Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hall of Fame - nyt i Gøteborg

Navne som Whitaker, Bengtsson, Nathhorst og Parmlers er valgt som æresgæster til Göteborg Horse Shows nye Hall og Fame, under dette års world Cup arrangement i Gøteborg

 

Göteborg Horse Show er blandt de mest populære indendørsstævner i verden, og har fra start af tiltrukket store folkemængder og nogle af erdens bedste springryttere. I de senere år har de også tiltrukket de bedste navne indenfor dressur været en del af det populære arrangement.

I år er Göteborg endnu engang vært for FEI World Cup™ -finalen i både springning og dressur, som i år markere 40-årsdagen for starten på FEI World Cup™ -finalen tilbage i 1979, også i Göteborg.

 

Hædring af ryttere

For at hædre de ryttere og heste, der har sat deres præg på arrangementet, har arrangørerne valgt at lave showets egen Hall of Fame. Denne fejrer ekstraordinære præstationer på forskellige områder indenfor branchen.

 

 

Der vil fremover hvert år blive tilføjet flere berømtheder til Hall of Fame, og i de indledende år vil der fokuseres på personer der har opnået resultater i de første 25 år,hvor stævnet har eksisteret.

De som i år er blevet tilføjet Hall of Fame vil blive hædret ved en ceremoni i aften, lørdag d. 6. april, umiddelbart før Gothenburg Trophy klassen afvikles.

 

De er i Hall of Fame

Følgende er udvalgt til Hall of Fame og arrangørerne har begrundet hvorfor netop de er blevet udvalg i en pressemeddelelse, se udtalelserne nedenfor under hver rytter.

 

Ridebanespringning

 • John Whitaker fra Storbritanien: Han er en levende legende, som kun var 23 år da han i foråret 1979 blev placeret som nr. 5 i den allerførste FEI World Cup™ -finale med hesten Ryan's Son. Med den fænomenale Milton vandt han i 1991 finalen i Göteborg og han var også vinder af Göteborg Trophy i både 1987 og 1990.
 • Rolf Göran Bengtsson fra Sverige: I 1996 red Rolf hesten Paradiso. Han var den første svenske rytter, efter 20 udgaver af showet, til at vinde Gothenburg Trophy. Han vandt samme klasse igen i 2005 med Grandina og er siden da blevet dobbelt olympisk sølv medalist. I 2011 var Rolf den første svenske rytter til at blive individuel Europamester. Samtidig er han indtil nu også den eneste svensker, der har ligget som nr. 1 på verdensranglisten.

Dressur

 • Louise Nathhorst fra Sverige: Hun er den hidtil eneste svenske rytter der har vundet en World Cup-finale, netop i Göteborg i 1998 med hesten Walk on Top. I 1997-98 vandt Louise og Walk on Top også europæiske bronzemedaljer for hold. Desuden har Louise vundet olympisk og europæiske bronzemedaljer for hold med andre heste, og har tillige været svensk mester hele syv gange.

Andre Profiler

 • Liz og Lasse Parmler: er et rytterpar, der i 1977 var drivkræfterne bag at skabe Göteborg Horse Show. Lasse var den første direktør for showet og senere har han også både deltaget i de internationale klasser og været kommentator på Svensk TV.

Heste

Hjertet af ridesporten er selvfølgelig hestene. De heste der i 2019 bliver en del af Hall of Fame vil være helt ekstraordinære heste, der har gjort sig særligt bemærket i løbet af deres sportskarriere indenfor de sidste 25 år.

 

Juryen har nomineret hestene, men offentligheden får det endelige ord, da de får mulighed for at deltage i en online afstemning.:

 

De nominerede springheste er:

 • Baloubet du Rouet
 • Big Ben, Boomerang,
 • Calypso
 • Dollar Girl
 • Gladstone
 • Milton
 • Ratina Z
 • Tinkas Boy.

De nominerede dressurheste: er :

 • Bonfire
 • Corlandus
 • Fabienne
 • Ganimedes
 • Walk on Top.

Læs mereom det nye initiativ her.

 

Billede

 

Navne som Whitaker, Bengtsson, Nathhorst og Parmlers er valgt som æresgæster til Göteborg Horse Shows nye Hall og Fame, under dette års world Cup arrangement i Gøteborg (Foto: Gøteborg Hors Show.

 


Tilføjet d. 06-04-2019 kl. 22:04 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
03-03-15 Sidste World Cup kval i Gøteborg
03-03-15 Fantastiske Gøteborg med flotte danske præstationer!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider