Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour slår Werth og Emilio for 2. gang x 2!

Dufour og Cassidy vandt fredag i suveræn stil World Cup Grand Prix Freestylen ved Göteborg Horse Show med ny personlig high score på formidable 88 %, og satte samtidig verdens 3. bedste ekvipage Isabell Werth på Emilio til vægs

 

2 x Sejr til Dufour

Cathrine Dufour and Atterupgaards Cassidy (e. Cabrimond / Donnerhall) gjorde det igen, som de gjorde det i Herning i efteråret - sejrede over næsten uovervindelige Isabel Werth og Emilio (e. Ehrenpreis / Cacir AA) ved weekendens 8. World Cup kvalifikationsstævne ved Gothenburg Horse Show.

 

Dufour vinder World Cup Grand Prix'en

De danske dressurdarlings gjorde det ikke bare en gang, men hele to gange i weekendens World Cup kvalifikation. Dufour og 15- årige Cassidy vandt torsdag World Cup Grand prix klassen med 80,7 %, mens verdens 3. bedste ekvipage Isabell Werth og Emilio, måtte nøjes med andenpladsen og 79,7 %. Patrik Kittel på Delaunay (e. Dr. Doolittle / Feinbrand) tog sig af tredjepladsen.

 

 

Den tyske ekvipages ridt gav iøvrigt anledning til stor uenighed i dommerpanelet, som havde belønnet ridtet med alt fra 75.870 fra den hollandske dommer Francis Verbeek, som den laveste score til tyske dommer Peter Holler, der bedømte ridtet til 84.348 %, og altså resulterede i en samlet score på 79,7 %.

 

Den danske dressurekvipage tog såmænd sejren tillige den efterfølgende dag, fredag i Grand Prix Freestylen, hvor de tilmed overgik sig selv.

 

Duforur sejrer i World Cup Freestyle

Den danske OL-ekvipage gentog ikke alene præstationen fra torsdagens Grand Prix, men opnåede en helt overbevisende sejr i fredagens Freestyle, da de ikke alene satte Werth og Emilio til vægs for anden dag i træk, og for anden gang i en World Cup Freestyle nogensinde. Dufours og Cassidys ridt var en fryd for øjet at følge. De gennemførte et absolut fejlfrit og flydende program, hvor hver en øvelse sad præcist og lige i skabet.

 

16-årige Cathrine, der med netop Cassidy ligger som nummer 5 på verdensranglisten, udtalte efter deres ridt: "Jeg var nervøs fordi dette var første gang for os, hvor vi skulle fremvise denne Freestyle på gulvniveau. Cassidy lader sig let skræmme, da han er en meget sensitiv hest, men i dag var han dejligt rolig. Han var med mig hvert eneste øjeblik hele vejen, og jeg vil aldrig nogensinde glemme de stående ovationer vi fik fra de mange tilskuere!"

 

Personlig highscore til Dufour i Freestylen

Udover sejren i klassen opnåede den danske ekvipage ny personlig highscore på ikke mindre end 88,2% og næsten 3% mere end feltets nærmeste konkurrent Isabelle Werth på Emilio.

 

Isabell og Emilio's ridt var derimod ikke fejlfrit. De fik bl.a. en dyr fejl i to'er changementerne, og opnåede en samlet karakter på 85,380 %.

 

Igen blev svenske Patrik Kittel på Delaunay OLD 3'er med 84,615 %, hvilket også var personlig highscore for denne ekvipage. Patrik holder førersædet i ranglisten for den vesteuropæiske liga efter dette stævne, som udgør den 8. ud af i alt 9 kvalifikationsrunder, før finalen i Paris.

 

Frem mod finalen i Paris

Emilio er Isabell Werths backup til hendes første hest Weihegold, om hun ligger nummer et på FEI's verdensrangliste med, og det er Weihegold som hun har planer om at tage med til World Cup Finalen i Paris i April for at forsvare titlen som tyskeren sikrede sig i Omaha, Nebraska i 2017, så Cathrine og Cassidy skal helt klart forvente hård konkurrence i finalen i det franske, såfremt det skulle lykkes dem at komme med, hvilket dog er særdeles tvivlsomt.

 

Selvom Cathrine Dufour indkasserede 20 World Cup point for sejren i denne konkurrence, ligger hun blot på en øjeblikkelig 12. plads på ranglisten, da hun for at skåne Cassidy alene har deltaget i et kvalifikationsstævne udover dette stævne. Det er derfor ikke umiddelbart sandsynligt, at det selv med deltagelse og et godt resultat i det sidste kvalifikationsstævne, vil være tilstrækkeligt til at give den danske ekvipage adgang til Paris, selv hvis de ønsker det.

 

Billede

 

Dufour og Cassidy vandt fredag i suveræn stil World Cup Grand Prix Freestylen ved Göteborg Horse Show med ny personlig high score på formidable 88 %, og satte samtidig verdens 3. bedste ekvipage Isabell Werth på Emilio til vægs (Arkivfo: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 25-02-2018 kl. 13:19 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
20-10-20 Dufour og Bohemian sejrede i FEI World Cup kür
05-10-20 Stærkt felt åbner FEI World Cup™ på Vilhelmsborg
21-09-20 Werth og Weihegold vinder tysk mesterskabsguld
18-09-20 Springryttere udtaget til World Cup Vilhelmsborg
30-06-20 World Cup flytter til Vilhelmsborg i 2020
13-03-20 World Cup aflyst og USA i undtagelsestilstand
22-02-20 Total genoprejsning til Dufour og Cassidy!
17-12-19 Dujardin vinder küren i Olympia
08-12-19 Werth og Emilio vinder Salzburg freestyle
01-12-19 Sensationel kur-sejr til Dufour og Cassidy


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider