Lav hvad du har lyst til, og server ris til i stedet for kartofler eller pasta. Kødsovs og ris er glimrende sammen. Ligeså hakkebøffer m. løgsovs og ris. Eller frikadeller/krebinetter m. stuvede ærter og gulerødder, hertil ris.
Mit forbrug af kartofler ligger på noget der hedder max. 3 kilo om året, inkl. kartoffelmos, ovnkartofler, bagekartofler og lignende. I stedet for kartofler står den på ris, bulgur og grovpasta.
Skal det være en typisk ret man serverer ris til, er mørbradgryde godt. Den går også under navne som paprikagryde, den sorte gryde.
Afpuds en svinemørbrad og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Brun dem på panden. I en grydes steges et lille hakket løg og en pakke bacontern. Svits en pakke coctailpølser med i det sidste minut. Tilsæt en dåse hakkede, flåede tomater + ½ dåse vand (måske lidt mere eller en dåse tomater mere), samt de brunede mørbradskiver, champignon i skiver, minimajs og hvad man ellers har af grøntsager. Et godt skvæt paprika og et nip sukker, samt evt. et knust enebær eller to. Lad det simre i en halv times tid eller så. Smag til med salt og peber, evt. en klat tyttebærsyltetøj, og rund af med lidt fløde.
Serveres med ris.
Uhhmmm, det er guf.