Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

UVM 5-års guld til Helgstrand

UVM i Ermelo er i fuld gang med finalerne, det blev til guld til og Helgstrand Dressage i 5-års klassen, hvor Andreas Helgstrand sikrede sig guld på Revolution med topkarakterer. Det gør samtidig Andreas Helgstrands til den mest vindende dressurrytter ved LONGINES FEI / WBFSH verdensmesterskaberne i dressur for ungheste

 

Mange heste med høj kvalitet

Helgstrand Dressage har godt nok mange ungheste med til UVM i Ermelo, men der er kvalitet i dem. lørdag sikrede Danske Andreas Helgstrand sikrede sig i 5-års klassen sin tredje guldmedalje i alt ved UVM på imponerende Revolution (e. Rockey Lee / Roulette). Det er Andreas Helgstrands tredje guldmedalje, og det gør ham til den mest vindende dressurrytter ved LONGINES FEI / WBFSH verdensmesterskaberne i dressur for ungheste. Men det var velfortjent.

 

Andreas Helgstrand skulle på banen som sidste ekvipage i 5- års finalen, som alle på forhånd havde udråbt til en af de mest spændende nogensinde, og med heste der nok ikke er set med bedre kvalitet i nogen anden 5-års finale nogensinde.

 

 

Zhaplin ude af konkurrencen

Til finalen var der tilmed fire danske ekvipager, der havde kvalificeret sig, der set med danske øjne fik et dramatisk intermezzo, da Andreas Helgstrand, desværre måtte udgå af konkurrencen med den danske storfavorit Zhaplin Langholt (e. Zonik / Stedinger), da han havde bidt sig i læben. Til stor skuffelse for alle, og ikke mindst Andreas selv, blev Zhaplin diskvalificeret, og fik ikke mulighed for at starte senere i konkurrencen.

 

Revolution imponerer

Heldigvis havde Andreas dog også imponerende Revolution med sig til finalen, så der var spænding til bristepunktet, da Andreas som sidste rytter red ind på banen, hvor der indtil da lå tre tyske ekvipager i streg på henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen, hvor bl.a. Matthias Alexander Rath på Destacado havde sikret sig et rent 10-tal i skridt og 9,48 point samlet og med samtlige de første 4 ekvipager med samlede karakterer på over 9. Der skulle derfor satses stort, og præsteres i top, såfremt De danske farver skulle til tops.

 

Stemningsspændt stadion

Stemningen var derfor spændt til bristepunktet, måske særligt blandt de danske tilskuere, for om Andreas og Revolution kunne blande sig i den tyske dominans. Det gjorde de. Andreas Satsede og Revolution kvitterede. Særligt galopprogrammet udløste kuldegysninger på tribunerne, og demonstrerede, den enorme kapacitet og kraft denne hingst besidder.

 

Dommerne kvitterede behørigt.

 

To ti-taller til Revolution

Revolution blev tildelt hele to rene ti-taller for henholdsvis galop og kapacitet og samlet til 9,62 point, som sikrede ekvipagen en komfortabel og fortjent sejr i klassen og guld til Danmark, på et fuldstændigt overophedet station.

 

Flotte øvrige danske præstationer

 

Den blot 20-årige nge Victoria E. Vallentin gjorde flot figur, ved hendes debut ved UVM, da hun med sølvmedaljehoppen Straight Horse Ascenzione (e. Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro), der er helsøster til den tredobbelte verdensmester Sezuan. Til trods for et enormt nervepres på den unge rytter, formåede Victoria at præsentere hoppen på fornem vis, og det blev til en flot og velfortjent 8.-plads i finalen med bl.a. 9.2. i trav og en samlet karakter på 8,78 point.

 

Den anden danske sølvmedaljehoppe Atterupgaards Delorean med Selina S. Vittinghus i sadlen sluttede på en pæn 12.-plads i finalen.

 

Se det samlede resultat af 5-års UVM finaleklassen her

 

Billede

 

UVM i Ermelo er i fuld gang med filanerne, det blev til guld til og Helgstrand Dressage i 5-års klassen, hvor Andreas Helgstrand sikrede sig guld på Revolution med topkarakterer. Det gør samtidig Andreas Helgstrands til den mest vindende dressurrytter ved LONGINES FEI / WBFSH verdensmesterskaberne i dressur for ungheste (Arkivfoto: Jp-Photo.dk)


Tilføjet d. 05-08-2018 kl. 19:41 af i kategorien Ridesport.
Tags: UVM, Revolution og Ermelo.





Seneste relaterede nyheder
15-05-20 Stor bruttotrup til UVM på Zangersheide
26-04-20 Fem Helgstrand heste videre i KWPN
26-04-20 Bliver der UVM i Verden?
18-11-19 Der bliver UVM i Ermelo igen
12-07-19 UVM indfører sidste øjebliks justeringer
08-07-19 Niktaro trukket fra Ermelo
25-03-19 Vil du til UVM på Zangersheide?
16-09-18 Flot dansk afslutning ved UVM for springheste
27-07-18 Devonport og Fiesta Danza til Helgstrand
25-07-18 Dressurlandsholdet udtaget til VM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider