Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Horsebo Smarties går på pension

Samtidig med at Stinna Tange Kaastrup er blevet nomineret til Årets Sportsnavn meddeles det, at hendes hest, verdensmesteren Horsebo Smarties, som står bag flertallet af hendes mange præstationer og medaljer går på pension

 

Imponerende CV

Bag Horsebo Smarties er et fantastisk CV, som spænder bredt fra at have gået international Grand Prix og til at være dobbelt verdensmester i paradressur. Efter mange år på topplan, er beslutningen nu taget og Smarties skal pensioneres, mens han endnu er på toppen.

 

Dannet par i tre år

For lidt over 3 år siden faldt Stinna Tange Kaastrup i snak med Helle Helle Mørkøv Kristiansen om Smarties. Det resulterede i at Helle tog en snak med sin datter samme aften, om ikke Horsebo Smarties ville være en god hest for Stinna. Gvovidt Smarties ville egne sig som dressurhest, var en anden sag som Smarties selv havde en del at skulle sige om, men de to blev enige om, at det var en idé, der skulle komme an på en prøve - som han bestod med glans.

 

 

Stinna fik herefter tilsagn om, at Horsebo Smarties ville blive stillet til rådighed for hende. Det viste sig at være en fantastisk beslutning, for de har siden dannet fast masskerpar og er gået fra den ene til den anden nationale og internationale sejr, der senest er kulmineret med endnu et verdensmesterskab og Stinnas udnævnelse til finalen om titlen Årets Sportsnavn 2018 (se her)

 

Fornem ridekarriere

Smarties er tidligere avlshingst, championatsvinder, international Grand Prix-hest med Prinsesse Nathalie og senest EM-medaljevinder med Helles datter Amanda Overgaard, har haft en belastningsskade og kan derfor ikke længere rigtigt sætte sig i galoppen, så valget som paradressur-hest var oplagt.

 

Siden da har Stinna og Smarties haft en enorm rejse sammen - en rejse som snart er slut. Det er nemlig besluttet af den nu 17-årige vallak skal pensioneres.

 

Stinna om beslutningen

Stinna Tange Kaastrup skriver selv følgende på hendes facebook:
" Kl. 22.20 i aften sender DR Sporten et indslag om Smarties; for han skal nemlig gå på pension nu.
Det er aldrig sjovt når en god tid kommer til sin ende, men med den karriere Smarties har bag sig, fortjener han at stoppe på toppen"


Horsebo Smarties har ligget helt i top i både 4, 5 og 6 års championaterne, han har vundet alt i lille-tur, gået international Grand Prix, deltaget i EM for juniorer, vundet 2 medaljer ved PL, vundet EM med mig, og senest er han og jeg blevet dobbelt verdensmester. Hans lige findes næppe - og jeg kan ikke forstille mig at der nogensinde i dansk dressursport vil komme en hest med et ligeså imponerende CV som ham. Udover hans åbenlyse kvaliteter i både gangarter og ridelighed skal hans helt særlige og fantastiske temperament også skrives med i nøglen til succes.


Heldigvis får jeg glæden af at ride og omgåes verdens bedste hest nogle måneder endnu, da vi skal ride sammen b.la. til Galla Show i Herning - vi har dog redet vores sidste konkurrence sammen. Tak til Smarties for alle dansene, medaljerne og titlerne - det har været den bedste tid?? Du om nogen fortjener at stoppe med hæder og ære.. og på den mest værdige måde.

 

Jeg kommer aldrig til at kunne takke Helle fra stutteri Horsebo nok for den tid jeg har fået med Smarties "

 

Det bliver helt sikket et nyt kapital der nu skal tages hul på for den dygtige og rutinerede danske paradressurverdensmester, men mon ikke hendes store erfaring vil komme den kommende tophest til gode. Det bliver i hvert fald en spændende tid der venter forude for Stinna Tange Kaastrup.

 

Billede

 

Samtidig med at Stinna Tange Kaastrup er blevet nomineret til Årets Sportsnavn meddeles det, at hendes hest, verdensmesteren Horsebo Smarties, som står bag flertallet af hendes mange præstationer og medaljer går på pension. Her ses Stinna og Horsebo Smarties på Broholm ( Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 25-11-2018 kl. 20:59 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
10-03-19 Horsebo Smarties hædret


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider