Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Juniornettet

 SU-venlig mad
Forfatter: 
Dato:  30-10-2012 15:38

Hej JHN..

 

Jeg savner virkelig nogle SU-venlige retter, som stadig er velsmagende.

 

Er virkelig gået død i spaghetti kødsovs, osv.

 

Og da jeg nok ikke er den eneste der er på SU, tænkte jeg at vi kunne lave en lille madtråd. Så kom med alle dine opskrifter som du bruger til daglig, også gerne frokost og morgenmad. :-)

 

 


0
0
Svar på denne tråd
 
 sadsada
Forfatter: 
Dato:  30-10-2012 17:19

Hmmm, altså et godt fif er at Føtex ofte har mega billigt kød lørdag aften (med mindre den har søndagsåbent) så der tager jeg ofte ned og handler lige inden luk.

Så er jeg også ret god til at bage selv, rugbrød, franskbrød, pizzasnegle bla bla.

Jeg bor med min kæreste lige nu og han er mega madglad, så han vil sjældent tage til takke med pasta og ketchup.

De retter vi ofte laver her hjemme er:

Flødekartofler og kogt skinke
Lasagne
Hjemmelavede pizzaer
Frikadeller, medister, hakkebøffer osv. med kartofler, grøntsager og brun sovs
Kylling eller boller i karry + ris
Chili con carne
Mexikanske pandekager
Forskellige pastaretter
Kylling med pommes + sovs

Jeg laver altid ekstra mad når det er, for så er der til rester til dagen efter. Eller bare ekstra kartofler, medister, frikadeller osv som man kan tage med på rugbrød. Ellers kan det også fryses ned jo :D

Morgenmad varierer meget, jeg er mest bare til en eller to ristede grovboller med pålæg, og i skole tager jeg for det meste 2 stykker frugt med, to stykker knækbrød klappet sammen med pålæg eller bare smør, en rugbrødsmad eller to. Og så drikker jeg vand derovre.

Nægter simpelthen at give 25 kr for en klammo sandwich i skolens kantine!

Men om vores madvaner er SU-venlige ved jeg ikke, men det vil jeg nu mene. Vi er to mennesker som har et madbudget på 2500 kr og det er inkl. toiletpapir, sølvpapir osv. :P (og her til skal tilføjes at min kæreste spiser VANVITTIG meget mad)



- Josefine, Miré & Fox Trot


Horses are not our whole lives, but they make our lives whole



0
0
Svar på denne tråd
 
 wedfghng
Forfatter: 
Dato:  30-10-2012 18:13

hjemmelavet pizza er et hit!

 

ellers noget min veninde lavede. så kan kød og grøntsag altid ændres :)
-kog pasta.

-varm optøede ærter på panden. tilsæt skintetern. tilsæt cremefraiche og det kogte pasta, og pland det hele sammen.

^det smager ihvertfald vildt godt!



..... .............LOUISE.

Hále Bob & Perle de Phantomic

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  30-10-2012 20:11

 

Taak for jeres input piger :D

Super dejligt med nye perspektiver på maden!

Ville også rigtig gerne bage mit eget brød, men har ikke nogen rigtig ovn, kun sådan en combi-mikroovn, så det bliver bare slet ikke godt :-( Desværre, det er ellers så lækkert!


0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  30-10-2012 21:41

Så fik jeg også lige selv skrevet lidt opskrifter ned, til de næste par ugers madplaner, som jeg tænkte jeg lige ville dele :D

Chili Con Carne

Wok med nudler, sesamfrø, kokosmælk og grøntsager fra fryseren.

Fedtfattig coleslaw

Pasataret med fedtfattig madlavningsfløde, foråsløg og bacon i tern

 

Gulerodssuppe

 

Hjemmelavede madpandekager m. grøntsagsfyld og kidneybønner

 

Pastasalt m. tomat, agurk, peberfrugt, feta og oliven

 

Rissengrød

 

Linsefrikadeller
lue-vegetarmad.blogspot.dk/2011/10/ linsefrikadeller.html

 

Rødbedebøffer
www.vegetaropskrifter.com/2009/10/ 31/r%C3%B8dbedeboeffer/

 

Tunfrikadeller
www.su-mad.dk/content/ opskrift.php?opskrift=198

 

Blomkålsdeller: (er afprøvet og smager bare mums!)
www.madopskrifter.nu/Opskrifter/ Blomk%C3%A5lsfrikadeller+med+ krydderier.opskrift?0=11649

 

Kartoffel rösti
www.maduniverset.dk/opskrift.php/ 8406/Fedtfattige-opskrifter/Luftig- original-Rosti

 

Generelt tærte, men især denne med spinat/hytteost er lækker:
frkcurting.blogspot.dk/2012/02/ spinathytteost-trte.html

 

Rodfrugtslasagne:
amaliesmad.blogspot.dk/2011/11/ rodfrugtlasagne.html

 

Spinatrisotto:
www.su-mad.dk/content/ opskrift.php?opskrift=189

 

 

Hehe, så kom der alligevel lidt.
Prøver at samle flest mulige opskrifter, og vil dele dem med jer løbende.

 

Kom endelig med flere!! :D


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-10-2012 21:56

Det lyder godt nok lækkert det du har fundet! :D

inde på vegetarkontakt.dk er der også mange ting der lyder godt. tror selv jeg skal til at finde noget derinde ;D

jeg skal nok også dele efterhånden som jeg finder mere!



..... .............LOUISE.

Hále Bob & Perle de Phantomic

0
0
Svar på denne tråd
 
 gggggggggg
Forfatter: 
Dato:  30-10-2012 22:48

Mini pizzaer :D

Kan fryses

 

Du køber nogle pitabrød (evt grove) Så køber du noget pizza-tomat sause (den billige til 5 kr i netto er fino) Så køber du noget skine/skinkestrimler eller hvad du ellers kan lide på. Samt noget smelteost.

 

Du tager pizzabrødet, smøre tomaten på (jeg putter også en smule rapsolie på blandet med presset hvidløg i først) Så putter du fyldet på, ost til slut. Ind i ovnen ca 10 min. Vupti.

 

Jeg plejer at lave 8 på en gang. Og så fryser jeg dem ned resten af dem jeg ikke spiser. Ret smart lige at tage ud en gang imellem til hurtig aftensmad (kan varmes i en mikroovn evt)

 

Ikke det sundste men det smager altså ret godt ;)


"Det er kun de dygtige ryttere der bør bruge hjælpetøjler. - Problemet er bare at de dygtige ryttere jo ikke behøver dem.. " ?

McLean

0
0
Svar på denne tråd
 
 Louise
Forfatter: 
Dato:  31-10-2012 08:03

Ja de har altså nogle ret lækre opskrifter derinde! Og kød er jo ikke just billigt, så det er en ret god erstatning nogle af opskrifterne!

Ej Sandra, du er en engel! Jeg lavede meget de der pizza-pita-brød på et tidspunkt, men havde fuldstændig smidt dem ud af min opskrift samling1 Tusind tak :D De skal helt sikkert laves igen! Også er de også gode på madpakke :D Også kan man jo faktisk godt lave dem lidt mere fedtfattige hvis man ønsker det!


0
0
Svar på denne tråd
 
 adsdadasd
Forfatter: 
Dato:  01-11-2012 10:09

Så vil jeg lige sige, hvis du en dag får råd - en bagemaskine er guds gave til mennesket :D

Man kan sågar sætte timer på, så brødet er færdig når man står op og man får varmt frisk brød. Om nom nom haha


- Josefine, Miré & Fox Trot


Horses are not our whole lives, but they make our lives whole



0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  02-11-2012 17:45

Jeg er heller ikke super kreativ, men her er hvad jeg godt kan lide at lave:

 

Lasagne (self!)

Pasta med laks. Uhmm. Du koger din pasta, imens skærer du løg og asparges ud, og smider dem på panden med lidt olivenolie. Når pastaen er done, hælder du vandet fra. Så hælder ud Creme Fine ud over (fedtfattig madlavningsfløde), smider løg + asparges i, og så tager du en pakke røget laks og river i små stykker, som du også putter i. Og så er det bare at røre det hele rundt, det er en af mine favoritter!

 

Pandekager med fyld. Jeg plejer at bruge de der mexicanske pandekager, og så godt med salat, tomat, løg, agurk, fraiche (ikke creme fraiche, der er for meget fedt i), noget salsa og enten stykker af kylling eller skinkestrimler. Uhm det er godt :)

 

Wok mad alla Sophie (det' mig!). Jeg koger nogle æggenudler, og snitter nogle grøntsager. Jeg steger nogle små kyllinge-filetter på panden. Når de er done, så smider jeg grøntsagerne på (her er fx bønnespirer, rodfrugter, arsparges, hvad man nu har lyst til). Så køres det lige lidt rundt, når nudlerne er færdig kommer de også over på panden og får nogle sekunder, inden jeg hælder kokosmælk ud over. Nahm, og det mætter!

0
0
Svar på denne tråd
 
 gfhfghfh
Forfatter: 
Dato:  05-11-2012 10:41

Suppe!

Herhjemme laver vi rigtig mange grøntsagssupper, det er både nemt, hurtigt, billigt, smager dejligt, mætter godt og det er let at lave en kæmpe portion og fylde fryseren, så der er ultranem aftensmad til en anden dag. Det kan jo varieres på mange måder, jeg er bl.a. fan af kartoffel-porresuppe, tomatsuppe og græskarsuppe. Og så kommer der normalt også diverse grøntsagsrester fra køleskabet med, såsom kartofler, gulerødder, porrer, løg, selleri, rodfrugter osv.

Jeg starter altid med at svitse løg og hvidløg, derefter resten af grøntsagerne et par minutter og så tilsætte vand (og gerne en boullionterning) og evt. nogle flåede tomater fra dåse. Så skal det bare koges mørt, blendes og smages til. Hvis den er for tyk i kosistensen kan man lige justere med ekstra vand til sidst. I kartoffelsuppe er det også ret lækkert med lidt fløde i.

 

Nogle gange spiser vi det som det er, andre gange med tilbehør i form af f.eks. bacon, ristede græskarkerner, croutoner eller brød.


Trine.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  05-11-2012 14:28

Josefine - Uhh ja, er vokset op med en bagemaskine! Det har været et mareridt at skulle flytte hjemmefra uden den :D Den skal helt sikkert tilbage i køkkenet på et tidspunkt når der er penge til det :D

 

Tak for alle jeres gode forslag, kom endelig med flere!


0
0
Svar på denne tråd
 
 fhhdffdhfdh
Forfatter: 
Dato:  09-11-2012 13:49

Et billigt alternativ til spaghetti/kødsovs:

 

Kyllingestykker

Masser af løg

Tilføj andre grøntsager, hvis der er rester i køleskabet

Hakkede tomater

Chili

 

Koges self. sammen og skal være lidt spicy. Kan tilføje et æg eller to, som røres rundt i retten mens det koger. Serveres med ris, og det smager rigtig nice.

 

 

Ellers en billig karry

 

Kyllingestykker

Masser af løg

Tilføj andre grøntsager, hvis der er rester i køleskabet

Godt med karry

Fløde

 

Serveres med ris.

 

 

Seriøst, med den rigtige krydring af maden kan næsten ALT blive godt, selvom indholdet er minimalt. Jeg kan ofte overraske min kokke-kæreste med mine billige minimal indholds retter :)


- Krølfrit Silke

0
0
Svar på denne tråd
 
 En god bog..
Forfatter: 
Dato:  26-11-2012 23:32

Skønne opskrifter der allerede er nævnt.

 

 

Jeg bliver nød til lige at nævne "Kollegiekogebogen". Det er en kogebog lavet af studerende til studerende. Masser af billige velsmagende retter. Har aldrig prøvet at lave noget fra den, der ikke blev godt.

Her er den på google books - ved godt man ikke kan se hele bogen, men den giver en ide om hvad den indeholder;

books.google.dk/ books?id=gQXDIkoyibQC&...&q&f=false

 

/Mette

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  28-11-2012 19:49

hvis et måltid ikke behøver indeholde alverdens ting og sager

 

kogte kartofler, hak dem i stykker, fyld på med smør og persille :D

 

Kolegiekogebogen er rigtig god, mange gode tips og ja gode retter - MEN i mange af retterne skal man egentlig bruge ret mange ingredienser, og syntes ikke det er så billigt igen. men den er god til inspiration og så kan man altid tage nogle ingredienser fra og lave det mere simpelt :)



..... .............LOUISE.

Hále Bob & Perle de Phantomic

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kollegiekogebogen.
Forfatter: 
Dato:  04-12-2012 14:05

Vi spiser rigtig mange retter fra Kollegiekogebogen, og bruger 1000-1300kr pr. måned til mine kæreste og jeg.

Min kæreste spiser temmelig meget, så har egentlig altid synes at det var okay billigt. Det gælder om at lade tingene gå igen. Skal man bruge en kartofler i en ret, skal man en anden dag bruge resten af kartoflerne i en anden ret. Så lidt planlægning skal der nok til.

 

/Mette

0
0
Svar på denne tråd
 
 studentermad
Forfatter: 
Dato:  05-12-2012 22:43

Studenterkogebogen er også god! Der er sjove facts og opskriften på det meste - tilmed æg til 4 persoener xD.

 

Grøntsagslasagne <3.

 

Men ellers er mange gode ting blevet nævnt.


..Jeg er ikke bange for at ride, jeg er bange for at falde af..

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  08-12-2012 19:46

Jeg kan leve på nudler, så minutnudler er helt sikkert mit bedste tip og mega billigt


Med venlig hilsen Cecilie :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 oooooo
Forfatter: 
Dato:  09-12-2012 12:26

For tiden spiser vi også masser af risengrød herhjemme, det koster ikke mange kroner pr. portion. Det tager noget tid og kræver lidt opmærksomhed, men det er til gengæld meget nemt.


Trine.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Broccoli
Forfatter: 
Dato:  09-12-2012 12:48

Sikke mange gode opskrifter. Jeg har lige en enkelt (har ikke tid til at skrive så meget da jeg egentlig laver opgave)

Men kog pasta, efter 1-2 minutter ligges broccoli i og koges med. Når de er ret kogt, fiskes broccoli op, moses eller blendes, og blandes med hvidløg og fløde på en pande ved siden af (så man får en grøn flødesovs)

Så passer det med at pastaen er færdig, vandet hældes fra og flødesovsen blandes i.

Nem og billig mad på 15 min., og så er den heller ikke så usund igen. Man kan også blande lidt skinke eller kylling i.

 

 

Og her til jul, er klatkager godt :)


Laura&Safir


"Ret dig selv før du retter hesten"



0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  09-12-2012 13:46


Ih, hvor lækkert at tråden bare kører - kom endelig med endnu flere gode lækre opskrifter :-)

 

Har lige et godt tip, til billig indkøb. I Føtex kan man købe 4,2 kg kyllingefilet i sådan en stor æske for 210 kr, det køber jeg somregel hver måned. Så har man hvertfald til en MASSe kyllingeretter, og skal ikke ud og købe ind hele tiden, og kommer derfor ikke til at lave impulskøb.

 

Jeg plejer også at købe 3 kg. hakket oksekød hos min lokale slagter, for 130 kr. Så har man også det liggende i fryseren og kan lave en masse retter med oksekød :-)

 

Også lige et lille tip til hvis man er lidt lækkersulten - istedet for at gå ned på tanken og købe en pose guf, som man ofte gør når man er lækkersulten, og det bare skal gå hurtigt - så plejer jeg at riste nogle græskarkerner på panden til de bliver gyldne, også med lidt salt! Mums også er det meget sundere og billigere!


0
0
Svar på denne tråd
 
 Upsups
Forfatter: 
Dato:  18-12-2012 22:15
Nu er jeg sådan en der sagtens kan spise det samme mad flere uger i træk;)
Jeg lever pt af bananer til morgenmad, og frokost plus en juice.
Til aftensmad laver je yumyum nudler(koster 3 kr i fakta) tager nudlerne fra og smider ud, og tilsætter ekstra karry og kogende vand. Også plejer jeg at putte et løg i og noget kylling jeg køber på tilbud i fakta og fryser ned. Meget meget biligt og smager skønt, med sådan en karry suppe med løg og kylling:D

Ellers køber jeg tunsalat( tit 3 for et eller andet). En pakke blander jeg så op med 3 dåser tun i vand. Bum! Så er der mad til frokost eller aftensmad i tre dage:)

Ellers grønne lange bønner (frosne) med flåede tomater og løg.

Det er godt nok ikke hjemmelavet, men i fakta har de en asperges suppe der er frosset. Den koster 10 kr og der er mad til to dage.

Min fjordhest er bedre end din;)

Elsker mors Gule Upse Musse



R.I.P Gribaldi

0
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxx
Forfatter: 
Dato:  23-12-2012 17:06

hvis man kan lide hvidkål er der masser af god mad i sådan et hoved til 10,- kr.

 

frikadeller med stuvet hvidkål

frikadellerne behøver ikke at være 100% kød,- der kan puttes reven gulerod, havregrynsflager og andre ting i,- og de smager stadig af frikadeller

 

hvidkålssalat, mætter mere end fx icebergsalat

 

gryderet med hvidkål og hvad man ellers har ved hånden

noget af hvidkålen kan blendes så sovsen bliver tyk


*** Misssophie


0
0
Svar på denne tråd
 
 Bag selv brød!
Forfatter: 
Dato:  30-12-2012 12:02

Har skrevet i tråden før, men her er lige et par opskrifter jeg må dele.

En måde at spare mange penge og spise godt, er at bage selv. Med hest, studie og en sød kæreste kan det indimellem være svært at finde tiden. Derfor er denne opskrift genial;


Billede

Tyvstjålet fra;

diy-se-her-hvordan.blogspot.dk/2011/ 07/en-opskrift.html
De er super nemme(ingen æltning og beskidte findre). Dejen kan stå i køleskabet 3 dage, så man kan bage nogle stykker af gangen. Men de kan også fryses.

 

Noget der indimellem kan fylde meget i mit budget er "kantine-upsere". Sidst på dagen, hvor man bare må have noget sødt. Jeg faldt over denne super gode ide, med rugbrødshapsere.

sumadplan.blogspot.dk/2012/11/ rugbrdshapsere.html

Jeg har selv lavet dem med mørk chokolade og hakkede nødder. Har dem til at ligge i fryseren, lige til at tage med.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  30-12-2012 22:01

.. Pastagratin - Mega lækkert, let at lave, uden dyre ingredienser, og så er der ofte rest til madpakke/frokost :) Man kan jo putte bønner o.l. i, så det ikke er SÅ usundt igen, (kulhydrater i pasta'en).


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

I <3 Casino Royale

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  31-12-2012 13:19

Tak for alle jeres gode og dejlige opskrifter :-)

Lad os endelig holde denne tråd kørende..

 

Vil helt sikkert tage nogle af opskrifterne i brug i det nye år

 

Rigtig godt nytår


0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har
Forfatter: 
Dato:  04-02-2013 10:36

skrevet om det her: gratisbudget.net/madplan :)

 

Vi er selv på 2 x SU med barn, og så har jeg et deltidsjob.

 

Nu har jeg en baggrund i detailhandlen, og jeg kan fortælle, at de kunder der tjenes RIGTIG mange penge på, er dem der enten ikke har indkøbsseddel med, eller køber ind hver dag, mere eller mindre.

 

Det handler altså i bund og grund om, at hvis man vil spare penge, så skal man købe stort ind, gerne til en hel uge af gangen. Hos os gør vi det at vi køber stort ind om lørdagen, og tirsdag/onsdag, alt efter hvad der passer bedst, køber vi frisk mælk, brød, frugt og grønt osv., så vi hele ugen har de ting i køleskabet, som helst skal være friske.

Vi kan rent faktisk holde vores ugentlige udgifter til al mad og andre husholdningsartikler som sæbe, shampoo osv. på UNDER 500 kroner. Det kræver naturligvis en del planlægning, og vi spiser mest helt basale retter som hakkebøf med løg og kartofler, pitabrød, pastasalat med kylling, tortillas med fyld, tacos, thaimad, pasta bolognaise, æggekage, hjemmelavet pizza, lasagne osv. Disse ting kan til gengæld varieres i en uendelighed, og hav også i baghovedet at stortset alle disse ting kan strækkes til to dage. Kan man godt lide at spise salat, kan man f.eks. bruge det til burger den ene dag, og dagen efter til pastasalat. Lasagne kan holde to dage i træk. Laver man kødsauce kan man med fordel købe en stor pakke hakket oksekød, spare penge og lave kødsauce til pasta den ene dag, putte resten i portionsposer og f.eks. spise det til kartoffelmos senere på ugen eller ugen efter.

 

Det lyder måske dødssygt, men vi har på den måde sparet en masse tid og penge på noget vi før spildte unødigt mange penge på, samtidig med at vi brugte laang tid på at købe ind :)

Håber det kan være til hjælp!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tjek det her..
Forfatter: 
Dato:  18-03-2013 15:13

Faldt over denne side;

www.dr.dk/Mad/Gamle_sider/Temaer/ 2010/Sparemad/20100106090452.htm

 

Der er flere gode opskrifter og ideer til billig mad..

 

/Mette

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  01-04-2013 17:47

Jeg laver aaaaalt med kylling, da jeg synes man bliver så tyk af SU mad (første år levede jeg nærmest af pasta med pesto, indtil det begyndte at sætte sig på mavsen, så måtte jeg til at tænke over sund mad på SU :P)

Så kylling er fantastisk, jeg køber tit sådan nogle kæmper poser og smider i fryseren, så kan man tage de fileter op man skal bruge; sådan en kæmpe pose kan sagtens give mig kylling til flere måneder.

Og så har jeg opdaget flåede tomater, en fantastisk vare!

Jeg steger bare kylling på panden, og så flåede tomater ud over, samt hvad man nu har lyst til, eller har liggende. Alle slags grøntsager går til, især rosenkål smager godt i faktisk. Og så chili i og paprika, for at give smag og et skub til forbrændingen :)

Flåede tomater er en fantastisk opfindelse, og udgør en billig og sund sovs til kyllingen.

Jeg er begyndt at skære ned på pasta netop grundet kulhydraterne; nu køber jeg grovpasta i stedet, men køber det sjældnere, så det er ikke dyrere.

 

og kyllingefrikadeller, som oven i købet er mega sunde! Hakket kylling kan man fonde på tilbud nogle gange. Det skal op i en skål, bland farsen med hakkede løg, hvidløg og de krydderier du godt kan lide. Jeg bruger fx salt, pepper og paprika.

Intet mel, intet fedtstof, fedtfattigt kød (kylling) = mega sunde fridakeller! Oven i købet skal de ikke steges i fedt, de skal bare på en bageplade i ovnen i 30 minutter ved 200 grader. Løgene gør at de ikke bliver tørre.

MUMS de smager godt, både til aftensmad og på madpakke/ som snack! Jeg er begyndt at eksperimentere med at putte grøntsager i, fx revet gulerod.


Mvh. Sophie (:

stud.med.vet

årgang '11

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider