Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Drama under World Cup - mis-match i koreografien

Der opstod stort postyr og forvirring på banen under den 7. World Cup-kvalifikation i Neumünster i Tyskland, da den spanske dressurrytter Morgan Barbancon under sit ridt måtte ud og ind af banen, da det Kür program der blev redet ikke svarede til den udgave dommerne sad med

 

Drama under World Cup

Under søndagens Grand Prix Kür ved den syvende World Cup kvalifikation i Neumünster i Tyskland red den spanske rytter Morgan Barbançon med Sir Donnerhall II (e. Sandro Hit / Donnerhall) på banen som planlagt, men kort efter blev ekvipagen stoppet af dommerne. Ekvipagen måtte kortvarigt forlade banen under søndagens kür, hvor der skulle rides om point forud for finalen i Paris.

 

Forvirring og postyr

Der var forvirring både hos dommerne og Morgan Barbancon og stor undren på tilskuerpladserne over det usædvanlige optrin. Det viste sig ifølge Eurodressage, at dramaet skyldes, at koreografien ud fra den printede udgave af Morgan Barbancons Kür-program, ikke matchede det program som Barbancon havde startet op med at vise på banen. Derfor kunne dommerne ikke rigtig afgive point.

 

 

Det viste sig at det udprintede program ikke var det korrekte nye kür program som Morgan Barbancon havde igangsat på banen, og at det var den forkerte udgave som var printet ud til dommerne, der i stedet var den kür som Barbancon havde redet i Stuttgard i november måned 2017, og fejlagtigt ikke var det nyeste program, som han for første gang havde redet i London i december måned 2017.

 

Tvist - hvem har fejlen?

Det var efterfølgende uklart hvem der egentlig var årsdag til fejlen. Den spanske rytter Morgan Barbancon var helt overbevist om, at fejlen var arrangørernes, og mener hun kan bevise det ud fra en skriftlig mail, hvori det fremgår hvilken kür der skulle rides, men dette er arrangørerne tilsyneladende uenige i.

 

Skuffede forventninger

Upåagtet så forårsagede alt postyret på banen at rytmen og koncentrationen hos den spanske ekvipage naturligvis gik lidt fløjten. Præstationen blev derfor ikke som forventet og ekvipagen sluttede på en skuffende 13. plads med 73,225 %.

 

Sir Donnerhall II er iøvrigt en 12-årig hingst, der er kåret i Dansk Varmblod. Hingsten vandt med Thomas Sigtenbjerggaard fra Helgstrand Dressage i sadlen i 2012 bronzemedalje ved UVM i Verden. Herefter blev hingsten blev solgt til fransk-spanske familie Barbançon-Mestre. Familien havde derfor store forventninger til deltagelsen i denne afgørende World Cup kvalifikation. Men givet episoden, er det naturligvis forståeligt, at det gik ud over præstationen, og hermed også forventningerne til resultatet.

 

Billede

 

Der opstod stort postyr og forvirring på banen under den 7. World Cup-kvalifikation i Neumünster i Tyskland, da den spanske dressurrytter Morgan Barbancon under sit ridt måtte ud og ind af banen, da det Kür program der blev redet ikke svarede til den udgave dommerne sad med . Her ses Sir Donnerhall II med Thomas Sigtenbjerggaard i sadlen ( Arkivfoto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 21-02-2018 kl. 13:23 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
02-10-18 Finalisterne i Nord-Vest Box Cup er fundet
14-03-18 Video fra formidabel sidste World Cup kvalifikation!
25-02-18 Dufour satser på World Cup finalen!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider