Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

16 heste omkommet på mystisk vis under hjemtransport fra polo match

16 polo ponyer omkom om bord på en færgetransport mellem Tasmanien og hovedlandet Australien på vej hjem fra en polo match i januar, og blev konstateret døde ved ankomsten til Melburne. Sagen er yderst tragisk og omgæret af stor mystik, og undersøgelser pågår fortsat uden afgørende konklusioner i sagen

 

På vej hjem fra polo match

Polo ponyerne havde ifølge de australske medier været i Tasmanien for at deltage i en polo match i starten af januar måned i år, og var på vej hjem fra denne ombord på en færge med kursen mod Melburne på den Australske sydkyst.

 

Ved ankomsten til Australien var 16 af de ialt 18 polo ponyer der var med i transporteren fundet døde.

 

Chauffør afhørt om dødsfald

Føreren af den transporter der havde polo ponyerne ombord er blevet afhørt i sagen. Føreren Andrew Williams er selv ejer af polo klubben og tidligere kaptajn for det australske polo landshold.

 

Williams har udtalt til politi og myndigheder, at transporteren havde kapacitet til at transportere flere end de 18 heste der blev loadet ombord den 28. januar, og den ankom i Melburne den efterfølgende dag. Skønt det var en varm dag, var hestene ifølge Williams forsynet med både vand og udluftning undervejs.

 

Williams siger: "Jeg så 18 sunde heste blive læsset på min transporter før afgangen i Tasmanien, og en time efter afgang fra båden i Melbourne opdagede jeg at 16 af dem var døde og kolde".

 

Hestene havde oven i købet haft en uge i afslapning efter polo turneringen, før de blev læsset på transporteren, for at returnere hjem med destinationen til Willo Popo Club i delstaten Wew South Wales.

 

Rystet polo klub ejer

Williams er selv er fuldstændig rystet og knust over episoden og siger om polo ponyerne: "De var min livsnerve, mit indkomstgrundlag og mine bedste venner!".

 

Episoden betragtes som mere end et almindeligt mysterium. Williams har foretaget turen 11 gange tidligere med den samme transporter, uden nogen som helst problemer.

 

Færgelinjen har tillige transporteret heste ombord siden 1985, og der har ikke tidligere været rapporteret om problemer med dyretransporter.

 

Undersøgelser pågår

Undersøgelser af årsagen til polo ponyernes død pågår fortsat, men man har ifølge den Tasmanske afdeling for park, vand og miljø i et interview til det britiske Horse & Hound, endnu ikke kunne konstatere hvad årsagen er til at hestene er omkommet under transporten. De mener imidlertid der er tale om et enkeltstående tilfælde, og understreger at det normalt er fuldstændigt ufarligt at transportere dyr over Bass Strædet, så længe man holder sig til reglerne for dyretransport.

 

 

Undersøgelser af dødsårsagen vil omfatte en fuld analyse af hvor hestene har opholdt sig under hele deres ophold på tasmanien, og vil omfatte undersøgelse om der var sygdomme involveret, men det er blot nogle af de aspekter der vil blive inddraget i undersøgelserne.

 

"Det er klart at dette er en isoleret begivenhed. Ingen information vi har modtaget indtil nu angiver en klar årsag til dødsfaldene. Nogle laboratorieundersøgelser der normalt tager ekstra tid, forventes snart, men der er usikkerhed om det vil kaste yderligere lyd over dødsårsagen", oplyser afdelingen, der følger en standardiseret undersøgelsesproces.

 

Dødsårdag endnu ikke fastlagt

Undersøgelserne inkluderer også at forsøge at identificere dødsårsagen af hestene, at undersøge om der er sket lovgivningsmæssige overtrædelser, og at kunne udlede retningslinjer for, hvorledes man vil kunne forhindre tilsvarende situationer i fremtiden.

 

Den Tasmanske afdeling tør ikke for nuværende give et nærmere bud på, hvad konklusionen bliver på undersøgelserne, og ønsker ikke at kommentere sagen yderligere for offentligheden, før der foreligger en endelig konklusion på undersøgelserne.

 

HN følger sagen

Heste-nettet har ikke kunnet få oplyst, hvad omstændighederne med opsynet af hestene under transporten har været, eller har kunne indhente nærmere oplysninger om, hvorfor det tilsyneladende er så vanskeligt at få konstateret, hvad der er årsagen til at hestene er omkommet. Vi vil forsøge at følge sagen tæt.

 

For mere information om den mystiske episode fra de australske medier se her og her.

 

Billede

 

En tragisk og mystisk sag, hvor 16 polo ponyer omkom om bord på et skib mellem Tasmanien og hovedlandet Australien på vej hjem fra en polo match i januar, og blev konstateret døde ved ankomsten til Australien, undersøges fortsat. På billedet ses danske polo ponyer under Store Hestedag (Arkivfoto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 15-03-2018 kl. 17:27 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
11-01-20 Hjælp til nødlidende australske heste- og folk
09-01-14 Pris-vindere fik halsen skåret over
05-01-14 Heste smidt ved vejside
30-12-13 Edderkop årsag til kostbar hests død
08-05-13 30 heste omkommet i transport brand


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider