Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nyt DV OL-håb til Simone Pearce

Den tidligere Helgstrand Dressage rytter Simone Pearce har fået den dansk avlede DV-vallak Denightron og hanoveraner hingst Destano ejerregistreret hos FEI inden deadlinen den 15. januar 2020. Registreringen åbner mulighed for OL deltagelse i Tokyo til sommer

 

To nye OL håb

Australske Simone Pearce, der i en årrække var ansat som professionel rytter hos Helgstrand, men for ca. 1 år siden, besluttede at blive selvstændig, og nu arbejder og er bosiddende i Tyskland, har fået registreret medejerskab af to nye heste - den dansk avlede DV-vallak Denightron og Gestut Sprehe's kårede hanoveraner hingst Destano.

 

Ejerregistreringer er foretaget lige her inden deadlinen for ejerskabsregistreringer den 15. januar 2020, og hendes olympiske håb for deltagelse i sommeren 2020 på en af disse to heste lever hermed fortsat.

 

 

Denightron

Denightron (e. De Noir / Blue Hors Don Schufro).er en 14-årig Dansk Varmblods vallak, der har været lidt rundt i verden. Denightron opdaget af den i Mumbai bosiddende amatørrytter Shruti Vora, på Per Sjærbæk Pries stutteri, der erhvervede hesten. Parret red en række stævner sammen rundt om i Europa, i 2018 på lilleturs niveau.

 

Bristet håb om at skrive indisk dressurhistorie

I et ambitiøst forsøg på at opnå kvalifikation som individuel rytter i den olympiske gruppe G (Sydøstasien og Oceanien) flyttede Shruti Vora til lejede bokse i Tecklenborg's stald i Appelhulsen, der er Patrik Kittels tidligere faste base i Tyskland. Men oddsene var imod hende. Hun startede som en ren urutineret amatør på en uuddannet hest, hvor ingen af parterne havde tidligere redet, og det er kun et fåtal af de ekvipager der har haft disse forudsætninger det er lykkedes for (et eksempel herpå er b.la. amerikanske Laura Graves). Hun startede et ihærdigt og beundringsværdigt forsøg på at samle points til kvalifikation til OL på den individuelle liste. Det kunne ses på parrets fremgang.

 

I April 2019 rykkede Shruti og Denightron op på Grand prix niveau, og red aktivt og flittigt i ikke mindre end 13 CDI'er, over en otte måneders periode. Hun red i Ebreisdorf Wiener Neustadt, Mariakalnok, Achleiten, Fritzens, Cappeln, Verden, Donaueschingen, Ornago, Fot, Oldenburg, Randboel og Stuttgart. Til trods for at deres dommerscores konsistent steg hen over sommeren og efteråret, var det desværre ikke af den kaliber, at hun kunne skrive Indisk dressurhistorie, ved at opnå individuel kvalifikation til legene i Tokyo til sommer (Indien har aldrig tidligere kvalificeret en rytter til OL i dressur).

 

Ingen planer for Denoghtron

Shruti og Denoghtron opgav deres drømme om OL-deltagelse i starten af december 2019, og tog herefter turen hjem igen til Indien for at slutte sig til familien igen, mens Denoghtron blev tilbage I Tyskland hos Simone Pearce. Allerede på dette tidspunkt begyndte der at opstå rygter om at DV-vallaken kunne gå hen og blive Simone Pearce's olympiske håb. Eurodressage forespurgte på daværende tidspunkt Shruti om hendes planer for hesten, og på daværende tidspunkt afviste hun at der var tale om snakken: "Denightron er kun hos Simone, da jeg skulle tilbage til Indien", oplyste hun da, og gav udtryk for, at der alene var tale om et kortvarigt arrangement og Pearce sagde selv på dette tidspunkt: "Jeg har ingen umiddelbare planer om at forsøge at kvalificere mig til OL". Men når der lukkes en dør, åbnes der som bekendt oftest en ny.

 

DV-hest potentielt OL håb for Simone Pearce

Blot en måned senere - her i starten af det nye årti 2020 er meldingerne helt anderledes, og Simone Pearce har helt klart skiftet mening. Pearce blev registreret som med-ejer af Denightron den 10. januar 2020. FEI-reglerne lyder: Kun heste der tilhører ejere, der har samme nationalitet som rytteren (derfor ikke lejede, lånte eller leasede heste) kan deltage ved OL i Tokyo 2020. Ejeren af hesten og dens nationalitet skal indføres I FEI's database senest den 15. januar 2020. Den 18. Januar 2010 skrev Shruti Vora angiveligt følgende til Eurodressage: "Når jeg nu ikke kunne få pladsen, vil jeg bare være stolt såfremt, en 'Indisk' hest klarer den. Det er historie nok for hestesporten - og det er stadig muligt"

 

Destano

Det er muligt at Pearce har yderligere et kort på at kvalificere sig til det Australske OL hol, nemlig hesten Destano. Destano (e. Desperados / Brentano II) er en 13-årig kåret hanoveraner hingst, der er ejet af Gestüt Sprehe. Denne hest blev tillige registreret i FEI-databasen den 9. januar med Pearce som medejer.

 

Destano made his international Grand Prix debut in June 2019 under Swedish Michelle Hagman-Hassink, who also works at Gestut Sprehe. Hingsten har deltaget ved CDI stævner I Kronenberg, Aachen og Oldenburg med procenter i 60-70 procents niveauet, der som udgangspunkt er kvalificerende.

 

"Simone påbegynder snart ridningen af ham, og vi er glade for hvordan det tegner indtil videre" udtalte Sabine Rueben der er leder af dressurstalden på stutteriet", i et interview til Eurodressage. der tilføjer at de tager et skridt ad gangen og ser tiden ad, men for at holde muligheden åben, blev ejerskabsregistreringen foretaget.

 

Det bliver interessant at følge om Dansk Varmblod formår at få endnu en hest kvalificeret til OL, som det trofaste danske dressur publikum kan følge under legende i Tokyo.

 

 

Billede

 

Den tidligere Helgstrand Dressage rytter Simone Pearce er netop ejerregistreret i FEI databasen med den dansk avlede DV-vallak Denightron og hanoveraner hingsten Destano inden deadlinen den 15. januar. registreringen er med henblik på mulighed for OL deltagelse i Tokyo til sommer. Her ses Simone Pearce i Herning på hesten Fine Time (Arkivfoto)


Tilføjet d. 20-01-2020 kl. 10:19 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
03-09-20 Simone Pearce næstbedste australier i verden
19-06-19 Simone Pearce's første CDI GP sejr
31-10-18 Simone Pearce rider Millennium for Spreche
26-02-18 Simone Pearce tvivlsom til Herning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider