Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Cosmo godkendt til EM trods retslig tvist

Sönke Rothenbergers OL-hest Cosmo er erklæret klar til EM, til trods for den medieomsuste retsag om mulig veterinær fejlbehandling af Cosmo, og tvivl om hesteejerens korrekte indrapportering af medicinske oplysninger til det tyske rideforbund

 

Cosmo meldt klar til EM nominering

Sönke Rothenbergers OL-hest Cosmo er blevet erklæret klar til at deltage i EM, efter længere tids uvished om hans mulige deltagelse. Dette skyldes en verserende retslig tvist med påstande om veterinær fejlbehandling af OL-hesten, som kunne betyde at Cosmo ikke ville kunne deltage i Rotterdam

 

Retslig tvist

Onsdag eftermiddag den 30. juli meddelte det tyske rideforbund, at Cosmo og Sönke Rothenberger er blevet klarmeldt for udvælgelse til deltagelse ved EM i Rotterdam sidst i august. En klarmelding der har været tvivlsom, fordi der er en verserende retsag der er anlagt af familien Rothenberger om veterinær fejlbehandling af hesten.

 

 

Dr Dennis Peiler der er direktør for den tyske olympiske komite, har til Dressage.news.com udtalt følgende:

"Vi tager kun heste til mesterskaberne, som vi på nomineringstidspunktet er overbeviste om også vil være i stand til at deltage ved mesterskaberne. Hestene skal have bevist at de er fit for fight. Det samme gælder Cosmo, der deltog succesfuldt i Hagen og Aachen. I Balve, blev han trukket fra konkurrencen som følge af et kolikanfald."

 

På spørgsålet om Sönke Rothenberger ikke havde informeret forbundet ud ud om Cosmos helbredstilstand svarede Peiler følgende "Det er korrekt at der er spørgsmål om gennemsigtigheden, Derfor har komiteen taget hånd om det og har studeret det omfattende materiale, interviewet ryttere og hesteejere og fået vejedning fra veterinærteamet. Som oplyst er forbundet ikke involveret i retsagen mellem Rothenberger familien og den pågældende veterinær klinik. Dette har ikke indflydelse på nomineringen."

 

Den retslige tvist

Den konkrete retsag involverer et krav rejst af Rothenberger familien der har sagsøgt en veterinærklinik for 8 millioner euro for at fejlbehandle OL-hesten Cosmo. Af rets skriftet fremgår det at den behandling der er blevet foretaget kan forårsage leverproblemer og markant reducerer værdien af den 12-årige KWPN vallak. Anklagen inkluderer veterinærudtaleler om mulige fremtidsudsigter for hasten, men ingen konkrete kliniske fund.

 

Denne sag har fået en del offentlig fokus I de seneste tid. Der er efter sigende mange sider notater af behandlinger som hasten har været udsat for I de tre år Cosmo har været Grand prix hest for 24-åruge Sönke Rohenberger.

 

Tvivl om korrekte medicinske indrapporteringer

De optegnelser som det tyske rideforbund er i besiddelse af, dokumenterer minimum 80 behandlinger for led og seneproblemer. Et af de uafklarede punkter er hvorvidt samtlige behandlinger af hesten er blevet rapporteret af Rothenbergers, som det er kravet fra det tyske rideforbund. Det er dette punkt der har givet anledning til det tyske ride forbunds tøven med at medtage Cosmo på deres bruttohold. Dette har rideforbundet så officielt gjort nu, med den seneste udmelding.

 

Skærpede rapporterings krav

Dog har forbundet oplistet en række betingelser til Sönke Rothenberger, som han har skrevet under på. Disse betingelserne går på at sikre størst mulig transparens i behandlingen af hesten frem mod OL i Tokyo i 2020.

 

Hvorvidt Söbke og Cosmo bliver en del af den endelige udtagelse til EM, har det tyske rideforbund ikke taget stilling til endnu, ligesom det ikke vides for nuværende om ekvipagen vil blive udtaget til OL i Tokyo 2020.

 

Billede

 

Sönke Rothenbergers OL-hest Cosmo er blevet erklæret klar til at deltage i EM, til trods for den medieomsuste retsag om mulig veterinær fejlbehandling af Cosmo, og tvivl om hesteejerens korrekte indrapportering af medicinske oplysninger til det tyske rideforbund (Arkivfoto)


Tilføjet d. 01-08-2019 kl. 10:57 af i kategorien Ridesport.
Tags: Cosmo og Retsag.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
16-10-18 Retslig tvist over Kaiser Milton
12-02-17 Grotesk retsssag om hestehandel
14-03-16 Ejeren til 21 døde poloponyer vinder 2,5 mio dollars i retssag
05-08-15 Hesteuddannelse stævner elev
02-12-13 Fængslet for grov vanrøgt
10-03-11 Vellykket prøveløsspringning i Herning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider