Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 At have pensionærer; så galt kan det gå
Forfatter: 
Dato:  28-11-2013 12:46
Indsat fra nyheden At have pensionærer; så galt kan det gå:

Vi har modtaget en kronik fra Malene Aagard, der her fortæller sin historie om, hvilket mareridt det blev, da hun sagde ja til at have to travheste i stalden i en måned.

 

Nogle har måske fulgt min tråd her på Heste-Nettet, så de kender lidt til historien, men der er sikkert en del som er stødt på samme dilemma eller hørt om nogle der har, som det jeg har stået i det sidste års tid. Derfor vil jeg fortælle min historie, da det forhåbentlig kan hjælpe folk i samme situation.

 

Det startede med at jeg havde annonceret to ledige bokse i min stald. Jeg blev kontaktet af en, tilsyneladende og lydende, flink og troværdig dame, som spurgte om jeg stadig havde boksene ledige, da hun stod og manglede opstaldning til sine to travere i en måned, da hun skulle på travbanen og stå. Jeg var umiddelbart lidt tilbageholden da mine bokse kun er ponystørrelse, men tænkte at for en måned kunne det da gå, og skal da heller ikke fornægte, at lidt staldleje da ville være rart.

 

Hun kom allerede dagen efter med hestene, dette er 1. oktober 2012. Ejer virkede stadig flink og troværdig, man tror vel altid på det bedste i folk og drømmer ikke om hvad ting dog kan udvikle sig til. Da jeg efterspurgte hestepassene sagde hun, at hun havde glemt dem, men lovede at komme med dem dagen efter. DE KOM ALDRIG på trods af gentagne rykkere efter dem. Hun betalte næsten hele staldlejebeløbet, så alt var nogenlunde ok. Måneden var gået, og nu skulle hun jo efter aftale flytte hestene. Det gjorde hun ikke, men kom med diverse undskyldninger om, at hun intet sted havde fundet, så havde hun fundet et sted, så ikke alligevel, så skulle hun have skaffet hø osv. Staldlejen skulle efterhånden hives hårdere i land, og kun små beløb blev betalt en gang i mellem.

 

I starten af december kontakter jeg Dreist Advokater A/S, for at høre hvordan jeg skal forholde mig for at komme af med hende. Hun flytter nemlig stadig ikke sine heste, og vi har nu lidt staldleje til gode. Advokatfuldmægtig Karen Magrethe Frederiksen henviser til den manual, som også ligger her på HN, og jeg går i gang med at skrive et anbefalet brev med krav om betaling, ellers kan jeg sælge hestene. Den 10. december 2012 får lejer det første anbefalede brev. Hun lover nu at flytte hestene den 22. december, men dette sker aldrig og derfor får hun andet rykkerbrev den 28. december, hvori vi også sætter staldlejen op. Vi gør dette af to årsager; vi håber det skræmmer hende så hun hurtigt flytter hestene, og hvis hun ikke gør, så får det hendes gæld til at vokse hurtigt, så vi kan komme i gang med processen med at få hende retsmæssigt ud. Hun flytter selvfølgelig ikke hestene.

 

Nu kommer vi til det problematiske i at have disse heste opstaldet. Det var travheste uden medfølgende hestepas, og det skulle vise sig ikke at være helt ligetil at få dem væk fra ejendommen. Travheste er nemlig registreret i deres eget centralforbund, og de udsteder ikke bare nye pas sådan lige. Der SKAL man have originaldokumenterne for at få nye papirer, men dem havde jeg jo ikke.

 

Den 14. marts 2013 får vi advokat fuldt ud på sagen, da vi indser vi ikke kan få hende væk ved egen hjælp. Der skal igen sendes rykkerbreve ud osv. Og for hver gang har ejer 10 dages frist til at svare, så tiden går og går. Advokaten undersøger sagen i forhold til hvordan dette kan løses, da hestene ikke kan sælges uden pas, slagtes eller andet. Jeg er faktisk helt bundet på hænder og fødder. Den eneste løsning viser sig at være en indkaldelse til fogedretten, hvor vi anmoder om at tage udlæg i hestene for på den måde at kunne sælge dem på auktion.

 

Den 9. april 2013 sendes sagen til fogedretten, men der er meget lang ventetid før retten kommer ud med indkaldelse. Igen får ejer en frist til at gøre indsigelser. Først den 29. august kommer sagen for retten. Ejer møder heldigvis op (ellers havde det taget endnu længere tid), og vi får gjort krav på hestene. da hun ikke kan betale. Hun lover endvidere at indlevere hestepassene, så hestene kan sælges. Hun sender dog aldrig passene, og det viser sig hun ikke har nogle af dem. Det ene har en travtræner taget i pant pga. manglende betaling hos ham, og den anden hest har slet intet pas.

 

Advokaten får centralforbundet til at indvillige i at lave nye registreringspapirer på hestene og lave pas på den ene hest uden de originale dokumenter, og får overtalt travtræneren til at udlevere det ene hestepas. Den 18. oktober 2013 sendes de nye dokumenter fra centralforbundet.

 

Alt imens advokaten har arbejdet på at få hestenes dokumenter i orden har jeg måtte køre en auktion på hestene, så jeg kunne få dækket så mange omkostninger som muligt. Men travheste som er lidt op i årene har ikke den højeste kurs, så det er da også kun endt med at jeg har fået dækket omkostningerne til omregistrering af hestene og nyt hestepas. Begge heste er kommet til nye ejere (ikke samme) og jeg har fået besked om at alt er gået fint.

 

Her står jeg tilbage med en virkelig dårlig oplevelse af at have taget en pensionær ind, og har kun haft masser af udgifter. Man skal huske på som ejer af opstaldningssted at det er udlejer, der har passerpligten for alle heste i stalden. Uanset om hesteejer kommer, betaler osv. Udlejer skal sørge for at hesten får mad, vand, smed, dyrlæge og hvad der ellers hører sig til.

 

Mange har spurgt hvorfor jeg dog ikke bare har sagt pensionæren op, om jeg havde lavet kontrakt osv. JA, har sagt hende op minimum 10 gange, mundtlig, per sms (det var den eneste måde jeg kunne komme i kontakt med hende på), per anbefalet brev, advokaten har telefonisk og per anbefalet brev sagt hende op, men hvis lejer ikke fjerner hestene, kan man faktisk intet gøre. Virkelig skræmmende. Til det andet spørgsmål er svaret nej, jeg havde ingen kontrakt, men det havde ingen forskel gjort. Vi havde en mundtlig og skriftlig aftale (via sms) om opstaldningsforhold og hvornår hun skulle flytte. Om jeg havde haft en kontrakt, havde ikke gjort det anderledes. Hun fjernede jo ikke hestene alligevel.

 

Sagen havde været anderledes hvis hestene ikke havde været travheste. Så havde hestene kunne omregistreres lettere hos Videncentret, som vidst ikke er ligeså strikse.

 

Hvis der skal pensionærer ind i min stald en anden gang i fremtiden, kommer hesten slet ikke ud af traileren førend jeg har fået hestepasset i hånden. Det er faktisk ikke et krav at opstalder har hestepassene liggende i tilfælde af miljøkontrol, men det skal blot anskaffes i løbet af 3 timer. Men den usikkerhed med ikke at have et hestepas i fremtiden, tør jeg ikke løbe igen. Havde jeg haft hestepassene fra start af, havde jeg undgået fogedretten og advokaten i så høj grad som det her blev nødvendigt, da jeg havde kunne nøjes med at følge Karen Magrethes vejledning her på HN.

 

Så gør jer selv den tjeneste, skal du have en hest i pension, så sørg for at få hestepasset udleveret, samtidig med at hesten bliver opstaldet.

 


Billede

Malene med en af de opstaldede heste, dagen før den kom til sit nye hjem.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det er ikke til at få papirene
Forfatter: 
Dato:  28-11-2013 16:20

Jeg har fulgt med i din tråd og nu læst denne. Stakkels dig og sikke en omgang :(
Jeg ved ikke om du har læst min tråd om "Lago- Light- oplysninger søges" En hest som jeg købte, jeg modtog passet, men desværre ikke ejercertifikatet. Du skriver at det ville være nemmere med passet og forhåbentlig også til en anden gang, - hvis hestene ikke var travheste.
Selvom jeg havde passet og bevis på hesten var købt, så kunne jeg ikke få ejerbeviset, uden tilladelse og underskrift fra sælger.
Jeg kontaktede adskillige gange videncenteret som ikke kunne hjælpe mig uden en erklæring fra sælger. Derfor kontaktede jeg ligesom dig, advokat og fogderetten, men inden ventetiden for fogderetten gik sin gang, modtog jeg hældigvis ejercertifikatet og annullerede dermed Fogderetten.
Nu var jeg heldig og det kostede mig heldigvis kun få penge at få ejercertifikatet, men uden det kan man reelt ikke sælge eller aflive en hest og du kan IKKE få det udleveret hvis sælger/ejer ikke giver tilladelse.
Jeg håber du er mere heldig næste gang.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Aflivning
Forfatter: 
Dato:  28-11-2013 16:38

Jo man kan faktisk få aflivet en hest og afhentet den af DAKA uden at have noget som helst bevis på at det er ens egen hest. Så det vil jeg da anbefale enhver der står i samme situation.


Mvh. Charlotte

 

 

Dressurtalenter Sælges:

4
1
Svar på denne tråd
 
 Det havde ikke været nemmere
Forfatter: 
Dato:  28-11-2013 17:25

Hvis hestene havde været registreret ved videncenteret. Der har jeg været med til at vente på nye erstatningspapirer i 12 måneder - netop på en hest der var blevet efterladt som de to ovenstående.

Der fandtes jo et pas, og vi kunne ikke bevise det var bortkommet, og vi var ikke reg. som ejer. Derfor måtte der iflg EU direktiver ikke udstedes nyt.

Det er nu et års tid siden.

 

Der var også efterladt en traver på stedet, den fik nye traver-papirer på den halve tid.

 

Der vil fremover komme masser af disse sager


Vicky Mathiesen & fantastiske Dejó
  
Don't let your dreams just be dreams.
 

Powered by

Mustang Trailers - Sadelmager B. K. Rützou

HERI - Ll. Haspeholm hestefoder

0
0
Svar på denne tråd
 
 "Holger Danske"
Forfatter: 
Dato:  28-11-2013 20:25

Ja er efterfølgende blevet opmærksom på det med ejercertifikatet, at så kan man måske være lige vidt, hvis man har hestepassene, men det advokaten oplyste mig om dengang var, at det ville have været lettere at gøre noget, hvis man havde haft passene.

 

Og Vicky, havde fået den klare opfattelse af, at det ville have været meget lettere ved landscentret. Advokaten har haft snakket med landscentret flere gange, og de var meget villige til at hjælpe. Dog stod det ikke til dem, da de skulle over travforbundet.

 

Alt i alt tankevækkende at tænke på at flere og flere får disse problemer, men man kan ikke gøre en disse som ejer af opstaldningssted.

 


Nu forhandler af hestefoder fra Brogaarden, Horselux og Amequ fra Dangro

 

Se Hvitvedgaard Korn & Foder's hjemmeside på

 

http://www.hvitvedgaard.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 en svær en
Forfatter: 
Dato:  29-11-2013 08:43

nu har jeg hestene hjemme... og derved skal jeg ikke udlevere pas..

 

men jeg vil da være betænkelig ved at levere mine hestes pas.. hvad så hvis man skal ud og køre, kan man så få passet der?? og når man så kommer hjem igen.. kan man jo glemme at aflevere passet..

 

Istedet vil jeg da anbefale at man betaler et depositum når man kommer med hesten.. så når man siger hesten op skal man ikke betale den sidste måned eller de sidste 3 måneder.. eller depositumet udbetales når hestene flyttes..

 

Det er rigtig øv at dårlige betalere skal ødelægge det for dem der rent faktisk betaler og som heldigvis er i flertal.. men desværre kradser krisen stadig hos mange..


Lækkert enghø i minibig sælges bor 10 km fra Randers

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg syntes ikke....
Forfatter: 
Dato:  29-11-2013 12:52

... der er noget galt i at forlange heste-passet....hvis man vælger at få sin hest opstaldet ude må man gå ud fra at man stoler på den person/sted man har valgt. Få en kvittering på man har afleveret så er alt i den skønneste orden.

 

Det er ikke altid lykken at have opstaldere...


Ejer af

Kongur fra Litla-Moshvoli

Vikur fra Baverslund

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Levering af hestepas
Forfatter: 
Dato:  29-11-2013 13:48

Sikke en grim historie. Jeg forstå simpel hent ikke at folk har moral til bare at efterlade sine heste på den måde.

 

Når det nu er sagt, så vil jeg som opstalder heller ikke udlevere mit hestepas til boksudlejer. Jeg skal jo selv bruge det, når hesten skal vaccineres, transporteres eller til stævner. Jeg vil dog meget gerne vise boksudlejer hestepasset, således at han/hun kan få syn for at man har styr på hestens papirer. Jeg afleverer også gerne et kopi, men ved ikke om det er tilstrækkeligt.

 

Jeg synes det er et dillema, da man jo som hestejer den anden vej også skal stole på sin boksudlejer, man kan jo som en skriver ovenfor også komme i klemme, hvis man afleverer hestepasset og ikke kan få det igen.

 

Mvh. Kristine

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 I det hele
Forfatter: 
Dato:  29-11-2013 14:07

taget virker det her pas-system ikke som om, at det er særligt gennemtænkt. Det fungerer kun problemfrit, hvis ALLE betaler deres regninger og er til at stole på - det tager ikke forbehold for uregelmæssigheder overhovedet. Og desværre er hesteverdenen jo alt andet end enkelt skruet sammen


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

1
0
Svar på denne tråd
 
 Pengeskab
Forfatter: 
Dato:  29-11-2013 14:21

Min svoger har opstaldning, og han har investeret i et pengeskab med kodelås. Koden får opstalderne udleveret når de lægger deres hestepas i skabet. På den måde kan de til enhver tid hente passet når de fx skal til stævner eller undervisning andet sted.


Mvh. Charlotte

 

 

Dressurtalenter Sælges:

4
0
Svar på denne tråd
 
 samme situation
Forfatter: 
Dato:  30-11-2013 22:10

Hej.

Vi har som hestepension prøvet at stå i samme situation. Dengang rådførte vi os med Hesteadvokat Pernille Skinnerup.

Hun anbefalede, at vi i vores kontrakt indførte, at hvis kontrakten blev misligeholdt i forhold til betaling, så havde hestens ejer ved sin underskrift i kontrakten, samtidig skrevet under på at hesten måtte aflives ved manglende betaling...

 

dette kan man selvfølgelige ikke bare gøre fra dag til dag, men hvis proceduren er fuldt med anbefalede breve osv. hvor det varsels, så kan man faktisk som hestepension benytte den metode..

 

I alle vores kontrakter står der idag, at hesten må aflives hvis det ikke er muligt at inddrive betalingen eller komme i kontakt med hestens ejer..

 

Så det klart min anbefaling.

Hilsen Anita

7
1
Svar på denne tråd
 
 Mine...
Forfatter: 
Dato:  01-12-2013 10:08

...hestepas opbevarer jeg også selv. Jeg kører næsten dagligt med hestene, så alt andet ville være vældigt besværligt.

 

Et vilkår, som tillod staldejer at sælge eller aflive min hest, ville jeg aldrig skrive under på.


Mette (Fjolle)


Det Gule Helvede

...Det er ligesom i trafikken - man skal uden om de gule kegler...

...Rigtige bekymringer starter med Dansk Varmblod...

1
0
Svar på denne tråd
 
 Nu snakken ..
Forfatter: 
Dato:  01-12-2013 10:49

.. falder på hestepas, så forstår jeg simpelthen ikke det bøvlede pas skal have så mange funktioner!

 

Hvorfor kan hesten ikke bare fåen form for "ID-kort" som kan medbringes under transport så kan passet ligge i eller ved stalden eller omvendt.

 

Det er urimeligt, at passet som netop er så vigtigt, skal være så svært at erstatte. Jeg håber der kommer en form for ID-kort som en mellem vej, det ville løse nogle af de problematikker som hesteejere, staldejere samt panthavere står med.


~ Anette

 

Intet er umuligt, for den der bærer viljen i hjertet!

 

INGEN er rig nok til at miste en ven!

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Anita….
Forfatter: 
Dato:  02-12-2013 22:04

det var egentlig et smart træk. Hvis det kommer til stykket en anden gang, og der skal en pensionær ind her, så er det bestemt noget jeg kunne finde på at tage ind i kontrakten.

 

Og ja kan sagtens se det både for opstalder og staldlejers synspunkt. Har stået i begge situationer selv. Ja det vil være problematisk at skulle have passet i stalden, hvis man kører meget med sin hest, da man jo skal have passet med under transport, men en løsning som den med pengeskabet er da en god idé, som tilgodeser dette problem, i og med pensionærene selv kan hente passet når man skal bruge det. På den anden side kan pensionærene fjerne passet fra pengeskabet og så er man jo lige vidt.

 

Ved efterhånden ikke hvad der vil være en god løsning


Nu forhandler af hestefoder fra Brogaarden, Horselux og Amequ fra Dangro

 

Se Hvitvedgaard Korn & Foder's hjemmeside på

 

http://www.hvitvedgaard.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 pengeskab
Forfatter: 
Dato:  03-12-2013 02:14

Jeg turde ikke efterlade mit pas i et skab hvor samtlige andre 84 pensionerer havde adgang til med det rend og roden rundt det uundværligt ville medføre. Det behøver ikke at være med vilje at nogen får taget det gale pas med sig, det kan være ponypigens far der ikke lige var klar over at ponyen altså hed kastaniegårdens mona lisa og ikke blackie eller et eller andet andet. og pludselig er passet væk og hvem står med ansvaret.

 

Det er selvfølgelig ikke så stort et problem på mindre opstaldningssteder, men på større ridecentre er det da ikke smart.

 

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider