Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Debat: Pynt til dressurstævner
Forfatter: 
Dato:  12-02-2017 22:16

Jeg var sidste weekend til et klubstævne i en klub i området. Da jeg ankommer på stævnepladsen konstaterer jeg til min skræk, at de har valgt at pynte gevaldigt "festligt" op omkring konkurrencebanen!

 

De har ved siden af dommertårnet placeret en live size "udstoppet skiløber" i skidragt i stærke farver, der sidder ved et havebord med en flaske i hånden, ski og stave stikkende op bagved, derudover adskillige "udstoppede børn" i farverige flyverdragter, siddende på kælke, derudover hvide presenninger på jorden, der skulle ligne sne, og et antal små græntræer i potter.

 

Min hest er rimelig cool med almindelige ting på stævnepladsen, folk der går forbi, blomster og flag osv., men jeg vidste med det samme, at de her figurer, de ville blive en kæmpe udfordring for min hest, da hun ikke ville kunne gennemskue, om det var rigtige mennesker, eller hvad pokker de farvestrålende tingester var for noget, og hvad det hvide på jorden var. Træerne var ok, men mennesker, der ikke er mennesker alligevel... pyh...

 

Ganske rigtigt fik jeg i første klasse redet et LA1-program på en top-anspændt hest, der på ingen måde fik vist, hvad hun kan - hun var bare så bange og trykket, al vores galop kiksede, da hun slet ikke kunne magte at lytte og slappe af.

 

Jeg var simpelthen så ked af det, da jeg red ud af banen, for det havde bare været en på alle måder dårlig tur for os begge, ked af, at min hest skulle have sådan en oplevelse. I bagklogskabens lys fortryder jeg, at jeg ikke bare rakte en lap i luften og brugte min start på at ride rundt på volte oppe foran alle de farlige ting, men jeg håbede jo på, at jeg alligevel kunne ride et hæderligt program trods spændthed. Men min hest var bare bange og syntes ikke det var spor sjovt at være til stævne.

 

I anden klasse, en LA2, var hun lidt mere afslappet, og jeg formåede at ride hende rundt i et anspændt, men rimelig fejlfrit program trods alt - og vi endte med en 2. plads. Screenshots herunder er fra LA2, her kan man skimte den "festlige" oppyntning.

 

Billede

 

Billede

 

Jeg har siden stævnet spekuleret på, hvordan andre har det med denne slags oppyntning. På den ene side synes jeg da, hestene skal vænnes til, at der kan være forskellige ting at kigge på til stævne, på den anden side synes jeg, dette her var over en fornuftig grænse for, hvad man bør udsætte hest og rytter for til et klubstævne. Jeg mener - hvad med dem, der kommer med deres ungheste for første gang, ponyryttere på urutinerede ponyer, skal de virkelig have så stor en udfordring oven i det pres, der i forvejen er ved at være i byen et fremmed sted?

 

Er jeg bare sart, eller hvordan ville du og din hest have haft det med denne slags pynt? Skal vi bare blive bedre til at miljøtræne vores heste, eller bør stævnearrangørerne tænke lidt på, at det kan være svært nok at være i byen og pynte mere moderat og med mere almindelig pynt, blomster osv., som hestene ofte vil blive præsenteret for til stævner?

 

Jeg må indrømme, at jeg ikke har specielt meget lyst til at starte i den pågældende klub igen.


 


Nu med

* Smukkedukken Grenanda *

 

 

Tidligere med

* Dakar Knudsgaard * Hidalgo * Lenzicco * Enzo * Palatino * Indian Kapella *

3
0
Svar på denne tråd
 
 hhhhhhhhhh
Forfatter: 
Dato:  12-02-2017 23:27

Jeg er helt enig med dig, det der pynt er ikke okay. Hvis jeg havde været dommer til det stævne havde jeg nok også bedt dem om at fjerne det.


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook:

Konkurrencerytter - Sandra Charlotte Kempf

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

4
1
Svar på denne tråd
 
 Sponsor?
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 06:05

Jeg tænker på om det drejer sig om et sponsor/et sponsorat fra en sportsforretning eller lignende?

 

Men ellers vil jeg mene at netop til klubstævner må man regne med at ryttterne/hestene er mindre rutinerede og derfor vil reagere mere på den slags end til bare distriksstævner. Så det kunne vel være placeret et andet sted?


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 07:21

Tjah, jeg kan godt se, at det er pynt som nogle heste måske ville have brug for at kigge lidt ekstra på.

 

Men om jeg synes, at det ligefrem er lodret forkert af klubben at have det der? Nej.

 

Og slet ikke når jeg tænker på nogle af de andre "farlige" men ganske almindelige ting, jeg har set ved forskellige udv. klubstævner:

  • En port der klaprer i blæsevejr
  • Bevægelige uroer i loftet af ridehuset
  • Klaprende sponsorbannere på hegn ved ridebanen
  • Faverige spring og bomme "kreativt" opmagasineret i en større bunke lige ved siden af dressurbanen

Helt almindelige ting, som i nogens øjne er helt OK, men som kan være en stor mundfuld for andre.

 

Selvfølgelig skal en klub ikke udøve "chikane" overfor udenfrakommende ryttere med pynten. Og det tror jeg heller ikke, at der er nogen klubber, der gør.

 

Man ville sagtens med et smil på læben kunne sige: "Pyh, det var godt nok noget lidt vildt pynt, I havde sat op", når man siger goddag/farvel i sekratariatet. Måske stævnearrangøreren ikke havde tænkt over det? Måske der var en forklaring - fx sponsorart som Charlotte foreslår?

 

Bare mine tanker :) Og tillykke med din placering trods "skiløberne" (Y)


6
1
Svar på denne tråd
 
 Det var skam med fuldt overlæg...
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 09:05

Altså jeg kan fortælle, at de havde pyntet sådan op med vilje - jeg snakkede nemlig en lille smule med to forskellige fra klubben (én mellem klasserne og én efter sidste klasse), som begge uafhængigt af hinanden sagde det samme: "Det er skam med vilje, vi syntes lige, I skulle have en ekstra udfordring, haha!" - så nej, intet sponsorat, men simpelthen placeret der, fordi de syntes, det var sjovt og skulle være en ekstra udfordring.

 

Jeg har så siden hørt fra min berider, at denne klub åbenbart altid gør temmelig meget ud af pynten.

 

Det er rigtigt, at der ofte kan være andre ting, som mange regner for hverdagsting, som også er generende og som hesten kigger på. Det er mere princippet i netop at gøre det med vilje, jeg studser lidt over. Fair nok, hvis porten er lidt i stykker og klaprer, det kan de jo ikke gøre så meget ved, hvis ikke der er råd til at reparere den, og fair nok, hvis de ikke har plads til bomme og støtter andre steder end i hjørnet. Også fair nok, hvis klubben mener, de skal være med til at miljøtræne alle udefrakommende heste, der skal til stævne - men så havde det været rart, hvis de på forhånd havde gjort opmærksom på det i proportionerne, så os, der ikke lige havde lyst til den slags miljøtræning kunne have valgt et andet stævne.

 

Jeg vil nu heller ikke være et brokkehoved, vi kom da også igennem klasserne, og det er svært at brokke sig, når man får en 2. plads, men ærligt synes jeg ikke, det var et sjovt stævne...


 


Nu med

* Smukkedukken Grenanda *

 

 

Tidligere med

* Dakar Knudsgaard * Hidalgo * Lenzicco * Enzo * Palatino * Indian Kapella *

5
0
Svar på denne tråd
 
 Min oplevelse er....
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 09:40

Min oplevelse er, atnogle klubber elsker pynt, og der er lykkeligt pyntet til jul ( grantræer på opvarmningsbanen ) nytår ( ophængte store nytårsknallerter ) fastelavn ( Tønder og udklip af diverse heste og katte) forår ( blomster og store træer i krukker i hjørnerne) you name it we meet it :-)

 

Det sjove er, at jeg oplever at mine heste lige så nemt kan reagerer på tilskuerpladser, som på "bord bænke arrangement med rideustyr sadler og trenser" i hjørnet på banen ved siden af dommeren. :-)

 

Og ja jeg ville fravælge de klubber, som er pyntesyge, til en urutineret unghest, for at få bedst mulig tur - men når det er sagt, så må man jo til at træne på et tidspunkt ( helst til d-stævne) at de til nogle c-stævner møder "jeg ved ikke hvad" - og ofte sker der som beskrevet, at første klasse er "håbløs", og næste klasse bliver et "vinderridt", hvor både hest og rytter jo har lært noget :-)

 

Jeg har været så heldig, at stå opstaldet et sted, da hestene var unge, hvor staldejer pyntede ridehuset vel en gang om måneden med "nyt pynt" - jul med julenisser på barrieren og juletræer i hjørnerne, hvidt dressurhegn langs med en barriere, ophæng af velourduge i guirlander på barrieren, blomsterarrangementer til påske, og ikke mindst det mest skræmmende, da han efter et valg fik sat valgplakater op på barrieren for hver 3 meter ( der gik hestene i panik da de så det )

 

Jeg har selv fået bane hjemme nu, og der "pyntes" i hjørnerne med møgspande ( farligt) krukker juletræer M.m., for at de skal vænne sig til at se farlige ting. Og bedst af alt et par store kattekillinger som leger på banen og i buskene ved siden af banen :-)

 

Så ja jeg har forståelse for, at det kan følelse træls at møde megapyntet stævnepladserne - jeg bliver selv stresset af det, fordi jeg reelt er stresset på forhånd. Men jeg må bruge det positivt, og se på det som en træningsmulighed :-)

 

mvh Charlotte - PS tillykke med placeringen

4
0
Svar på denne tråd
 
 Godt skrevet indlæg.
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 12:47

Jeg har svært ved at se hvad " en skiløber" + div. dukker, skal ved siden af dommertårnet. Gad vide om man ville acceptere det ved helt store stævner, men ved små stæver med f.eks. lc - la klasser, så er det at komme ud, en udfordring i sig selv. Idéen med, at pynte op hjemme hos sig selv er fin, men det er desværre ikke altid hesten synes det ligner det der hjemme. Jeg synes, at en god oplevelse for hesten er grundlaget for, at det næste gang er mere trygt, at se ukendte ting.

Som bekendt har vores heste en super hukommelse, og dårlige oplevelser er ikke sådan at slette.

Så Ditte jeg synes du har skrevet et meget fint og aktuelt indlæg, som giver stof til eftertanke.

5
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke Ok..
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 12:58

Efter min mening er det ikke ok at opsætte den slagst "prøvelser" med vilje til et stævne.

Jeg kunne forstå ideen bag det, hvis det var et træningsstævne hvor man netop havde lagt klasser, hvor hesten/ponyen kunne få en på opleveren, så temaet var stævnetræning og ikke en desideret rideklasse.

Sådan en klub ville jeg nok fravælge til planlægning af kommende stævner og så tage i andre klubber.


 


IMC nu med ny PROP.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

3
0
Svar på denne tråd
 
 ikke iorden
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 15:00

Jeg syntes ikke det er iorden at pynte så udfordrene op, særligt ikke til et D-stævne hvor man ved at det er urutinerede ryttere og/eller heste/ponyer der kommer. Hovedformålet ved disse stævner skulle gerne være at give en god oplevelse og introduktion til stævner.

 

For kort tid siden var vi til dressurstævne(C) hvor arrangøren mente der skulle være popmusik i diskoteksniveau på banen - aldrig har jeg været ude for noget ligende....(Jo æresrunder efter præmieoverrækkelse i spring - hvor den nogen gange ikke får for lidt på lydanlæget) men aldrig i dressur. Jeg klagede over lydniveauet til TD, men fik at vide at nu var klassen jo igang, og så var det ens for alle... super ærgelig oplevelse og en klub som bliver fravalgt til fremtidige stævner.

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 15:20

Jeg er så den heldige ejer af et stk 4 års musse, der her efter maj, når han må ifølge reglementet, skal ud og snuse til sine første klubstævner. Jeg var blevet møøøg skuffet, hvis vi kom afsted til et stævne, hvor de havde pyntet så voldsomt op

 

Så synes jeg lige, man giver et hint i proportionerne om, at der vil være pyntet med "julehygge og skiløbere" eller hvad ved jeg :) Så har vi en chance for at forberede os, for det er da meget forstyrrende.

 

Spring, døre/porte o.l. kan jeg bedre forholde mig til, for det er min hest mere vant til at se, og det forventer man også i en større grad at opleve, når man starter ude. Det hører sig mere til... det synes jeg ikke rigtigt skiløber-dukker gør Sådan nogle har vi da i hvert fald ikke lige stående

 

Skønt de laver den slags stævner, for så kan man tage afsted, hvis man vil have den udfordring og har en hest, der er klar til det. Men jeg ville godt nok gerne vide det på forhånd, for det dér bød jeg ikke min unghest som hans første stævner

 

Må da også være lidt forstyrrende som dommer at skulle se en masse spændte heste, der hopper rundt pga. pynten

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

3
0
Svar på denne tråd
 
 kjhdsrhkl
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 18:23

Tja.. Jeg kan overhovedet ikke se problemet..

Synes efterhånden at dressur musserne er pakket ind i vat og bomuld. Man må jo dårlig bevæge sig som tilskuer til et dressur stævne, og nu må der så heller ikke være pynt :/

Se det da som super miljø træning hvis man ikke har mulighed for at miljø træne det hjemme. Dertil tænker jeg også at man som rytter overfører rigtig mange følelser til hesten.

Er man til spring eller western stævner er der et helt andet liv. Der hujes, klappes og trampes på tilskuer pladserne..

 


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

16
6
Svar på denne tråd
 
 Dressurmusse pakket ind i vat
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 11:00

Jeg er egentlig selv ret splittet omkring det her. Jeg ved godt, at jeg selvfølgelig i situationen var ret farvet af, at jeg kom for at konkurrere, selvfølgelig ville jeg da gerne vinde, og så er det da mega frustrerende, at jeg ikke kan få vist, hvad min hest kan. Det er bare øv at skulle kæmpe med en bange, trykket og småt gående hest i stedet for at koncentere sig om at få en blød, smidig, elastisk og velgående hest rundt i et præcist redet program.

 

Omvendt, så synes jeg virkelig ikke selv, jeg er en "sippet dressurrytter", der pakker min hest ind i vat. Hun er som sagt ok cool, men hun er da en hoppe med stort H, hun er trakehner og hun er sensitiv og varm, men hun er aldrig urimelig eller helt ustyrlig - hun prøver virkelig, så godt hun kan. For udefrakommende kunne vores fejl nok også nemt forveksles med basale ulydigheder, netop fordi hun ikke flipper helt ud, men jeg kan jo mærke, når hun er spændt som en fjeder og ikke lytter til hjælperne, fordi hun er i "alarmberedskab".

 

Hun står opstaldet i en voltigeringsklub - ergo er der placeret en del forskelligt udstyr i ridehallen, hun er vant til at se underlige ting som mennesker, der hopper op og ned fra heste i longe og laver sjove ting oppe på ryggen af dem, hun er vant til høj musik, alverdens gymnastikredskaber fra hulahop-ringe til proprio-bomme, i december måned havde vi et pyntet juletræ på midten i hallen, det tog 5 minutter, så var hun cool med det. I sommers fræsede vi på stubmarker med tøjlen i én hånd og en is i den anden - hun er altså vant til lidt af hvert.

Billede

 

Men det ER bare noget andet, når vi kommer ud til stævne. Det hele er nyt og fremmed, opvarmningshallen er som regel helt ok, for der er jo andre heste, men når man så pludselig skal ind i en ny ridehal - helt alene - så er overskuddet bare ikke det samme som derhjemme, eller på opvarmningen for den sags skyld. Og i sådan et dressurprogram kan man jo ikke lige tage en ekstra volte, hvis hesten har brug for at kigge en ekstra gang. Jeg tror egentlig, min hest havde haft nemmere ved at kapere larmende publikum og høj musik, for det kan hun forholde sig til, men de her figurer, dem kunne hun bare ikke greje.

 

Jeg siger ikke, at klubberne slet ikke bør pynte op, selvfølgelig skal hestene lære at håndtere blomster og almindelig - moderat - pynt, der rent faktisk pynter, men ligefrem at finde det aller mest udfordrende "pynt" frem med det formål, at udefrakommende ekvipager skal have en ekstra udfordring, det synes jeg ikke hører nogle steder hjemme. Nu skulle jeg så starte LA-klasser, ergo er det ikke vores første stævne, men hvor må der have været nogle ulykkelige ponypiger tidligere på dagen, der skulle starte LD på deres Musse, og som så oplever at skulle kæmpe med en bange pony oven i deres egen nervøsitet, at huske programmet og hvad der ellers er af udfordringer. Det synes jeg ikke er fair.

 

Jeg har ikke tid til at fræse til stævner hver weekend, så vi har ikke været særlig meget ude i byen, og det skal da helt sikkert nok blive bedre. Om ikke andet, så nærmer vi os udendørssæsonen, og den foretrækker vi klart, for der er som regel ikke så meget "underlig" pynt som i ridehaller.

 

Træning, træning, træning...

 

Ironisk nok skulle vi faktisk have været til vores første C-stævne den pågældende weekend, men da forrige stævne gik lidt i ged med to 5-taller i lydighed i LA2 og LA3, så valgte jeg at snuppe endnu et D-stævne i stedet. Måske havde vi fået et bedre stævne, hvis vi havde valgt C-stævnet...


 


Nu med

* Smukkedukken Grenanda *

 

 

Tidligere med

* Dakar Knudsgaard * Hidalgo * Lenzicco * Enzo * Palatino * Indian Kapella *

3
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 11:33

Hej TS.

 

Der er lige nogen ting i dit indlæg der springer mig i øjenene.

 

"Jeg var sidste weekend til et klubstævne i en klub i området. Da jeg ankommer på stævnepladsen konstaterer jeg til min skræk, at de har valgt at pynte gevaldigt "festligt" op omkring konkurrencebanen!"

 

"Min hest er rimelig cool med almindelige ting på stævnepladsen, folk der går forbi, blomster og flag osv., men jeg vidste med det samme, at de her figurer, de ville blive en kæmpe udfordring for min hest, da hun ikke ville kunne gennemskue, om det var rigtige mennesker, eller hvad pokker de farvestrålende tingester var for noget, og hvad det hvide på jorden var. Træerne var ok, men mennesker, der ikke er mennesker alligevel... pyh..."

 

DU konstaterer noget, som du dybest set ikke ved om din hest til reagere på, på banen. Det at du tænker over det, kombineret med almindelig stævnenerver, har måske gjort at du har påvirket hesten til hendes reaktion? Hun kan mærke du er nervøs, ergo spænder hun op.

12
2
Svar på denne tråd
 
 Som man læser det...
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 11:48

Joh, jah... Jeg har jo en form for erfaring med, at det kunne gå hen og blive et problem med denne her slags pynt. Jeg kender min hest og ved, hvad hun reagerer på, og hvad hun ikke reagerer på.

 

Nu kunne jeg jo ikke i mit første indlæg gå i detaljer med hvad jeg præcis tænkte hvornår, så det skal vel læses som en slags sammenfatning af mine tanker før, under og efter stævnet.

 

Da jeg var yngre, blev jeg ofte nervøs til stævner. Men det synes jeg faktisk ikke, at jeg gør mere - jo, måske bliver jeg også lidt ekstra spændt når jeg kommer ind på banen, fordi jeg gerne vil gøre det godt, men jeg synes nu, jeg tager det oppefra og ned uden de store nerver.

 

Men uanset - så er det jo også en faktor, stævnearrangører måske bør have med i baghovedet. At mange ryttere netop også er nervøse, spændte, og at det derfor bliver ekstra svært at få redet effektivt og sidde afslappet på en i forvejen spændt hest. Endnu en grund til, at pynt er meget sværere at håndtere på udebane til stævne end derhjemme.


 


Nu med

* Smukkedukken Grenanda *

 

 

Tidligere med

* Dakar Knudsgaard * Hidalgo * Lenzicco * Enzo * Palatino * Indian Kapella *

2
0
Svar på denne tråd
 
 Synes det er ret voldsomt
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 12:00

det "pynt" - hvis det var mig, så ville jeg nok skrive en mail i en pæn tone til klubben om oplevelse, og bede dem om at overveje at skrive det i propositionerne, som mange andre klubber også gør med Halloween/Fastelavns-stævner og lignende.

 

Forstår heller ikke rigtig argumentet om at "give rytterne en udfordring" - det er jo ikke et TREK-stævne og der bliver jo alholdt masser af "miljø-dage" og træningsstævner rundt omkring, hvor man kommer netop for at træne den slags på en god, rolig måde med hesten.

 

Tillykke med placeringen - trods alt.

 

MVH Mette

5
0
Svar på denne tråd
 
 Forskellige meninger
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 14:09

Hej,

 

En gang for meget længe siden var jeg med til at arrangere stævner lige fra træningsstævner til distriktsstævner, og jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at alt var i den skønneste orden og snorlige, således at der var et solidt fundament for, at deltagerne kunne have en god oplevelse. Når jeg så kom ud til stævne andre steder, kan jeg tydeligt huske arrangørernes meget varierede (læs: mærkelige) indstilling til selve stævneafviklingen. Det gik lige fra at dressurrytterne tidligst måtte kende deres starttid 1 time før klassens start (forestil jer lige reaktionerne) til at der i en bareback springklasse absolut skulle være vandgrav med (til et C-stævne i LD-højde i øvrigt), hvilket betød, at folk meldte fra på stribe og klassen først kunne gennemføres, da vandgraven blev taget af programmet. Underligt, ikke

 

Jo, man ser mange mærkelige ting. For det meste mener arrangørerne, at de følger reglerne, gør deres bedste for at tilskuerne også skal have en oplevelse, gør stævnet lidt festligt o.s.v., men nogle gange skyder de altså over mål . Til gengæld findes der også stævnearrangører, der ikke gør en disse ud af stævnet, og det er en trist affære, når man selv har gjort en masse ud af sine forberedelser.

 

Selvfølgelig må det gerne være lidt festligt at være til stævne, og man kunne nok godt fjerne lidt af begravelsesstemningen, men på den anden side må man også godt have en chance for en god tur med en unghest. Jeg kan kun opfordre til, at man tager en venlig dialog med arrangørerne. Nogle gange er det rent faktisk folk, der ikke ved alverden om heste (f.eks. forældre og ægtefæller), der sidder med tingene, og jeg er sikker på, at nogle af dem vil være til at tale med - især hvis de hører, at en vis procentdel af starterne (= pengene) vil forsvinde på grund af misforstået kreativitet. Man kan måske hjælpe dem med forslag til andre måder at gøre stævnebanerne lidt festlige på.

 

Og ellers må man hjem og være kreativ med sin egen miljøtræning

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

9
0
Svar på denne tråd
 
 pynt til stævner
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 15:46

Jeg er for pynt til stævner, hvis der har været tanke bag.

Hvis pynten er sat op for at være en forhindring for rytterne, synes jeg ikke det er okay.

Men er det sat op for at gøre stævnet hyggeligt, så er det i min optik okay.

 

Ting, som hænger på barrieren er fint, hvis de ikke kan falde ned eller blive revet med af hest/rytter. Og er der nok af det ( hele vejen rundt) så er min erfaring, at hestene ikke ser det.

 

Jeg rider primært c stævner og specielt den lokale klub går meget op i pynt til påske og jul mm. De sætter store vaser med masser af blomster og nye spåner. Selv min cool, halv oldenborg får gloet en del.

Men jeg ved, de gør det og derfor melder jeg altid til en "opvarmningsklasse" hvor hesten får lov at glo og jeg kan smile af det.

Jeg taget det, som en oplevelse og nyder at klubben gør noget ud af stævnet.

 

Jeg synes også dressuren er blevet lidt for meget pakket ind i vat.

Men vendt om, så forstår jeg også godt rytterne, for mange af de heste, der går på banerne i dag er noget tændte. Har selv haft sådan en model og den blev solgt!

 

Måske er pynten til stævnerne ikke problemet, men manglende miljøtræning og tændte heste? Ved det ikke, bare en tanke:-)

 


 

www.staldlauenborg.dk

Salg af smukt designet pandebånd

Smuk palomino hoppeplag sælges ( se profil )

12
0
Svar på denne tråd
 
 Lkhgdshkl
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 18:25

At hesten er sensitiv syntes jeg ikke er en undskyldning.. Hestene i toppen er også sensitive og de har da lært det hen ad vejen.

Det er jo netop et nyt sted med massere af ting at se på, så en dukke fra eller til kan jeg ikke se problemet i.

Og jo, man kan sagtens tage en volte ekstra midt i programmet, man vinder ikke den dag, men så gør man måske en anden dag.

Jeg har ligeledes svært ved at se hvorfor dem i begynderklasserne skulle være kede af det. Reagerer prulle, lærer rytteren jo af det, og de lærer også at man ikke kan vinde hver gang, det er jo et levende dyr man har med at gøre..

 

Og igen, jeg tror at man som rytter overfører meget mere til hesten end man selv tror..

 


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

7
4
Svar på denne tråd
 
 Hmm...
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 23:12

Jeg er både for og imod.

Jeg synes når det er nyt for alle, er det fair nok, ja altså til en vis grænse, det er jo ikke springning.

 

For ikke så længe siden fulgte jeg et C-dressurstævne på live.

Til min store undren, var der RIGTIG mange der opgav.

Har snakket med en der startede derude, på hendes eller coole hest (hun opgav første kl)

Det viste sig, at barrieren var "pyntet" med stof i skiftende farve (sort/hvid)

Klubben egne medlemmer var vant til det, så de lå self i toppen (de fleste)

Den er jeg ikke med på, for det er der nok ellers ingen, der har hjemme.

 

Samtid så ser min egen hest underlige ting.

Hun ka synes hængsler, ledningstromler, skygger, brædder der er skiftet. piskeholder, larm udenfor, blomster, porte, et hovaftryk osv er meget farlige.

Dvs. nogle gange, når hun lige kommer i tanke om det.

Men kom jeg ud til et stævne, hvor de havde stillede alt muligt @!#$ op, for udfordingens skyld, var jeg ikke kommet der, før de stoppede med det.

Ellers havde jeg nok startet spring. for udfordringer har vi nok af ellers.

Gider ikke, at bruge penge og tid, på noget der på forhånd er dømt til, at gå galt.

 

Dog tog jeg til Halloweenstævne, hvor jeg vidste det ku blive lidt sjovt.

Og jeg havde selv et oppusteligt kostume på, som ingen problemer gav.

Men til et alm. stævne, regner jeg med rimelig neutrale forhold.

 


HorsePhotoHolic

 


Du må stå inde for det du får ud af livet,
for der er ingen som går ud af livet i live

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxxxxxxx
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 00:11

 

Jeg synes det er sjovt, det at dressurheste pakkes ind i vat - de må kun se den firkantede kedelige dressurbane, fordi man skal jo kunne gennemfører programmet perfekt!

 

Hvorfor er det så forfærdentligt at de ser noget andet på en bane, end en spring hest?

 

Som springrytter har man da muligvis spring der hjemme, men der findes 1000vis af forskellige spring, som man på ingen måde alle sammen kan forberede sin hest på, ej heller pynten imellem springene.
Men det er helt iorden når det er en springhest.

 

Det kunne også gælde for en tærrenhest, jagthest, TREC hest - der har man jo heller ikke lige altid forhindringerne liggende hjemme i baghaven og kan vise hesten alle slags.

 

Er det dressur der imod, så åh nej - pak det hele væk!

Den stakkels hest kunne risikere at stoppe op og kigge, så er mine 100 kr væk og mit ego er såret, fordi nu vant den kedelige musse der er så pisse irriterende rolig, istedet for min smarte dyre musse.

 

Jeg har selv en vågen dame, som får glosuppe ofte. Når jeg kommer til stævne er det 50/50 om vi kommer nær dommertårnet og det hele vejen rundt på banen foregår sidelæns, eller hun er ligeglad.

 

Men det gør altså ikke, at jeg er sur over at der står parkeret 4 juletræer ved dommertårnet eller ved hvert bogstav er en flagstang inkl. flag og det gør vi lige misser 2%.

 

Sådan ER det. Bare fordi hun er mere vågen end den musse der er vant til at komme i klubben eller har en anden personlighed, så bliver mit ego også såret.

 

Men hey - mit konkurrencegen er heller ikke særligt kraftigt. Så jeg tager ikke til stævne for at vinde og forventer heller ikke en bestemt procent, at hesten skal levere noget bestemt e.l når vi kommer ud :)

Vi er med, bliver vi placeret - så er det da fedt, gør vi ikke, jamen så er der stadigvæk noget positivt og hive med hjem :). Det ødelægger noget pynt ikke.

Så vidt jeg kan læse, blev du også placeret - så er der vel ikke så eget og klage over, hesten kunne have stillet sig i den anden ende og nægtet at gå ind på banen, eller for den sags skyld i traileren der hjemme ;).


Nu med eget ponydyr

 

9
3
Svar på denne tråd
 
 tralalalal
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 00:50

Kreativ pynt er for mig rigtig fint, også til dresur stævner.

men jeg tænker nok også at chancen for, at min hest ville reagere på en dukke i ski dragt, et fremmed dommer tårn, mærkelige blomster krukke, tilskuere med klapvogen eller paraplyer, er vel nogenlunde den samme, lige meget hvad den møder af nye/mærkelige ting, og at de fremmede omgivelser kan "koste" den første klasse, er i min verden bare et vilkår, for den rytter der rider en tændt eller uerfaren hest, og så kan det vel komme ud på et, hvad det er den kigger på.

Miljø træning og god grund ridning, er i min verden, vejen frem til en tillidsfuld og ridelig stævne hest. og at vi pakker dresur heste ind i vat, og skåner den for mærkelige ting på dens vej, er vist bare at gøre problemet størrer, på den lange bane.

klubben kunne måske godt lige skrivé det i proposionerne, hvis de går "all in" på pyndt, så rytterene kan vælge om de vil forsøge sig, med dette eller ej.

Det er faktisk lidt sjovt at tænke på, at nogen gange, hvis bare der er så meget pynt, at det fylder det hele, så er det som regelen ikke et problem, prøv bare at se på dyrskue pladsen, her er der så meget at kigge på, og at blive bange for hele tiden, at hestene ofte slet ikke orker at reagere mere, og i stedet bare forholder sig til mønstrene/rytteren.

jeg selv har startet både masser af dresur, en del spring og et par enkelte millitary, stævner, og hold da op hvor er det befriende at komme ud til spring og millitary stævner, her er der ofte højt humør, gang i den, og heste der nok reagere, men med rytterer der som oftes tager det hele med et smil, frem for til nogen af de "stramsur" stævner, jeg har været til, med grav kammer stemning og ryttere der bliver stramme i betrækket,hvis man bare lige kommer til at forstyrrer deres opvarmning med et nys, eller hoster under deres program.

(overdrivelse kan forkomme)

Til TS tillykke med placeringen, og tak for et interassant oplæg til debat.

 


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

3
0
Svar på denne tråd
 
 Hvad handler debatten egentlig om?
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 10:11

Som tidligere skrevet er jeg sådan set heller ikke imod pynt sådan generelt, og jeg synes virkelig ikke, min hest på nogen måde bliver pakket ind i vat. Jeg bliver heller ikke nervøs og ser katastrofer overalt på en dressurbane - hvis det læses sådan, er mit indlæg misforstået, jeg synes absolut, jeg tager det oppefra og ned og rider stille og roligt rundt og mærker efter, hvordan min hest reagerer på alt det fremmede. Mit indlæg er ikke brok - jeg bruger bare min egen stævneoplevelse som eksempel i debatten, fordi den fik mig til at spekulere på, hvordan andres holdning til emnet er.

 

Hvorfor jeg bliver skuffet og ked af oplevelsen? Fordi jeg er et menneske, der har følelser. Der er vel intet unaturligt i, at når man er bare en smule ambitiøs og selvkritisk med sin ridning, så vil man da gerne vinde, når man er til stævne! Eller man vil i det mindste gerne gøre det så godt, som man føler, man som ekvipage kan præstere. Er det virkelig så underligt? Jeg vil gerne kunne koncentrere mig om det, som JEG synes er sjovt, nemlig dressurridning, ikke miljøtræning. Jeg vil gerne bruge stævnerne til at teste, hvor langt vi er i vores daglige dressurarbejde, og det er svært at få et reelt billede af til et stævne, hvor al energi bliver brugt på at miljøtræne.

 

Jeg ved da godt, at det er vilkårene, og min hest SKAL lære at håndtere alverdens farlige ting på udebane. Det kommer helt sikkert også med rutinen, og som skrevet, så gik det da også ok i anden klasse, der er svært at brokke sig over en 2. plads

 

Det som jeg mener er, at jeg personligt synes, heste (og ryttere) bør introduceres til stævnelivet med gradvist flere udfordringer. Ikke bare få det hele kastet i hovedet på én gang, første gang man vover sig ud i en LD. I skolen går man jo heller ikke direkte fra at kunne lægge to og to sammen til at kunne løse komplicerede integraler. Der er en læringskurve. Hestene, som eksempelvis går ved de helt store stævner og i Herning med musik, lyd, lys, publikom osv., de har jo heller ikke lært at håndtere det over night, de har jo bunker af stævnestarter bag sig, hvor de gradvis er blevet vænnet til mere og mere pynt og forstyrrende elementer.

 

Det, som JEG mener er debattens kerne, er ikke, hvorvidt der bør pyntes op, men HVOR MEGET pynt HVORNÅR. Hvor meget bør man udsætte urutinerede ekvipager for til et klubstævne? Hvor meget er tilpas, så de både bliver udfordrede, men samtidig får en god oplevelse, som kan hjælpe dem på vej til at håndtere næste stævne bedre? Skal de bare have bunker af pynt smidt i hovedet fra starten - lære det på den hårde måde - eller er det udfordring nok i starten blot at være i byen, se en ny ridehal, håndtere stress, nervøs rytter, fremmede heste og mange andre ting?

 

DET er debattens kerne for mig!


 


Nu med

* Smukkedukken Grenanda *

 

 

Tidligere med

* Dakar Knudsgaard * Hidalgo * Lenzicco * Enzo * Palatino * Indian Kapella *

4
0
Svar på denne tråd
 
 Dressur - spring
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 11:11

Det er nu en gang nemmere at komme rundt på en springbane på en spændt hest, end at ride pæn dressur på en spændt hest.

 

Pynt er fint, så som blomster, flag, stof på barrieren, disse ting finder jeg helt naturligt til et dressurstævne, men skralle, balloner og truthorn vil jeg gerne have mig frabedt.

 

Det kunne have været mig, der skulle starte mit første stævne på min unge, vågne, alt seende hoppe, og jeg ville da godt nok være ked af at der var extra udfordringer, i form af skiløbere.

 

Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvordan hun vil reagere, da hun ikke har været afsted før, men det vil da være trist at lægge ud med en dårlig oplevelse.

 

Min hest bliver ikke pakket i vat og bomuld, men det er først nu i en aldre af 6 år, det er forsvarligt at tage den med ud. En bom på jorden er en stor udfordring, og 2 bommer næsten uoverskueligt, men det betyder jo ikke at jeg ikke forsætter. Og det er blevet bedre og vi forsætter forhåbentlig den udvikling.

 

Synes ikke at debatten skal handle om dressur versus spring, dressuren har sit formål og springning sit. I dressuren bliver hesten bedømt på faktorer som afslappet, eftergivenhed, lydighed osv. i hele programmet, så en spændt hest "koster" hele vejen rundt.

Vi kan forberede os meget hjemmefra og øver os i alle tænkelige og utænkelige ting, og så håbe på at det er nok til at vi har en afslappet hest på dagen.

 

Tidligere har jeg valgt stævner pga bundforhold og opvarmnings muligheder, men kan da så forstå at der nu er andre ting jeg skal til at overveje.


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

5
0
Svar på denne tråd
 
 Pynt til stævner
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 12:24

Først - hvor bliver jeg bare træt, når der altid er nogen der skal smide "dressurheste skal pakkes ind i vat og må ikke opleve noget udenfor ridebanen"-kortet

I dressur handler det netop om at have en afslappet, eftergiven, lydig hest osv., man kan derfor ikke sammenligne dressur- og spring stævner!

 

Når det er sagt, ja så "skal" der da være lidt pynt til et stævne (også selvom jeg er den heldige ejer af en hest der går helt i baglås over bomme i hjørnet bag barrieren).

Det er en del af gamet og det skal jo også være anderledes af komme ud til stævner. Men jeg synes bestemt, at arrangererne skal tænke over hvilket stævne de holder(C-, D- osv.) og tilpasse derefter.

 

Jeg ville være træt af hvis det var mig der var kommet ud til det stævne med min hest for det havde givet ham en frygtelig oplevelse!

Og ja, det gælder om træning, træning, træning - men jeg tænker der er en grund til at der findes D- og C-stævner. Det er netop at man kan komme ud og træne og det synes jeg ikke man har store chancer for hvis klubberne disideret sætter udfordringer op, så er det ikke pynt i mine øjne.

 

Og ja, selvfølgelig tager jeg til stævner for at vinde eller hvert fald vil jeg gerne gøre det godt - ellers kunne jeg lige så godt blive hjemme på ridebanen (og ride i skoven, som min dressurhest også får lov til)


Mvh. Randi, som fandt sin drømmehest, Nymarkens Quark <3

4
0
Svar på denne tråd
 
 Kljhfzsdgj
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 15:21

Men jeg undrer mig lidt over hvor jeres grænser går?

flag, stof på barrieren, klapvogne og blomster er ok, men en dukke med ski tøj på vil i gerne frabede jer. En tilskuer i flyverdragt er så også no go?

Jeg har bare rigtig svært ved at se forskellen..

Alle ting ens hest oplever når den er ude, er jo nyt og anderledes.

Så om det er en skidragt, en shetlandspony, en paraply eller en fastelavnstønde går vel egentlig ud på et..

At man er ambitiøs og gerne vil vinde er jo godt nok. Men hesten er et levende dyr, og rytteren ligeså hvilket jo kan give fejl og upsere..

Og vurderingen af ens hjemmearbejde får man jo. Nogle gange er deg så bare på manglende lydighed, og så ved man jo hvad man skal træne videre med.. Det er jo også lærerigt. Og som i jo selv skriver, jo mere de kommer ud, jo bedre bliver det forhåbentlig..


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

6
2
Svar på denne tråd
 
 Pynt til stævner
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 18:13

SÅ kan jeg alligevel godt mærke at jeg er militaryrytter

Hvis jeg havde mødt det arrangement, havde jeg helt ærligt smilt og tænkt at det var god træning for hesten.

 

Jeg har på det sidste også læst ryttere der har skrevet ting som "så fik jeg heldigvis publikum til at trække væk og være helt stille".

Jeg respekterer at ryttere og heste er forskellige, men det ligger ret langt væk fra den måde jeg har hest på.

 

Til et stævne sidste år, da jeg varmede op til dressuren, valgte jeg at blive i ridehuset, imens traktoren kom ind og vandede. DET ser man ikke til et dressurstævne (men ret normalt til military)

 

Jeg tror også man som rytter kan gøre sin hest bange for ting, der ellers ikke ville være et problem - det skal man passe på med :-)


 

Nynne & Grumse

 

- Follow us on facebook www.facebook.com/NynneogGrumse/

 

7
1
Svar på denne tråd
 
 Heste bliver....
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 18:28

...som deres ejere/ryttere. Er rytteren ængstelig bliver hesten det også. Omvendt kan en rolig rytter, der hviler i sig selv og ikke lader sig distrahere eller gå på af omgivelserne også indgyde en hest ro.

 

Gode konkurrenceryttere er i stand til at holde og bevare roen og fokus på deres præstation og lukke ALT andet ude, incl. deres følelser, uanset hvad der sker. Hvis rytteren er 100 % fokuseret på opgaven, bliver pynt i og omkring banen reduceret til en uvæsentlig detalje. Desværre er rigtig mange ryttere meget hurtige til at give andre eller andet skylden for deres (dårlige) præstation, i stedet for at vende blikket indad og få styr på deres tanker, nervøsitet og fokus. Et ridestævne er jo en (forhåbentlig) festlig begivenhed, så selvfølgelig skal der være pyntet op og jeg synes på ingen måde at pynt på billeder er hverken distraherende eller for meget.

 

Og så er det ikke helt korrekt at man ikke bliver belønnet for en afslappet, eftergiven, lydig hest i springning. I hunterklasser trækker spændthed og ulydighed ligeså meget ned som i dressur og der er bestemt ikke sparet på pynt, hverken omkring eller på banen.

 


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

6
0
Svar på denne tråd
 
 pynt til stævner
Forfatter: 
Dato:  15-02-2017 20:46

Jeg var faktisk selv til start ved samme stævne.

Det var 1 stævnestart for min 5 årige hoppe. Første gang hun overhovedet var med i byen bortset fra et par gange til undervisning og en enkelt gang til eksteriørkåring.

 

Vi startede også i LA1 og nej, vi kom ikke rundt... Hun stod det meste af tiden med hovedet i vejret

 

MEN... Jeg ved fra tidligere stævner med min anden hest der altid er godt pyntet i den klub.. Til sommer kan du forvente strandtema ;)

 

Om det er pænt eller ej er jo en smagssag. Personligt synes jeg blomster og lign. er pænere end en skidragt..

Jeg tror ikke det var pyntet der gjorde min hest gloede ekstra meget. Hun rystede allerede da jeg sadlede op, og var så trykket af stemningen generelt, et var både pynten bag barrieren, dommertårnet og rytterstuen der var farlige..

Da hun havde stoppet tilpas mange gange i programmet valgte jeg derfor at række lappen i vejret og bruge de sidste par minutter på bare at ride rundt, dette skulle jeg have gjort fra start. Men bedre sent end aldrig og af skade bliver man klog. Hun kom næsten rundt til slut.

Desværre er hun langtfra klar til LA2, og havde derfor kun den ene start i LA1.

 

Jeg er selv stævnearrangør og vi har også ry for at pynte meget. Til dressur (synes jeg) det er pænt og rimelig nedtonet. Til springstævner går vi all in. Rytterne ved det, springrytterne kommer nogle gange af den simple grundt de ved der er noget at se på og vi gør noget ud af det..

 

Selv synes jeg det er rigtig tamt at komme til dressurstævner og der intet pynt er. Jeg har efterhånden startet en del C stævner hvor der ikke så meget som en plante er sat frem. Jeg kan godt li at klubben gør noget ud af stævnerne og jeg på den måde føler mig velkommen.

 

Pågældne klub der holdte det stævne vi deltog i er yderst kendt for pynt, jeg kender flere der ikke kan komme rundt derover. Men faktisk er det den lille dør midt på barrieren vi kan gå ind af de har reageret mest på. Den så jeg også flere derover reagerede på da jeg var der. De reagerede faktisk mere på publikumslangsiden end skiløberne..

 

Så nej, jeg synes ikke det er pænt. OG nej, jeg synes ikke det er ok at sætte det op med det ene formål "at gi rytterne ekstra udfordringer".

Men jeg synes det er helt ok at sætte pynt op, også en del af det.. -så er smag jo forskellig...


Mvh Stinne c",)

 

Dressage is dancing with my best friend...

3
0
Svar på denne tråd
 
 Pynt eller ej.
Forfatter: 
Dato:  16-02-2017 13:19

Jeg er en af de ryttere som har en ret tændt hest og bruger i det daglige en del tid på at overbevise ham om at alt ikke er ude på at spise ham.

Jeg var ikke kommet rundt hvis vi havde mødt det pynt, men det havde været helt okay. Jeg ville som andre have taget det som en oplevelse og muligheden for at give ham en god erfaring, som vi ville kunne bruge senere.
Jeg er helt overbevist om at vi som ryttere påvirker hestene meget mere end vi tror og derfor er jeg også meget fokuseret på mig selv mentalt og vejrtrækningsmæssigt. Hvilket jeg også kan mærke virker på min hest.

Derudover vil jeg meget hellere have mulighed for at møde pyntet til D stævner end det først kommer til C stævner, hvor resultaterne bliver gemt :-)

2
0
Svar på denne tråd
 
 Der SKAL da pyntes
Forfatter: 
Dato:  16-02-2017 13:21

Jeg er dressurrytter og har ofte unge, uprøvede og sensitive heste med ud.

 

Og gud hvor finder de tit et eller andet at glo på, men jeg går ind for pynt!

Jo mere jo bedre nærmest! Jeg tager ikke til stævne for det skal være en "almindelig" dag, et stævne er fest og farver, og det skaber altså bare en federe stemning med pynt.!

Min nuværende hest havde da sikkert været ved at skide grønne grise over den oppyntning, men hu kunne også have været kold i R**en, men så derimod reageret på en plet i ridehusbunden, eller lyden af en anden hest på betongulv.

 

Jeg synes det er fedt når stævnerne gør noget ud af tingene.

 

Og ja så må vi som dressurryttere altså lære at udfordre vores heste hjemmefra.

Nej det er ikke fedt at komme ud og så hesten spænder op og man ikke får redet, men så er ens hjemmearbejde bare ikke gjort godt nok.

Dressur går jo ud på at have en lydhør hest som er ved sin rytter, og det skal den være selvom den ser et spøgelse.

Dermed ikke sagt at jeg ikke har henvendt mig i sekretariet mellem mine klasser for at lege "snerpet dressurrytter".
Det gjorde jeg i sommers, da min hest var til sit 3. stævne, her ligger dressurbanen LIGE op ad folden, på folden løber 2 heste rundt og slåsser også lige op ad hegnet. Jeg fandt denne dag ud af, at hesten er panisk for heste der bevæger sig på fold når den selv bliver redet. Den var så bange og fik kun lige akkurart styret rundt. Det var en rigtig dårlig oplevelse for hesten, men min var den eneste der blev påvirket. Jeg gik ind og spurgte om det var meningen de skulle gå der hele dagen, for hvis de skulle så ville jeg køre hjem med min hest.
Hun var kun lige redet 3 måneder, og det skulle være en rar oplevelse at gå til stævne.
Og hun skulle ikke have 2 klasser med dem løbende der, fordi hun var så bange.
Jeg synes stadig at det er forkert at lukke heste ud så tæt op af dressurbanen, og er ked af min hest fik sådan en oplevelse.

Men nu ved jeg det er et problem for hende - og det er det stadig trods hun hver dag går forbi heste der går på fold. Og selv idag havde jeg ikke kunne ride et program igennem med heste løbende på den måde.

Men pynt ville jeg kun synes var fedt! Ja måske jeg lige ville tænke f***, men der findes da ikke noget mere kedeligt end at komme til stævne, hvor der knap nok er musik at ride til.

Nej tak, lad os nu holde fest og så vænne vores heste til at alt ikke skal være så "friseret".

Derhjemme træner jeg også samtidig med banerne bliver ordnet, og sætter pris på at folk stiller et spørgelse i hjørnet. Ja det er pisse træls at hele træningen går med at få styr på det spøgelse, men hesten lærer det aldrig hvis ikke vi træner, og hun skal være ligeglad. Og derfor bliver hun ikke skånet - heller ikke herhjemme i stalden, i stalden står man stille uanset hvad der sker.


Mvh Kathrine

Med tre smukke stjerner på himlen og tre dejlige i stalden

 

Sov godt

Dinna 1983 - 12/12/13

Rainbow 28/01/01 - 17/03/14

Pandora Á Fenris 20/05/09 - 14/04/16

6
1
Svar på denne tråd
 
 Jeg har taget en tudekiks...
Forfatter: 
Dato:  18-02-2017 16:39

TAK til alle for en god og konstruktiv debat!

 

Jeg må indrømme, at nogle af svarene ramte mig lidt, og jeg er da heller ikke enig med alle - naturligt nok - men nogle af svarene fik mig alligevel til at indse, at jeg bare måtte snuppe mig en tudekiks og gøre noget ved sagen i stedet.

 

Jeg var derfor i går ude at købe "farlige" ting og sager, og i dag har vi miljøtrænet med guirlander, ballonner, flag, knitrende cellofan, en farvestrålende paraply, en presenning, et kæmpe flag, blå/hvide pom-pom'er, 3 meter mønstret stof på barrieren, et kæmpe, rødt plastikhjerte samt diverse blå måtter og propriobomme.

 

Resultatet? Aaaaalt for nemt. Se selv!

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

 

Derudover er jeg ved at undersøge, hvilke fremmede ridehaller i området, vi kan komme og betale for at ride i én gang, så hun kan få set en masse nyt og ukendt. Tror nemlig mest af alt det er dét, hun bliver påvirket af til stævner, så små ting pludselig bliver meget sværere at håndtere.

 

Næste weekend står den på LA3 og LA4 til fastelavnsstævne - med udklædning - så der skal nok være en masse spændende pynt, vi kan øve os med!


 


Nu med

* Smukkedukken Grenanda *

 

 

Tidligere med

* Dakar Knudsgaard * Hidalgo * Lenzicco * Enzo * Palatino * Indian Kapella *

16
0
Svar på denne tråd
 
 kkjgfsrhklæ
Forfatter: 
Dato:  19-02-2017 12:52

Sikke en god ide, og hvor er i bare dygtige :)


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

0
0
Svar på denne tråd
 
 Undre mig...
Forfatter: 
Dato:  20-02-2017 19:13

Nu er jeg jo en gammel rytter, før i tiden red jeg en del stævner og der var det planter i krukker langs med ridebanen og enkle flag i flagstangen der mødte mig.

Hvorfor skal der pyntes op på den måde, er det for at reklamere for en masse eller for at forstyrre.?. Ja jeg undres.

 

Hvorfor kan et dressurstævne ikke bare være det sted hvor man får vist det man kan og bliver bedømt. Hvorfor skal der være pyntet op på den måde, er det ekvipagen vi skal se på og nyde det de viser, eller er det miljøtræning det går ud på.

 

Og nej jeg er ikke indehaver af heste der bliver bange når de møder sådanne udfodringer til stævner, tværdimod.

Men jeg syntes stadigvæk at vi skal holde os til, at det er et dressurstævne hvor ekvipagen skal vise deres formåen i dressuren og ikke hvor dygtige de er til at kunne møde underlige ting.

Hvorfor skal vi dog provokere hesten til at blive bange og miste sit overblik over det den skal udføre, hvorfor dog ikke skabe det stik modsatte = trykke rammer for at vise det optimale.

 

Når jeg skaber trykhed ved at ride på vej, går jeg jo heller ikke ud og provokere hesten midt på motorvejen. Nej jeg skaber trykhed med rolige ture på små veje uden ret meget trafik, bygger langsomt op med nye indtryk af stører veje og flere biler, hesten stoler på den kan overskue det den møder og langsomt bygges den op som en rolig trafikvant hest.

Det samme gælder stævneerfaring, hvorfor skal jeg dog udsætte min hest for angst, hvorfor dog ikke udsætte den for ting den kan overskue og forholde sig til.


 


IMC nu med ny PROP.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

6
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddd
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 08:49

Nemlig Inger.

 

Når vi starter i bunden (og det gør man jo til D og E stævner) så skal det være en god og overskuelig opgave for både hest og rytter, at kunne gennemføre programmet. Man afholder stævner for at rytter og hest får en GOD oplevelse. Dette gælder både banen, menneskerne, dommeren osv. Alt i alt - skal det hele spille og når man tager hjem derfra skal man gerne sige "sikke en dejlig dag" og ikke "hold nu op, jeg tager aldrig til stævne igen".

 

Som dommer synes jeg det er rigtig vigtigt at rytter og hest netop for en god dag på stævnepladsen. Blot det der står et dommertårn, lidt blomster, lidt på barrieren er rigelig udfordring på det plan.

 

Jeg havde en gang en ponyrytter som havde haft en rigtig dårlig tur i første klasse (med en anden dommer end jeg) Simpelthen fordi ponyen satte sig på numsen og ikke ville ned til dommertårnet fordi den synes det var meget heste spisende. Jeg sad som dommer i anden klasse og valgte (inden programmets start) da hun havde kæmpet med ponyen og begyndte at græde og var meget frusteret over situationen - at gå hen til hende på banen og hjælpe hende hen til dommertårnet. Ponyen var ung og hun skulle blot ride en LC. TÆNK hvis der også havde stået skimænd og skrigende dragter og alle mulige andre uoverskuelige ting (udover blomster, høballer og et dommertårn) Jamen altså, så ville det da være synd. De ville ellers have været taget hjem med en dårlig oplevelse og pigen havde måske mistet modet til at ride stævner.

 

Hun kom igennem sit program til en okay procent og hun smilede da hun red ud af banen. Det er SÅDAN det skal være at ride stævne.!!

 


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook:

Konkurrencerytter - Sandra Charlotte Kempf

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

5
0
Svar på denne tråd
 
 Ved ikke helt..
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 09:23

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene - på den ene side synes jeg det er noget pjat at stille en hel masse "halløj" op, som slet ikke hører til i konteksten - på den anden side synes jeg ofte at dressurklasserne er temmelig begravelsesagtige: alle er i sort, ingen siger noget og der kommer kun den nærmeste familie.

 

Jeg rider i øvrigt Fjordheste, hvis nogen skulle være i tvivl - og de er rimeligt nervefaste. Min Asterix, som efterhånden har set mange stævnebaner, er der ikke meget, der kan ryste. Når der er meget punt på banen, så er det ofte en hjælp for vores resultat - for de ting, som de mere let antændelige varmblodsheste kan gå helt i spagat over, det ænser han slet ikke.

 

Nu er jeg så startet på stævnerne på lillebrorhesten, Knast Kjærgaard, og så er situationen noget anderledes. Jeg er stadig ikke spor bange for pynt, men jeg ved også godt, at det har indflydelse på resultatet. Men ved I hvad? Det ved dommerne altaå også De kan godt se, at der kan være meget mere ridning "gemt" i en hest, end det den viser på dagen. De dømmer naturligvis det de ser - men man er ikke stemplet som et komplet fjols, fordi hesten er anspændt på banen.

For Knast er det i øvrigt ikke så meget pynt på banen der er farligt - men alle de mennesker, som han kan se bag glasruderne i cafeteriet. Og dommeren bør efter hans mening forhold sig HELT i ro inde i dommerhuset. Og i søndags fik han et chok over et skridttæppe i en syg, neongul farve, som blev promeneret i opvarmningshallen ved siden af, og som han først opdagede da vi VAR kommet ind i opvisningshallen. Skøre hest

Og det hører med. For er det ikke pynt, så er det dommeren/tilskuerne/en fugl eller noget helt fjerde, de glor på. Det vigtigste er, hvordan RYTTEREN reagerer. For hvis vi ikke lader os ryste, så holder hestene også op med at synes, det er farligt.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

3
0
Svar på denne tråd
 
 Typen af heste...
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 13:45

Spændende debat :)

 

Men for mig er der altså en væsentlig faktor i alt dette: Typen af hest, man rider på.

 

Jeg har en bekendt, som gerne kommer med sin mening, også lidt for ofte. Hun har selv en flat gående, bredrygget springhest på ca 160 cm. Hendes klare holdning er, at vi dressurryttere ville sidde bedre på vores dressurheste, hvis vi red noget mere uden sadel! Faktum er bare, at hendes hest og dens rygsving på ingen måde er sammenlignelig med det, jeg og andre rider rundt på. For det første ville man nærmest blive steraliseret prompte ved at sætte sig op på en smal dressurhest med stor manke, for det andet vil man blive slynget af eller bomle rundt første gang den tog et travtrin. Nuvel, det kan vel læres, men ufarligt er det ikke! Og det er på ingen måde sammenligneligt med det ridning, hun laver på sin hest.

 

Dette for at illustrere, at der er forskel på, hvilken type af hest, man har med at gøre. Og der er altså forskel på at ride rundt på en hest, som spænder sig op og kigger lidt, og så på at ride på en hest, som aldrig kommer i nærheden af "farlige" ting, eller som stikker afsted med bagenden højest og taber sin rytter på vejen. Selvfølgelig er det ejerens ansvar at træne hesten bedst muligt, og man kan også "justere" lidt på hestens adfærd hen af vejen, men i bund og grund er der bare rigtig meget forskel på en hest, som grundlæggende er bange for alt, og en hest, som nok skal klare det.

 

Min klare holdning er, at hvis ikke man har prøvet at have med en hest at gøre, som stikker af, løber folk ned eller render igennem hegn eller barriere, når den virkelig bliver bange, så har man ikke lov til at have en holdning om, at "folk kan da bare forberede deres hest noget bedre på opgaven". Personligt er jeg ejer af en af hver; en som faktisk er ret nervøs, men aldrig på 20 år har hoppet eller løbet nogen vegne, og en som for det meste er helt ekstremt rolig, men stjerner fuldstændig ud og går helt amok, hvis den bliver bange for noget. Pt har sidstnævnte givet mig en brækket finger, som nu er skæv, og to skæve ryghvirvler, foruden diverse ar, hjernerystelser og ophelede skader. Det er ikke for sjov, når sådan en hest bliver bange! Sidstnævnte bliver af samme årsag naturligvis ikke stævnehest, men var den bare en lille tand roligere, så skulle den helt sikkert afsted, for det er trods alt det, den er købt til. Og i det tilfælde, der ville det bestemt betyde noget, hvilke forhold, vi blev budt. At den så helt sikkert ville være fuldstændig ligeglad med en øldrikkende dukke i skidragt, det er så en anden sag ;)

 

Dette bare for at sige, at man kan godt have en mening, men den er sikkert farvet af, hvad man er vant til at håndtere. Hvis ens største udfordring er at hesten spænder op eller hopper en enkelt gang til siden, så kan jeg godt forstå, at man synes, det er "noget pjat og den må da bare lære det". Men hvis man er vant til at en stol der står 20 cm længere til højre end den plejer, kan sende en en tur i gruset, så har man måske en anden holdning.

 

Ps: Min amok-hest går over og under presseninger, hjælper mig med at tømme og bære sækkene når vi skal strø i boksen, træder på madrasser og står bomstille når man kaster ting bagved eller henover den, løber ved siden af paraplyer som bliver åbnet og lukket osv. osv. Jeg har gjort alt hvad jeg kunne, og har konstateret, at den bare er sådan.

1
0
Svar på denne tråd
 
 Kjgdzsdgk
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 14:46

Men alt til et stævne er jo nyt og uvant for en hest. Om det er en dukke eller en blomsterkasse. Blomsterkassen må gerne være der, dukken må ikke. Og jeg kan simpelthen ikke forstå forskellen!

Mine heste er umiddelbart ikke kloge nok til at skille fy pynt fra ok pynt. Havde på et tidspunkt en unghest med ude og starte udendørs, hvor banen lå tæt på parkeringen. Ergo holdt der trailere der spiste den ene pony efter den anden, og så kørte sin vej!!

En meget interessant oplevelse, som gjorde at han sparede på hovslaget i den ende, hvorimod diverse pynt var ligegyldig. Skulle vi så have klaget over at der var konkurrenter?

 

At man ikke må komme med sin mening med mindre man selv har ejet hest der løber folk ned/er varm. Arh, det synes jeg er under lavmålet. Jeg har både ejet fjordheste og shire heste som var mere sensible end vores fuldblod.

 

Atterupgaard som jo avler dressur heste til toppen af sporten, de miljø træner også i stor stil..

 


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

5
0
Svar på denne tråd
 
 Kjhdzzxvb
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 15:09

Faldt lige over denne video på nettet, og syntes at den er fantastisk på mange måder. Jeg ser mange potentielle skader, men man kunne måske lave banerne lidt lettere til dressur musser ;)

 

m.facebook.com/ story.php?story_fbid=4...9231866239

 

 

Vi må have nogle flere miljøtrænings stævner i DK..

 


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

1
0
Svar på denne tråd
 
 Kit ♥Bretting♥
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 15:43

Kit: Jeg skrev, at jeg ikke synes, man har lov til at have en mening om, at folk bare kan "opdrage deres heste bedre", ikke at man ikke må have en mening hvis ikke man har ejet alle slags heste ;) Men som altid kan man ikke skrive noget, uden at nogen over/underfortolker. Pointen var, at det bare ikke altid er muligt at lave om på en hests naturlige adfærdsmønster. Jeg synes bare, det er groft altid at skyde skylden på, at hesteejeren ikke gider at træne sin hest, for det er ikke altid forklaringen på, hvorfor en hest opfører sig, som den gør. Man kan jo heller ikke selv bestemme, om man bliver bange i en given situation, om man har nåleskræk eller flyskræk eller hvad man ellers kan lide af. Man kan gøre sit bedste for at slippe af med det, men alt kan ikke lade sig gøre at fixe.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kjgdzzgjkk
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 16:08

Der er vi så ikke helt enige..

Jeg har set mange urutinerede heste der har kokset ud til stævner, og de er da med tiden blevet ganske habile stævneheste. Man kan ændre på deres adfærd ved at vise dem at vejen frem ikke er farlig..

Vi ændrer jo alle dagligt på vores hestes adfærd. Vi stopper dem ind i stalde, vi pakker dem ind i tøj, putter ting på benene, vi kravler op på dem, vi putter dem ind i trailere, ud i trafikken osv osv. Intet af dette er jo naturligt for en nyfødt hest. Men det kommer jo med tid og træning.. Og i realiteten bliver det jo os der mere og mere bestemmer hvad der er naturligt for den i dens hverdag.

 

Har selv haft en unghdst der end ikke kom ind på banen til de første 3 stævner han var til. Pisse ærgeligt ja, men også et tegn på at han skulle ud og se noget mere af verden. Det kom han, og næste stævne kom han da ind på banen og gik til en hæderlig procent. Den endte med at starte middelsvær.


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  22-02-2017 22:44

Nu har jeg ikke læst alle kommentarerne, men hold da op en indstilling nogle har.

 

Selvom man rider stævner for at lære sin hest alt det, der sker på en stævneplads, så skal man jo IKKE VÆRE URIMELIG :)

 

Dvs. en unghest, der er i byen for første gang og skal være med til stævne for første gang - den vil have RIGELIGT at tage stilling til uden alt muligt ekstra pynt, der er en udfordring selv for rutinerede heste. Jeg har intet imod at tage en ekstra volte! Det er jo for søren da bare et klubstævne, og jeg rider sgu ikke efter rosetter, men efter gode ture... MEN en god tur er heller ikke en tur, hvor min hest er uforstående og på randen af panik, fordi jeg stiller uretfærdige krav til, hvad han kan klare.

 

Når jeg træner min unghest, så træner jeg ham til, han synes, det er svært og evt. kikser lidt, men ALTID så OUTPUTTET er positivt! Ville aldrig indlede en øvelse/situation, jeg vidste, han på forhånd ikke ville kunne magte. Det giver en negativ opfattelse af øvelsen/stævner/hvad man nu træner.

 

Det er godt at prøve nye ting, godt at presse sin hest i situationer, man ikke er sikker på, den vil klare og mht. at se nyt. Min hest pakkes ikke ind i vat. MEN derfor stiller jeg stadig rimelige krav :)

 

Vi træner miljø herhjemme i stor stil, og han kigger ikke synderligt på noget, men derfor er det ikke fejlfrit. Han er kun 4 og en varm+sensitiv herre. Selvom det ikke er en undskyldning, SÅ ER DER forskel på heste og hvor meget, de ser/kigger OG ikke mindst, hvordan de reagerer :)

 

Synes det er en meget gammeldags indstilling at have, at det bare er os dressurryttere, der pakker hestene ind i vat og ikke tør vise dem en dyt :) Heste er forskellige og uddannes forskelligt. Nogle kan klare mange ting på en gang, andre lidt færre :)

 

Jeg har også hørt gennem nu flere klinikker med Will Rogers, at man kan altid træne en hest, men man kan aldrig 100% pille dens adfærd ud af den. En skræmt hest vil altid reagerer med frygt. Efterhånden bliver den bare bedre og bedre til at lytte til ejeren, når den bliver bedre, og så kan man stoppe den tidligere i dens flugt/angst-reaktion. MEN det tager tid! Min hest er ikke 100 p klar, men derfor vil jeg da gerne kunne starte et på små stævner på ham alligevel - for netop at udfordre ham :)

 

Det var bare lige min tanke mht. alle dem, der mener, hestene pakkes i vat, det er os ryttere, der bliver nervøse, at hestene ikke kan se forskel på blomster og kunstige, store dukker, eller at vi kun rider for at vinde :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider