Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

GB kæmper for at kontrollere influenza-udbrud

Storbritannien har allerede i år identificeret 61 tilfælde af heste- influenza, og arbejder målrettet på at kontrollere de pågældende udbrud. Midlerne til bekæmpelse er vaccinationer og forøget bio-sikkerhed

 

Flere tilfælde end tidligere

I år har der indtil videre i første kvartal identificeret 61 tilfælde af heste-influenza. Myndighederne er på vagt og indskærper samtlige hesteejere til ekstra opmærksomhed på symptomer, for at sikre, at alle heste har opdaterede vaccinationer og de opfordrer til man undgår smitte, ved at sikre øget bio-sikkerhed ved omgang med inficerede stalde. The Animal Health trust (AHT) står i spidsen for at informere og instruere hesteejere over hele landet til at handle korrekt, for at undgå yderligere smitte og spredning af udbrud af sygdommen. Indtil videre er sygdommen under kontrol meneer myndighederne, men antallet af tilfælde er høje.

 

"Vi håber at de tiltag der har været for at øge opmærksomheden ´blandt hesteejere og opfordre til at sikre at alle heste er vaccineret, vil have en positiv virkning, og reducere risikoen for yderligere smitte" udtaler en talsmand fra AHT, dog med en vis bekymring:

"Vi tester fortsat, og identifikationen af fortsatte positive tilfælde, indikerer at der stadig kan være et problem med den relative store population af suspekte ikke-vaccinerede heste og deres geografiske bevægelighed, der hermed kan befordre at heste-influenzaen fortsat cirkulerer og spredes".

 

 

Flere forskellige organisationer og myndigheder opfordrer til at samtlige heste modtager en booster vaccine hver 6. måned når de deltager i konkurrencer, for at være ekstra beskyttet.

 

I januar blev der bekræftet fem tilfælde, hvor fire af disse involverede heste der var vaccineret, og antallet er fordoblet fra 2018 blandt både vaccinerede og ikke vaccinerede heste.

"Februar var en travl måned, med hele 35 udbrud, hvoraf de ni involverede vaccinerede heste, og der var en forøget opmærksomhed på problemet", tilføjer talsmanden fra AHT.

 

I marts måned faldt antallet igen, men der var stadig 21 bekræftede tilfælde, hvilket resulterer I 61 tilfælde blot I første kvartal af 2019.

 

Man skal dog være forsigtig med at sammenligne antal tilfælde fra år til år, da antallet af identificerede tilfælde afhænger af hvor mange tests der også udføres for at identificere de syge heste. De 61 tilfælde er imidlertid det største antal i flere årtier, hvilket vækker bekymring.

 

En vanskelig virus

Heste-influenza er en meget effektiv virus der spredes hurtigt mellem heste der ikke har antistoffer der beskytter dem. Samtidig muterer vira. Det betyder at vaccinerne ikke altid er effektive og hele tiden skal udvikles. I princippet er de vacciner vi har i dag reelt ikke ret effektive, da de heler ikke holder hestene beskyttet ret længe. Der er derfor brug for at udvikle mere effektive metode til bekæmpelse af sygdommen.

 

Vaccination hver sjette måned for konkurrenceheste

Alle heste der deltager i konkurrencer i Storbritannien, skal fra marts have en booster vaccination hvert halve år, ligesom de internationale FEI regler foreskriver, hvilket er foranlediget af det alarmerende større antal tilfælde fundet indtil videre i år.

 

Billede

 

Storbritannien har allerede i år identificeret 61 tilfælde af heste- influenza, og arbejder målrettet på at kontrollere de pågældende udbrud. Midlerne til bekæmpelse er vaccinationer og forøget bio-sikkerhed (Arkivbillede)


Tilføjet d. 02-04-2019 kl. 13:37 af i kategorien Ridesport.
Tags: Influenza.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
10-02-19 Influenza epidemi på vej?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider