Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

UK slår influenza alarm

Den britiske væddeløbsorganisation British Horseracing Authority har midlertidigt suspenderet samtlige løb, grundet influenza udbrud. Det britiske ride forbund BEF, aflyser ikke stævner, men opfordrer alle aktive ryttere og hesteejere til at tage fornødne forholdsregler

 

Aflyser væddeløb

Grundet et udbrud af influenza aflyste den britiske vædeløbsorganisation British Horseracing Authority i går den 7. februar samtlige af dagens planlagte væddeløb, og har tillige suspenderet samtlige løb, foreløbigt frem til og med onsdag den 13. februar 2019.

 

BEF overvåger situationen

Det britiske ride forbund British Equestrian Federation (BEF) har grebet til tilsvarende drastiske handlinger og aflyst stævner under forbundet, men anmoder samtlige medlemmer om at tage behørige forholdsregler, for at undgå yderligere smitte og forhindre en eskalation af situationen til at udvikle sig til en decideret epidemi.

"Vi opmuntrer alle hesteejere om at være ekstra omhyggelige og følge de retningslinjer der er fremsat. Vi anbefaler at hesteejere søger veterinær vejledning om nødvendigt for at sikre, at alle vaccinationer er gældende".

 

 

Hesteejere skal tjekke at vaccinationer er gyldige

Forbundet har søgt rådgivning, og det vurderes ikke for nuværende at udbruddet er så alvorligt, at det for nuværende er nødvendigt at aflyse planlagte stævner eller andre hesteaktiviteter, men der vil blive fulgt tæt op på udviklingen af situationen. Hesteejere bør samtidig sikre sig at samtlige vaccinationer er gyldige.

 

Herudover opfordrer forbundet til følgende aktiviteter, som også er gode at huske på, for danske hesteejere:

 

At følge BEF's retningslinjer mhp at opdage og forhindre evt. spredning af smitsomme sygdomme

  • At være særlig opmærksom på sygdomstegn, som forhøjet temperatur, hoste, næseflåd, forstørrede kirtler under kæben, opsvulmede eller generede øjne, depressionstegn, tab af appetit, og hævelse af ben
  • Hvis hesten udviser nogle af de angivne tegn - skal den isoleres øjeblikkelig fra andre heste og dyrlægen tilkaldes
  • Heste der viser tegn på influenza eller som har været i kontakt med andre heste der har udvist tegn, bør ikke transporteres og deltage i konkurrencer eller have anden kontakt med andre grupper af heste, og der rådgives til at tage kontakt til dyrlæge for yderligere anvisninger

Giv evt. booster vaccination

BEF anbefaler at heste gives en booster vaccination med Florida Clade 1, som fx ProteqFlu eller Equilis Prequenza, såfremt det er mere end 6 måneder siden hesten er blevet vaccineret.

 

Billede

 

Den britiske væddeløbsorganisation British Horseracing Authority har midlertidigt suspenderet samtlige løb, grundet influenza udbrud. Det britiske ride forbund BEF, aflyser ikke stævner, men opfordrer alle aktive ryttere og hesteejere til at tage fornødne forholdsregler (Arkivfoto)


Tilføjet d. 09-02-2019 kl. 16:29 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Innfluenza.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider