrikos smurte bund, i rutebilsskummet har jeg hakket banan stykker i, på toppen kommer der chokolade glasur på og siderne rutebilsskum uden banan selvfølgelig, er det noget der dur?
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
lagkage |
Forfatter:  |
Kamma ♥Edi og Lusi♥ |
Dato:  |
11-02-2007 13:30 |
|
Heeej,, Denne tager ca. 30-40 min. Du skal bruge: 3 lagkagebunde. Fyld: 2 dl. piskefløde 8 små makroner 2 bananer 2 dl æblemos el. henkogt ananasmos. Glasur: 2 dl flormelis 1 spsk. varmt vand. 1 spsk. kakao 1 spsk. farvet krymmel. sådan gør du: 1. tag parpiret af de købte lagkagebunde. læg den ene bund på det fad lagkagen skal severes på. 2 Pisk fløden stiv, knus makronerne med fingrene, så der bliver klumper på størrelse med din tommelfingernegl. 3. Skræl bananerne og mos dem med en gaffel. Rør lidt af flødeskummet i bananmosen. Rør resten i sammen med de knuste makroner. 4. Læg æblemos eller ananasmos på den første lagkagebund.Læg den anden lagkagebund over. 5. Læg flødeskumsblandingen på den anden bund og læg den tredje lagkagebund over. 6. Rør flormelis sammen med vandet til en jævn glasur. Tag 2 spsk. fra og rør kakao i det. 7. fordel det hvide glasur over lagkagen med en paletkniv. kom klatter af den brune glasur på. brug en tsk.træk lidt i klatterne med en lille kniv, så for du et skægt mønster. 8. Drys krymmel over til sidst. Go fornøjelse..
Kamma, Sara, Firhøjs Lusi og Bækkely's Edison XD
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Tidligere tråd |
|
Jeg synes at mindes en tidligere tråd herinde, hvor én nævnte at der i en rigtig lagkage hverken optræder frugter eller bær. Selv er jeg bestemt på bærholdet. Jeg havde engang en kæreste hvis familie ikke kunne lave lagkager. Deres bestod af: Bunde og kagecreme. Oven på var flødeskum og bizzart pynt som f.eks. sølvfarvede sukkerkugler. Intet mindre og intet mere. Alle ingredienser indkøbt i Aldi og blev serveret ved stuetemperatur. Det var meget andet de heller ikke kunne... /minski
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
lagkage |
Forfatter:  |
smukke-ped |
Dato:  |
11-02-2007 16:09 |
|
minski...nu blav min ineresse for denne ex svigerfamile vakt...så hvad kunne de heller ikke??
SVEND 4 EVER!!!!! Itchy and Scratchy
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
smukke-ped |
|
De kunne gå, tale, trække vejret, spise, sove, gå på toilettet og lignende basale ting, men så var vidst også det... /minski
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
lagkager |
Forfatter:  |
Signe J (Tinna) |
Dato:  |
11-02-2007 17:08 |
|
Den mest populære lagkage jeg har lavet, var hjemmelavede marengsbunde med et let lag flødeskum og så tonsvis af friske danske jordbær i skiver. Den var nu også god... Nu er lagkage vist et vidt begreb, men indeni de kager jeg laver, er der også "lagkage" altså kagebunde med fyld, og noget af det mest populære er lagkagbunde med hindbærmousse og chokoladecreme - som laves med Valrhona chokolade sføls. Eller banankagebunde med chokoladecreme. Eller chokoladelagkagebunde med limemousse. Eller... eller eller eller. Oh eller tiramisu... mmm. Man skal bare tænke utraditionelt, lagkage er ikke begrænset til kagecreme og bananer med flødeskum. Og så bage sine lagkagebunde selv - med en opskrift på fransk genoise eller bisquit, så bliver det bedst. /kagenørd over and out.
------ Rotter er geniale kæledyr. Spiser alt og holder svigermor fra døren.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
mine favoritter |
|
Uhmmm, lækker tråd.
her er mine favoritter:
fødelsdagslagkage.
hjemmebagte hvide bunde dryppet med appelsinsaft, lagt sammen med flødeskum hvori der er bananskiver og stykker af den pressede appelsin...et godt alternativ, hvis man er til det lidt friske, ellers er lagkager ofte lidt vamle.
Chokoladelagkage. Hjemmebagt chokoladelagkage med ægte mørk chokolade og appelsinsaft i dejen, lægges sammen med flødeskum der er rørt op med smeltet nougat og en slat kaffe...kagen bliver top-dollar hvis snasket lige får en time på køl inden den serveres KOLD!
...
hilsen stine.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Lalalala |
|
PiaR: Den der super æbletærte (eller var det kage?), er det en man kan få opskriften på?
>Rikke/MissFejrskov
D. 8. februar bliver jeg 18 år og bliver 175.000kr rigere
D. 20. februar flytter jeg hjemmefra
D. 7.-11. marts er jeg til DV's hingstekåring i Herning
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Selvfølgelig Rikke! |
|
Æbletærte jeg nogensinde har smagt: Dej: 300 g mel 200 g smør 100 g sukker 1 æg
Fyld: 5 store madæbler...ca. 800 g i alt 125 g sukker 2 ½ spsk mel 1 tsk stødt kanel saft fra ½ citron 40 g smør i tern 1 tsk rørsukker Ælt dejen sammen og deles herefter i 2 lige store dele, som trykkes flade med hånden. Stilles herefter på køl i 1 time med gennemsigtig film imellem lagene. Imens skrælles æblerne og deles i 2 halve som udkernes. Herefter skæres de i tynde skiver på 2-3 mm og hældes i en skål med citronsaft. I en anden skål blandes resten af indgredienserne til fyldet, inden det vendes sammen med æblerne.
På et melet bord ruller du den ene dejplade ud, så den er en smule større end din smurte tærteform. Læg den i formen og fordel fyldet jævnt i bunden. Herefter ruller du den anden dej ud og lægger den på toppen af fyldet. Når "låget" er kommet på lukkes kanterne forsigtigt med fingerne. Skær 4 brede snit i låget, så dampen kan komme ud. Pensl med vand og drys med rørsukker.
Bages ved 200 grader i ca 45 min. Serveres lun med iskold flødeskum med kanel eller den bedste vanilieis du kan opdrive (IKKE en af de billige palmeolie ting til ingen penge)
mvh PiaR quantum in me fuit
Konfirmation - forårsbryllup? Lej en grill med god plads weberudlejning.dk
Svar venligst i tråden og ikke via besked/mail
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
lagkager.. |
Forfatter:  |
Gitte (Tyran) |
Dato:  |
20-02-2007 13:35 |
|
1 pose jordbær (ca. 500g - 750g) ½dl sukker ½L piskefløde 1 tærtebund (den skags kagebund med kanter) pisk fløden hårdt (næsten smør) tilsæt bærrene (pisk til lyserød masse) tilsæt sukker (pisk i) hæld i tærtebund stil på køl 2-3timer pynt evt. med friske hindbær/jordbær og chokoladespåner
mvh. Gitte & Ponyerne. -de gule & den brune & den rødbrogede Ponyerne søger passer/part til nusse, ride & trækture 1-7X/uge. de står 1km fra kløvergård rideklub mellem jels og vamdrup. -se mere på præs.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
|
|