Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dressurlandsholdet udtaget til VM

Så er det danske dressurlandshold sat af Landstræner i dressur, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, til verdensmesterskaberne i dressur (WEG) i Tryon i USA, og det bliver et spændende og stærkt dansk landshold der stilles med, varsler Landstræneren

 

Stærkt dressurlandshold til WEG

Det bliver et stærkt dressurlandshold, der i september skal ride for Danmark ved Verdensmesterskaberne i dressur ved World Equestrian Games (WEG) i Tryon i USA. Landstræner i dressur, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, har netop udtaget holdet, og det består af:

  • Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy
  • Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack
  • Anders Dahl og Selten HW
  • Betina Jæger Jensen og Mane Stream Belstaff.

Reserver på holdet er:

  • Anna Zibrandtsen og Arlando
  • Rikke Svane og Finckenstein TSF.

Dette bliver også behov for et stærkt dansk hold, hvis vi skal gøre os gældende,, da flere af de andre nationer er uhyggeligt stærkt ridende for tiden, heriblandt især Tyskland og USA. Det afskrækker imidlertid ikke danskerne, hvor bl.a. både Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen gjorde det særdeles godt ved det seneste CHIO i Aachen ( se her).

 

Strategien er klar, og målsætningen lyder på medaljer!

 

Målsætningen er medaljer
Så kort kan det siges fra Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Holdleder Helle Krasnik Trolle: "Målsætningen til WEG er en medalje både for hold og individuelt. USA og Tyskland er meget stærke lige nu, og USA er jo selvfølgelig på hjemmebane, men vi går benhårdt efter medaljer til Danmark. Der blev vist rigtig flot ridning fra rytterne ved det store stævne i Aachen i weekenden, og Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Dufour formåede at ride en tredjeplads hjem i holdkonkurrencen på trods af, at en dansk hest måtte udgå og Anders Dahl var lidt uheldig med nogle fejl. De fire ryttere, der er udtaget, er lykkelige og stolte af at være på holdet. Alle fire heste er også klar, og nu handler det om at skabe de rigtige træningspas og pauser frem mod VM, så de er bedst muligt forberedt."

 

Kæmpe stort
Det kommer ikke som nogen overraskelse, at den tredobbelte danske mester samt olympiske deltager Cathrine Dufour og hendes hest Atterupgaards Cassidy er på holdet.

 

Ekvipagen der pt. ligger nummer fire på verdensranglisten, er Danmarks absolut allerstærkeste kort i WEG sammenhæng. Og parret cementerede da også deres position blandt de allerbedste i verden med tre topplaceringer ved det prestigefyldte stævne i Aachen. Helt exceptionelt blev Atterupgaards Cassidy også Dressage Champion of Aachen - en titel der går til den hest (og rytter), der slutter med den højeste sammenlagte procent fra tre dages 5* dressurkonkurrencer. I den forbindelse slog det danske superpar både den ubestridte dressurdronning Isabell Werth fra Tyskland og de to topryttere fra USA: Laura Graves og Kassey Perry-Glass.

 

"Først og fremmest glæder jeg mig helt vildt til at komme af sted med holdet. Jeg synes, der blev vist rigtig gode takter i Aachen, så det bliver meget, meget spændende. Cassidy var super fin i Aachen, vi lavede dog lidt fejl alle dage, og det trak vores point ned. Men hvis vi kan undgå fejlene, så tror jeg, vi kan blande os helt oppe i toppen ved VM. Det er mit første Verdensmesterskab, og bare det at komme afsted er kæmpe stort. Jeg glæder mig til at mærke atmosfæren, som jeg har hørt skulle være noget helt særligt. Cassidy er også klar. Han får lige nogle uger nu her, hvor han bare skal gå og hygge sig på folden, og så begynder vi langsomt, at træne frem mod Tryon," siger Cathrine Dufour.

 

Spændende dansk VM hold
Det er en spændende kombination af ryttere, der skal forsvare de røde-hvide farver ved WEG. Cathrine Dufour er som nævnt holdets anker, men også Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack er en ekvipage, der bare bliver bedre og bedre. Parret vandt sølv ved DM i år, og i denne weekend red parret sig op blandt de bedste dressurryttere i verden i Aachen. Anders Dahl og Selten HW har masser erfaring på den internationale scene, og ekvipagen var en del af det olympiske dressurteam i Rio 2016. Ny i landshold sammenhæng er Betina Jæger Jensen og Mane Stream Belstaff, men den imponerende ekvipage har allerede vist særdeles overbevisende resultater i 2017, og det har givet parret en plads på det danske WEG hold.


Reserver på holdet er som nævnt: Anna Zibrandtsen og Arlando samt Rikke Svane og Finckenstein TSF.

 

Dansk deltagelse ved VM i ridesport
Når verdensmesterskaberne i alle ridesportens discipliner (World Equestrian Games - WEG) løber af stablen i Tryon i North Carolina i USA fra 11. - 23. september 2018, bliver det udover dressurlandsholdet med deltagelse af et dansk paradressurhold og en dansk voltigør.

 

WEG afholdes hvert fjerde år, og er en af ridesportens største begivenheder.

 

Se mere på WEG's hjemmeside her

 

Billede


Tilføjet d. 25-07-2018 kl. 10:22 af i kategorien Ridesport.
Tags: VM, UVM og UVM udtagelse.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
15-05-20 Stor bruttotrup til UVM på Zangersheide
26-04-20 Fem Helgstrand heste videre i KWPN
26-04-20 Bliver der UVM i Verden?
18-11-19 Der bliver UVM i Ermelo igen
12-07-19 UVM indfører sidste øjebliks justeringer
08-07-19 Niktaro trukket fra Ermelo
25-03-19 Vil du til UVM på Zangersheide?
16-09-18 Flot dansk afslutning ved UVM for springheste
05-08-18 UVM 5-års guld til Helgstrand
27-07-18 Devonport og Fiesta Danza til Helgstrand


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider