Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour og Stinna nomineret til Årets Sportsnavn

Cathrine Dufour og Stinna Tange Kaastrup er begge blevet nomineret til Årets Sportsnavn 2018. Årisen betragtes som Danmarks officielle idrætspris, og ud over hæderen er der også pngepræmier i støtte til sporten for vinderen

 

To nominerede dressurryttere

Dressurrytter Cathrine Dufour og paradressurrytter Stinna Kaastrup Tange er blandt de 15 kandidater, der er nomineret til Årets Sportsnavn 2018. Prisen uddeles af Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og har været uddelt siden 1991. Det er Danmarks officielle idrætspris, og ud over hæderen er der også 75.000 kr. til vinderen.

 

Danmarks mest prestigefyldte Idrætspris
Når DR1 den 5. januar blænder op for 'Sport 2018', så er aftenens hovedpris Årets Sportsnavn, som uddeles af Jyllands-Posten og DIF. 15 kandidater er nomineret, og de repræsenterer 14 forskellige sportsgrene.

 

 

"Årets Sportsnavn er den pris, som vi i al beskedenhed kalder Danmarks mest prestigefyldte idrætspris. Det gør vi, fordi det kun er de allerypperste danske sportsstjerner - på tværs af sportsgrene - som når gennem nåleøjet og nomineres til prisen. De 15 kandidater skal derfor se det som et stort skulderklap at være blevet nomineret, for de har alle begejstret danskerne med fornemme sportspræstationer i 2018.," siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i den priskomité, som udvælger Årets Sportsnavn 2018.

 

Atleter fra 14 sportsgrene
Den 15. december bliver feltet skåret ned til tre finalister, og vinderen findes på sportsgallaen i Herning den 5. januar.

"Jeg er meget glad for, at årets kandidatfelt tæller atleter fra hele 14 sportsgrene. Det viser den store mangfoldighed, der er i dansk eliteidræt og understreger, at elite- og talentarbejdet trives i forbundene og Team Danmark." siger Morten Mølholm Hansen og fortsætter:

"Det er også bemærkelsesværdigt, hvor meget de danske elitekvinder rykker i disse år. Til OL i Rio i 2016 førte de danske kvinder an, og den linje ser ud til at fortsætte med en klar overvægt af kvinder på kandidatlisten til at blive Årets Sportsnavn 2018."

 

Kriterier for udvælgelsen
De 15 navne på kandidatlisten til Årets Sportsnavn 2018 har DIF og Jyllands-Posten udvalgt på baggrund af følgende kriterier:

 • Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de helt store idrætsnationer satser på den?
 • Konkurrencen på dagen: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.
 • Forløbet: Mange års målrettet arbejde frem mod en sejr taler for, at præstationen er mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med.
 • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere.

De 15 indstillede til Årets Sportsnavn 2018:

 • Amalie Didriksen, banecykling
 • Annika Langvad, mountainbike
 • Ashli Williamson og Bjørn Bitsch, sportsdans
 • Caroline Wozniacki, tennis
 • Cathrine Dufour, dressur
 • Emma Aastrand, Jørgensen, kajak
 • Helle Frederiksen, triatlon
 • Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, badminton
 • Lars Eller, ishockey
 • Magnus Cort, landevejscykling
 • Maja Alm, orienteringsløb
 • Michael Valgren, landevejscykling
 • Pernille Harder, fodbold
 • Stinna Tange Kaastrup, paradressur
 • Thorbjørn Olesen, golf

DIF har siden 1991 uddelt Årets Sportsnavn sammen med Jyllands-Posten. Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Thomas Møller Kristensen fra Jyllands-Posten.

 

Skulle der frem mod nytår komme verdensklassepræstationer fra atleter, som ikke er på listen, så forbeholder DIF og Jyllands-Posten sig retten til at tilføje ekstra kandidater. Vinderen af Årets Sportsnavn 2018 modtager 75.000 kroner og indskriver sig i historiebøgerne sammen med en perlerække af de ypperste danske atleter.

 

Billede

 

Cathrine Dufour og Stinna Tange Kaastrup er begge blevet nomineret til Årets Sportsnavn 2018. Årisen betragtes som Danmarks officielle idrætspris, og ud over hæderen er der også pngepræmier i støtte til sporten for vinderen. Her ses Stinna Tange Kaastrup på sin heste Horsebo Smarties ( Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 25-11-2018 kl. 14:36 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
18-12-18 Ingen rytter bliver Årets Sportsnavn


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider