Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

FEI arbejdsgruppe foreslår forbedret dressur bedømmelsessystem

FEI er kommet et skridt videre mod at implementere mere objektive bedømmelseskriterier ved dressurkonkurrencer, idet der nu foreligger en række forslag fra arbejdsgruppen DJWG til forbedringer af det nuværende dressur bedømmelses system

 

19 forbedringstiltag

Arbejdsgruppen der er nedsat under FEI til at arbejde med forbedringer til det eksisterende dressur bedømmelsessystem, er nu fremkommet med 19 konkrete forslag til forbedringer. Arbejdsgruppen kaldet DJWG er fremkommet med forslagene efter længere tids arbejde og forslagene er nu fremlagt for FEI i en netop publiceret rapport.

 

Bred analyse af mulige bias-faktorer

Ifølge rapporten har DJWG været bredt omkring, for at se på mulige løsninger til at forbedre det nuværende bedømmelsessystem. Arbejdsgruppen har set på det nuværende pointsystem, på dommernes uddannelse, på selve scoringssystemet og den kognitive effektivitet af dommerne. Rapporten skitserer fem primære principper for bedømmelsessystemet: Transparens, fairness, lethed for anvendelse, lethed for forståelse, og fleksibilitet i arbejdet med at evaluere og tilpasse bedømmelsesprotokoller.

 

 

Analyse af Grand Prix programmer

I analysen af de kognitive krav til FEI dommere, indgik bl.a. en analyse af dressurøvelser fra Grand Prix tests. Resultaterne af analysen peger på at gentagen og langvarig opmærksomhed var krævet fra dommerne under en bedømmelse, og at antallet af beslutninger og øvelser der blev vist i et program, fordrer en krævende kognitiv bearbejdning af indtryk og hermed mental belastning.

 

Kognitive bias parametre

Gruppen citerede også forskning, der påviser en række faktorer der kan påvirke dommernes perceptionelle kognitive konsistens i negativ retning. Dette omfatter bl.a. timingen af dressurklassen, længden af klassen, antallet og længden af pauser foruden dommernes psykiske og kognitive aktivitetsniveau i løbet af pauserne.

 

Personlig bias

Upassende personlig karaktergivning er identificeret som en udfordring. Dommere skal være yderst opmærksomme på mulig bias og tilstræbe at minimere muligheden for dette, ligesom systemerne skal være konfigureret således at de minimere påvirkningen fra sådanne kilder til skævvridning af bedømmelserne.

 

Rækkefølge af startopstilling

Bias i form af rækkefølgen i startsopstillingen af ryttere, udgør en anden faktor for potentiel bias. Trækninger af startsopstilling på baggrund af FEI's rangliste øger forventningerne blandt dommerne til, at de mest succesfulde eller bedre ryttere kommer på banen som de sidste i klassen. Dommere skal her øge deres opmærksom på det faktum, at startordenen i sig selv udgør en bias og vedblive at være yderst bevidste om at dette kan påvirke dem.

 

Anvendelse af IT og teknologi til bekrænsning af bias

Anvendelsen af teknologi blev også behandlet, inklusive anbefalinger til at FEI undersøger muligheder for brug af sensorer til at måle specifikke bevægelser.

 

Arbejdsgruppen

Arbejdsgruppen har været ledet af organisatoren bag Aachen og FEI medlem Frank Kemperman og inkluderede ledende ryttere som britiske Richard Davison og finske Kyra Kyrklund, foruden den femstjernede dommer Maribel Alonso, grundlæggeren af Global Dressage Analytics Dr. David Stickland, og FEI dressur direktør Bettina de Rham.

 

Billede

 

 


Tilføjet d. 21-12-2018 kl. 08:48 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
17-12-19 Omrokeringer i den amerikanske elitedressur-trup
23-07-19 De unge klar til kamp for Danmark ved EM
30-06-19 NM medaljeregn til Danmark
11-06-19 Kasprzak sælger Quarton
03-06-19 DM i dressur i weekenden
28-05-19 Junior og Young Riders udtaget til NM i dressur
24-05-19 Overbevisende dansk dressurungdom!
01-05-19 Daniel 7'er på verdensranglisten og bedste mand!
20-03-19 Amatørdressur til de største internationale stævner i Nordeuropa


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider