Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Økonomi, samfund og love

 Opsige udlån øjeblikkeligt
Forfatter: 
Dato:  20-06-2016 18:53

Hej,

 

Jeg har udlånt min hest, som desværre er kommet til skade hos låner. Det er en skade som har et længere forløb, og som endnu ikke er afsluttet. Vi ønsker nu hesten hjem, og selv stå for den videre behandling, da der nu er kommet et økonomisktwist mellen os og låner. Trods vi har en kontrakt, hvor der er underskrevet fra begge parter, at låner afholder alle udgifter på dyrlæge.

 

Derudover har vi i kontrakten indskrevet en månedsopsigelse, men pga skaden og dens videreforløb ønskes hesten hjem med det samme.

Er det grund nok til at kontrakten ophæves øjeblikkeligt?

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345678
Forfatter: 
Dato:  22-06-2016 17:17

hvis der er en måneds opsigelse.kan du vel i bund og grund godt opsigde leje målet, men du kan ikke hente for mdr er gået, også kommer,du selv til at hæfte for de kommende dyrlæge regninger.

har du prøvet at snakke med låner,evt og du kan få lov at hente hesten hjem før

vil da mene,det også er i lånes intresser at hesten kommer hjem,nå den alligevel ikke pt.kan bruges som ridehest.

1
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  29-06-2016 16:51

Du skal skelne mellem opsigelse og ophævelse. Opsigelse er det, I har reguleret i aftalen. Ophævelse er det, man kan gøre, når aftalen misligholdes. Jeg opfatter dit spørgsmål som et spørgsmål om, hvorvidt du kan opHÆVE.

 

For at en ophævelse skal være berettiget, skal der være tale om en væsentlig misligholdelse. Om misligholdelsen er væsentlig, beror på de konkrete omstændigheder. Er hesten fx blev skadet og skal opereres for 75.000 kr., men er en hyggehest med en værdi på nærmest ingenting, vil det måske ikke være væsentlig misligholdelse at låneren afviser at dække udgiften, men det vil derimod muligvis være et vilkår, du ikke rimeligvis kan gøre gældende. Derfor kan man ikke give dig et klart og entydigt svar på, om du kan ophæve pga væsentlig misligholdelse eller ej.

 

Du skal være opmærksom på, at du kan blive mødt med erstatningskrav, såfremt du ophæver aftalen uberettiget. Omvendt har du jo et erstatningskrav på låner, såfremt ophævelsen er berettiget.

 

Men ovenstående er jo bare jura. Hvis I gerne vil have hesten hjem og låner gerne vil af med den, så kan I jo ophæve her og nu til alles tilfredshed. Så er spørgsmålet bare, om du vil æde dyrlægeregningerne.

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider