Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Sælger du foder?
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 13:29
Indsat fra nyheden Sælger du foder?:

Køber du så meget foder til dine heste, at du sælger noget af foderet til andre? Så skal du være opmærksom på, at du skal være registreret hos Fødevareministeriet. Nærmere bestemt Plantedirektoratet.


Formålet med registreringen er ikke at genere dem, der måtte sælge foder, selvom det måske kan opfattes sådan! Formålet med registreringen er derimod at sikre:

  • Sundt og sikkert foder
    Lovgivningen på foderområdet omfatter foder til alle dyr, og lovgivningen har til formål at sikre, at foderet er sundt, godt og sammensat således, at det ikke kan skade dyrene.
  • Sunde og sikre fødevarer
    Lovgivningen og dermed registreringen af de, der sælger foder, skal samtidig sikre, at foderet ikke er til fare for fødevaresikkerheden, når vi spiser kød og æg eller drikker mælk fra dyr, der anvendes til fødevareproduktion.
  • God og fyldestgørende information
    Endelig er formålet med registreringen at mindske vildledende salg af foder, så foderet ikke sælges på en måde, der kan virke vildledende for den, der køber. Når du sælger foder videre, er du en fodervirksomhed, som skal registreres, så kunder og myndighed kan tilse, at du overholder reglerne

Man må kun købe foder fra virksomheder, der er registreret og som kontrolleres af myndighederne. Det er et krav fra EU, hvor der er fælles regler på hele foderområdet. I Danmark er det Fødevareministeriet, der er myndighed på foderområdet.


De eneste virksomheder, som er undtaget fra registrering, er virksomheder eller butikker, der sælger foder til kæledyr direkte til slutbrugere - altså detailhandel.


Heste regnes i EU som et fødevareproducerende dyr
Nu vil mange nok sige - jamen vi spiser jo ikke heste - de er jo vores kæledyr! Men i EU er heste fødevareproducerende dyr på linje med bl.a. køer, grise og høns, og mange europæere spiser faktisk en del hestekød. Derfor, når du sælger foder til heste, skal du registreres på lige fod med andre virksomheder eller forhandlere, der sælger foder til andre fødevareproducerende dyr.


Hvad koster det?
I Danmark er det som nævnt Plantedirektoratet, der har ansvaret for den offentlige kontrol med at foderreglerne overholdes, og denne kontrol er brugerbetalt.


På Plantedirektoratets hjemmeside Godkendelse og registrering af fodervirksomhed kan du se, hvad det koster at være registreret. I øjeblikket koster det årligt cirka 2.000,- kr. at være registreret. Men så må du også sælge så meget foder, som du lyster.


Hvad sker der, hvis jeg ikke lader mig registrere?
Så overholder du ikke loven, og du kan risikere at få en bøde. Dernæst betyder det, at du kører på frihjul i forhold til de virksomheder, der har ladet sig registrere, og som sikrer, at deres foder lever op til foderreglerne. Men først og fremmest kan den manglende registrering og manglende opmærksomhed om reglerne på foderområdet, herunder krav til indhold, kvalitet, mærkning, sporbarhed m.m. være en risiko i forhold til foder- og fødevaresikkerheden. Og så er der selvfølgelig også lige den vinkel at - hvis du ikke er registreret - så må andre faktisk ikke købe foder af dig.


Kontrolkampagner
Plantedirektoratet gennemfører i øjeblikket en kontrolkampagne for at sikre, at alle de, der måtte sælge foder, er registreret. Det foreløbige resultat viser, at virksomheder, der sælger hestefoder, ofte glemmer at lade sig registrere. Disse er alle blevet kontaktet med henblik på at få deres registrering bragt i orden.


Hvor kan jeg få mere at vide om reglerne på foderområdet?
På Plantedirektoratets hjemmeside kan du finde flere oplysninger om registrering.


Desuden har Plantedirektoratet udarbejdet en vejledning om foder og fodervirksomheder. Vejledningen er en god indgang til lovgivningen på området. Her kan du bl.a. læse mere om foderhygiejneforordningen, der fastsætter krav om registrering, regler om kvalitetssyring, sporbarhed m.m., og hvor det også fremgår, at det er foderstofvirksomhederne (altså også dig som forhandler af foder), der har ansvaret for, at foderet er sundt og sikkert.


Du kan bl.a. følge disse link, hvis du vil vide mere:


Kilde: Pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri - Plantedirektoratet.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Penge maskine...
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 14:33

Intet med sundhed at gøre,men derimod en utidig indblanding fra nogle beukraters side,som åbenbart har fået deres ordre fra anstalten i Bryssel.


Der har aldrig før været problemer med den slags,og dem der har været kunne lige så godt komme fra den lokale foderstof.

Hvad skulle der ske ved at den lille hobby bonde sælger lidt havre til hans nabo,den slags skal da ikke reg.??? det er en moderne folkelig sindsygedom med al den registrering,tingene bliver da ikke bedre af den grund.


Hvordan vil de kontrolere det???

Vil de komme og kikke i alle sække hos dem der er dumme nok til at følge deres madnes???


Hvis at de kun som de skriver vil lave kontrol besøg,er det intet værd,kun for statens bundløse pengekasse.

Er det mon også forbudt at have lidt stalddørs salg i dagens Danmark???

Det er beukrati going mad.


Jeg håber virkelig at alle vil sige,skråt op,og handle som de plejer,for det er ved at være tid til at stoppe al den slags overgreb på det frie initiativ,det er jo den rene socialisme,som er begyndt at udfolde sig,og ikke kun i Danmark,men på hele kloden.

De tager røven på os ved hjælp af salami metoden,skive efter skive,så opfatter folk ikke at de ganver sig ind på deres private enemærker.

Stop det,og gør det idag,imorgen er det ved at være forsent.



People can`t accept the truth,they rather hide from it and hope it NEVER interferes with the fantasy they are living.

0
0
Svar på denne tråd
 
 betonkommunisterne i aktion igen
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 14:37

Endnu et eksempel på denne regerings skabelse af et betonkommunisktisk bureakrati.



Aristocrat to Pluvinel:

I should like you to teach my son the correct balance between hand and leg. Pluvinel - 'Kind Sir, I havent quite mastered that mysel yet'.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Total vanvid..
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 15:22

også til 2.000 om året..


Så ved jeg da godt hvor meget foder jeg ville sælge til andre





Krone og Bølge - En selvfølge


Hesteklipning tilbydes i Horsens og omegn - se mere på præsentation



0
0
Svar på denne tråd
 
 Det bliver
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 15:32

Det bliver godt nok svært at håndhæve!

Ingen i verden kan vide om jeg ved en fejl har købt to sække lucerne for meget og sælger det til en anden hesteejer eller om bonden lige sælger 200 kg byg til nabogården.


Kan godt se princippet i reglen - men jeg tror ikke, at nogen har tænkt sig at overholde den!


Heidi



Man skal tvivle om alt og tro på meget.

(Descartes)


Farvel Pingu, farvel Gulle.

Hvil i fred.

0
0
Svar på denne tråd
 
 at sælge foder
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 15:59

Jeg har solgt lidt foder i ny og næ, mest fordi det foder jeg solgte var svært at få fingre i vores område.


Jeg har idag, sendt mail til firmate om at jeg gerne vil slettes fra deres forhanderliste - jeg tror ikke engang jeg har tjent kr. 2000.- når tid, omk, osv. er trukket ud af regnskabet så det stopper her.


ærgeligt, men jeg vil jo også gerne have fødevare sikkerhed når jeg selv handler, så egentlig synes jeg det er ok.


Jette



Western undervisning hver torsdag

Opstaldning på midtsjælland

www.staldmoellegaarden.dk



Center for alternativ behandling

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det er jo ikke
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 16:47

fordi vi en enkelt gang køber en sæk eller to for meget som vi så sælger til en stald kammerat, eller fordi vi får fat i en sæk som krikken så ikke vil æde. Det er jo ikke der det ligger.


Det er jo dem der har flere forskellige produkter, og som køber hjem i pallevis. Og det er da fair nok at der er kontrol med det.


JEG forstår så bare ikke at der står at EU regner heste som fødevarer. Hvorfor er der så ikke faste retningslinier for bekæmpelse af sygdomme?? Smitsomme sygdomme som "relativt nemt" kan stoppes. Der er ingen der følger nogle procedurer for dette. Og dyrlægerne siger forskellige ting. Nu er det specifikt kværke jeg lige har stiftet personligt bekendtskab med og mage til forvirring skal man da lede længe efter.


Jeg er i chok.


Der er vel heller ingen der tjekker om hestene kommer ud i henhold til loven og om de går alene. Osv osv.


Der bliver lavet en masse regler for alt muligt men der er ikke nogen til at tjekke om de bliver fulgt. Det synes jeg er for ringe. Og der bliver ikke lavet regler for noget som er nødvendigt.







Har du et barn på Vasehus Rideklub? Jeg har to bluser se præs! Udstyr til barn, se præs! Bud modtages.

0
0
Svar på denne tråd
 
 gud fader bevares
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 18:08

der er åbenbart ikke grænser for regelbureaukratiet i Danmark.


Formålet med registreringen er ikke at genere - nå - hvad er det så?


Udelukkende for at tjene penge - ikke en skid andet.


.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvis vi vælger
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 18:20

Hvis vi vælger en anden vinkel på det, så vil de fleste vel gerne være sikre på at det foder de hælder i hesten rent faktisk også indeholder hvad producenten og sælger påstår?


Hvis det er tilfældet, så skal nogen jo kontrollere det - heraf kontrollen.


Så er der bare spørgsmålet om hvor meget foder skal man sælge før man skal kontrolleres, 1 kg., 100 kg. eller 10 ton. For at skabe fair vilkår for alle der sælger, så har styrelsen så valgt at reglerne skal gælde alle.


Hvis man stoler blindt på fodersælger, og generelt er ligeglad med hvad man fodrer med, så er der naturligvis ingen grund til kontrol, og så kan jeg sagtens forstå at man er imod.


0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg synes problemet
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 18:32

er, at man IGEN indfører en brugerbetalt kontrol - som med garanti ikke bliver udført.


Alle den slags kontroller er sparet enten meget ned, eller helt væk - men vi forretningsdrivende skal sgu stadig betale.


Det sidste tiltag lidt i samme skuffe, er affaldsgebyr for alle virksomheder - uanset man kun smider 2 brugte kuglepenne ud om året - værsgo at betale kr. 971.-. ved kasse 1 - for ingenting.

Men de politiske partier skal IKKE betale affaldsgebyr - gud ved om deres brugte valgplakater bare kan fordampe?


Og nej - jeg er ikke ligeglad hvad jeg fodrer med.


.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jo jo den
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 19:04

bliver altså udført. Min foderdame havde kontrol for et par mdr siden. Den er naturligvis ikke alle der bliver tjekket, stikprøvekontroller er metoden. Og det er for så vidt fint for mig.


Men andre ting burde osse prioriteres.


Så kontrollen bliver udført. Og som Jan skriver så vil vi jo gerne have en form for garanti for at foderet osse er i orden og at opbevaringen af det har været iorden.


Så jeg synes det er fint.







Har du et barn på Vasehus Rideklub? Jeg har to bluser se præs! Udstyr til barn, se præs! Bud modtages.

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 19:43

Nu bliver det jo også lige blæst op som en nyhed, men denne regel har jo været der i mange år efterhånden.


Vi er registreret og det synes jeg er helt i orden, ligesom jeg ser positivt på en kommende kontrol når de engang kommer.


Reni Nielsen, Stutteri Krone

www.stutterikrone.dk


Til salg: Gennemavlede dressurheste, 2 hingsteføl, RDH-hoppe 14 år drægtig med Fürstenball og 5-års velgående hoppe starter LA

0
0
Svar på denne tråd
 
 gammel
Forfatter: 
Dato:  07-07-2011 20:22

nyhed :D .. den regel har været i mange år :D ..


" jeg er ikke overvægtig, jeg er bare underhøj! "

citat Garfield

0
0
Svar på denne tråd
 
 Wrap..
Forfatter: 
Dato:  08-07-2011 08:14
Så er det godt jeg ikke laver ekstra Wrap mere. De 4 baller jeg solgte, var ikke engang gebyret værd. Tanja

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja så ryger overskudet
Forfatter: 
Dato:  08-07-2011 11:40

De 2000,- er da langt mere end mange tjener i forvejen

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider