Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Bigwood køber dansk hest igen

Fiona Bigwood der red DV-hoppen Atterupgaards Orthilia ved bl.a. OL i Rio, og senere solgte til Agnete Kirk Thinggaard, har købt dansk hest igen. Det drejer sig om den 14-årige Michellino søn Kjærholm's Abutsiaq, som hun har sin første konkurrencestart på i april måned

 

Købt dansk hest igen

Danske Anders Dahls britiske hustru OL-rytteren Fiona Bigwood, som tidligere ejede og red Atterupgaards Orthilia før den blev solgt tilbage til Danmark igen for at være Grand Prix Hest for Agnete Kirk Thinggaard. Bigwood meddelte dengang at hun for en tid ville hellige sig børn, nyt hus og ungheste. Men nu har Fiona Bigwood alligevel været på indkøb efter en uddannet hest igen, og igen er det en dansk hest hun er faldet for.

 

Billede

Fiona Bigwood på DV-hoppen Atterupgaards Orthilia ved bl.a. OL i Rio (Arkivfoto)

 

Kjærholms Abutsiaq

Fiona Bigwood har nemlig erhvervet sig den 14-årige DV vallak Kjærholm's Abutsiaq (e. Michellino / Limelight), der er opdrættet af Erik Rasmussen. Kjærholm's Abutsiaq har i hele sin ridemæssige karierre kun haft en enkelt rytter, der har uddannet hesten hele vejen fra LA til Grand Prix, nemlig Lene Ejby Chsistiansen. Men nu har Lene og hendes mand, berider Ove Bisgaard altså valgt at sælge hesten, og til ikke mindre end den britiske landsholds- OL-rytter Fiona Bigwood.

 

Dansk uddannet, dansk ridende og dansk gift

Faktisk er Fiona Bigwood også selv delvist uddannet i Danmark, hvor Hasse Hofmann har været hendes lærermester. Fiona Giftede sig senere med den danske dressurrytter Anders Dahl, som hun sidenhen har fået børn med, og de har som bekendt sammen bosat sig i Fionas hjemland Storbritannien, hvor de har ejet og drevet forskellige hesteejendomme, mens de begge har været særdeles aktive konkurrenceryttere på internationalt plan. Bl.a. red de begge to for hvert deres land ved OL i Rio i sommeren 2016, hvorefter Bigwood for en periode besluttede sig for at drosle lidt ned for karrieren, og det var tillige i denne periode, hvor hun besluttede at sælge sin Rio OL-hest, den danske DV Atterupgaards Orthilia tilbage til Danmark, hvor det så var planen den skulle blive Agnete Kirk Thinggaards top-hest.

 

 

Ifølge Eurodressage erhvervede Bigwood den den 14-årige DV vallak Kjærholm's Abutsiaq allerede omkring årsskiftet 2018, og de er nu meldt klar til start ved CDI Nieuw en St. Joosland den 3.-8. april 2018.

 

Billede

 

Her ses Kjærholm's Abutsiaq med Lene Ejby Christiansen i sadlen. (foto: JP-photo.dk)

 


Tilføjet d. 14-03-2018 kl. 11:31 og sidst rettet den 14-03-2018 kl. 12:02 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
08-12-17 Bigwood vil gerne være med igen!
14-06-17 Anders Dahls Afrikka er død
02-02-17 Fiona Bigwoods Atteruppgaards Orthilia solgt til Agnete Kirk
19-12-16 Anders Dahl og Fiona Bigwood skifter hjem
12-01-12 Carl Hester tager Wie Atlantico med til Florida
29-03-11 Fiona Bigwood klar til start i Bernstorffsparken
16-08-10 International dressur i Danmark


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider