Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Stegeso- hvilken mad i den?
Forfatter: 
Dato:  19-02-2018 18:40

For et par år siden (via rabatmærker etc) fik jeg en stegeso, den er af emaljeret støbejern, men jeg har svært ved at finde ud af, hvad man kan bruge den til?

 

Foreløbig: Blomkålsgratin (OK!), visse gryderetter (uden låg). Men hvad ellers?

Ved samme lejlighed købte jeg 6 remekin, men der kan jeg kun finde æggeopskrifter! Som i spejlæg i ramekin... De er ikke ret store, men der må da være andre muligheder end æg?

 


Mvh

Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ramekin
Forfatter: 
Dato:  19-02-2018 18:45

Jeg syntes, jeg læste mange gode opskrifter før, jeg fik dem. De må da kunne være til andet end ekstra kattemadsskåle med låg. :-D


Mvh

Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  19-02-2018 19:23

Du kan bruge stegesoen til alt!

 

Jeg bager brød i den, prøv at google verdens bedste brød. Det er ikke for sjov brødet hedder det!!! ;)

 

Så laver jeg mørbradgryde, kødsovs, risengrød, pulled pork og diverse andre ting. Bare google det. Alt kan nærmest laves i den.

 

I ramekin kan du lave creme bruléé - meget nemt og virkelig lækkert!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Stegeso = doven mad!
Forfatter: 
Dato:  19-02-2018 23:33
Tag en klump kød.
Fx rådyrkølle, en hel kylling / fugl, eller hvad du nu ellers har.

Tag en masse grøntsager.
Gæt! Hvor mange grøntsager kan der være, hvor man lægger stegen ovenpå, og det stadig lukker tæt??
Så mange grøntsager skræller du og lægger ned i stegesoen.
Hæld fløde, evt krydderier.
Hvad med et glas vin til kokken og et til stegesoen??
Læg låg på. Ind i ovn. Tænd ovn.

Who cares?
Det kan ikke stege tørt, så hvor længe og hvor høj varme er lige meget. Jeg bruger en tilfældig temperatur på knap 200.
Så går jeg ud og leger med mine gæster, eller hund, eller spiller spil med min mand eller prøver at se klog ud med faglitteratur eller..
Nogle timer senere dufter det godt. Når det dufter er det sikkert færdig.
Hælder væden fra, laver sovs af det.
Kød og grøntsager er mørt så det kan spises uden gebis!

Yes! Doven mad, der ikke kan gå galt!


3
0
Svar på denne tråd
 
 jeg bruger...
Forfatter: 
Dato:  20-02-2018 10:32

Jeg bruger min til langtidsstegning.

 

feks. svineskank el. lammeskank, spoleben, al sammen noget der skal have lange stegetid ved lav varme.

 

Du kan også lave en nakkefilet på den måde.


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 lam kleftiko
Forfatter: 
Dato:  20-02-2018 13:21

Vi bruger vores til langtidsstegt lam

Fx denne her opskrift:

www.kvalimad.dk/page/lam-kleftiko- langtidsstegt-lammekolle/uuid/ 43945fdd-4f7c-11e6-ba19- 8fb150b01654

 

Men i stegeso, for så slipper man også for at bruge bagepapir og alle mulige andre tricks.


Mvh

Charlotte

 

T-shirt-butikken.dk - også t-shirts med hestemotiv

..The harder you fall, the higher you bounce..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Stegeso
Forfatter: 
Dato:  22-02-2018 11:39

Jeg har også sådan et "svin", og indrømmet, jeg bruger den ALT for lidt, for det er lige mad for mig: noget, der passer sig selv :)

 

Find evt. inspiration her:

 

https://stegeso.com/opskrifter/

 

www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/ tilberedningsmetode-2.php?id=9

 

samvirke.dk/artikler/brug-stegesoen- og-skyd-genvej-til-saftig-og- kraftig-mad

 

viskalspise.dk/soeg/ simre%20mad%20i%20stegeso

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  22-02-2018 12:57

Ramakiner kan også bruges til desserter: Panna cotta og creme brüle


VH Pernille

 

Pernilles tanker og humor

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

0
0
Svar på denne tråd
 
 alt muligt
Forfatter: 
Dato:  26-02-2018 14:03

Jeg brugte min rigtig meget lige da jeg fik den - nu fik jeg helt lyst til at bruge den igen!

 

Jeg har lavet kylling (med gulerødder, krydderurter, løg, salt, peber og lidt vand)

Revlsben (med grøntsager, honning og en mørk øl)

Gullasch

Beouf Borgogne

 

og så er den jo formidabel til "verdens bedste brød", som nogen nævner, og til ALT billigt udskåret kød som egentlig er sejt, men som bliver smør-mørt i sådan en basse.

 

God appetit!


Anne Sofie

med

Shetlænderen Roar og frieseren Senja

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mange tak for de gode
Forfatter: 
Dato:  27-02-2018 09:47

Og brugbare svar om stegesoen.

 

Mht til ramekinerne- også tak! Men jeg gør ikke så meget i desserter, som jeg kunne. Kræver Creme bruleé ikke en sådan der gasbrænder?!


Mvh

Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  27-02-2018 11:42

Jo, den kræver gasbrænder - men den kan du få billigt ;)

 

Jeg har så mange gadgets i køkkenet, netop fordi jeg elsker at kreere lækker mad og især laver og desserter. Så for mig er det en helt unaturlig tanke at andre ikke har disse mærkværdige redskaber i køkkenet ;) ;)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Aha Sweizerost
Forfatter: 
Dato:  28-02-2018 06:09

Men mit køkken er ikke ret stort (mangler skabsplads), og da jeg hader at vaske op, så har jeg nedskaleret mit køkkengrej. Jeg vil helst kun have ting, jeg ved, jeg vil bruge nogenlunde regelmæssigt. Og som der er plads til! (Det er der så ikke...

:-( ).

 

Men sådan er der jo så meget. :-)


Mvh

Tine

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider