Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Influenza epidemi på vej?

Det Internationale Rideforbund råder alle til at tjekke op på vaccinationerne efter at udbrud af hesteinfluenza har spredt sig i en række europæiske lande, i Nigeria og USA, og har udsendt en officiel pressemeddelelse, hvori man skærper til ekstra forholdsregler

 

FEI opfordrer til ekstra forholdsregler

De internationale rideforbund opfordrer til ekstra opmærksomhed på influenzasymtomer og opfordrer alle til at sikre at deres heste er behørigt dækkede af vacciner, efter udbrud af hesteinfluenza i Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Irland, Nigeria og USA. FEI indskærper nu særlige retningslinjer til hesteejere for at forhindre yderligere spredning af sygdommen. Dette oplyses af forbundet i en pressemeddelelse.


I Storbritannien har der været stor uro den seneste tid, med bl.a. aflysninger af hestevæddeløb (se her). Og I vores naboland Sverige er der også konstateret et enkelt bekræftet tilfælde af hesteinfluenza foruden flere mistænkte tilfælde. I Danmark er der endnu ingen officielle udmeldinger om tilfælde af hesteinfluenza.

 

FEI anbefaler vaccination
Hesteinfluenza er en meget smitsom virus, som forårsager luftvejsinfektioner hos heste. Virussen forekommer i de fleste lande i verden, og udbrud kan have stor indflydelse på hesteverdenen . Med den forøgede transport af heste mellem lande de senere år, øges risikoen for spredning og større epedimier. Derfor skal det tages alvorligt, og kan blive nødvendigt at at aflyse stævner og indføre restriktioner i forhold til hestetransport.

"Nøglen til at bremse den videre spredning af hesteinfluenza er vaccination", råder FEI's veterinærchef Göran Åkerström. Han anbefaler, at alle heste bør vaccineres, uanset om de konkurrerer eller blot er i kontakt med heste, der konkurrerer. Samtidig bør hygiejnen og forholdsreglerne være i top rundt om i staldene.


Luftbåren virus
Influenzavirus er luftbåren og kan meget let smitte mellem heste, der eksempelvis står i samme stald eller deltager ved samme stævne. Hvis en hest viser tegn på sygdom, bør den ikke forlade sit hjemsted. Det samme gælder heste, som har været i kontakt med en syg hest.

"Det, vi ser i år, er en tilbagekomst af Clade 1-virus hos smittede heste. Vaccinerede heste har kun haft milde symptomer og er kommet sig hurtigt. Men for heste uden vaccination har det været meget mere alvorligt.. Hovedbudskabet er: Få din hest vaccineret, hold grundigt øje med hestenes helbred og ring til dyrlægen, hvis du har nogen bekymringer" udtaler FEI veterinærrådgiver Caterina Termine i pressemeddelelsen.

 

Det er i forvejen påkrævet for alle konkurrenceheste, at deres vaccinationspapirer skal være i orden, hvis de skal starter FEI-stævner.

Læs mere om de danske regler for vaccination af stævneheste og ponyer her


Læs også FEI's guide til hesteejere om hesteinfluenza på engelsk her

 

 

Billede

 

Det Internationale Rideforbund råder alle til at tjekke op på vaccinationerne efter at udbrud af hesteinfluenza har spredt sig i en række europæiske lande, i Nigeria og USA, og har udsendt en officiel pressemeddelelse, hvori man skærper til ekstra forholdsregler (Arkivbillede)


Tilføjet d. 10-02-2019 kl. 22:39 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Influenza.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
02-04-19 GB kæmper for at kontrollere influenza-udbrud


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider