Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DR positiv overfor mere hestesport på kanalen

Under en radioudsendelse i går udtalte DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at hun generelt er positiv overfor tanken om, at der skal være plads til mere hestesport i sendefladen på licenskanalen. Ridesport er blandt de store almene bredde idrætsgrene i Danmark, der også er godt med på eliteplan

 

Mere Hestesport på dansk TV?

For de danske TV-seere betyder det formentlig også mere hestesport i TV. Det har længe været et ofte fremsat kritikpunkt, blandt hesteelskere her i landet, at der vises alt for lidt hestesport på de danske TV kanaler, taget i betragtning hvor stor almen ridesporten er i Danmark, og hvor godt Danmark gør det på eliteplan i de forskellige hestesportsgrene.

 

Spørgsmål til generaldirektøren i radio program

Maria Rørbye Rønn blev interviewet i radioudsendelsen "Ring til DR: Maria Rørbye Rønn", og besvarede på spørgsmål fra udsendelsens lyttere. Her modtog redaktionen et spørgsmål via Facebook, der var rettet til generaldirektøren. Spørgsmålet gik på om der ikke manglede noget traditionelt hestesport som Hubertusjagt eller galopderby på DR. Hertil svarede DR's Maria Rørbye Rønn, at hun ville tage forespørgslen med sig videre, da hun tillige tidligere havde fået en opfordring til at sende mere dressur på DR.

 

Større lokal mobilitet

Maria Rørbye Rønn forklarede, at når DR flytter sportsredaktionen til Århus, er det også med ønsket om at dække sport på nye måder, komme mere rundt i landet og finde ud af, hvilke områder der optager folk. Herefter spurgte radioværten, om det betød, at der sagtens kunne dukke f.eks Hubertusjagt op på DR's programflade. Til det svarede generaldirektøren:
"Ja, I hvert tilfælde vil jeg da tage det input med mig og lagre"

 

Århus ligger jo tæt på det store nationale riddecenter på Vilhelmsborg, så mon hestefolkene kan forvente lidt flere transmissioner herfra, nu det bliver så tæt indenfor rækkevidde for TV stationen?, eller om flere af de jyske arrangemenger så som World Cup i Herning opnår bedre dækning?

 

Ridesport er som bekendt en af de største almene mængde idrætsgrene i Danmark, og også på eliteplan gør Danmark det særdeles godt i de internationale rækker, ligesom produktion af danske varmblodsheste, efterhånden også er ved at blive en god eksportvare, og i forhold til den almene interesse i befolkningen for forskellige typer af hestesport, er sporten traditionelt set stærkt underrepræsenteret på de danske TV-stationers sendeflader. Transmiterer stationerne ikke selv, har du dog store muligheder for at vise hestesport alligevel.

 

FEI sender og tilbyder bred dækning

Fra 2015 blev der nemlig udsigter til at der kunne komme hestesport på TV. FEI besluttede nemlig på daværende tidspunkt at udbyde to store hestesports transmissions pakker frem til udgangen af 2022, som antageligt ville øge TV dækningen af de største hestesportsarrangementer på verdensplan på nationale kanaler ( se her). Det var forventningen, at der hermed ville blive mere hestesport på TV fremadrettet - også på de danske TV- skærme, men det er spørgsmålet om det reelt er slået igennm på de danske TV-skærme.

 

I december 2014 skrev Heste-nettet således:

 

"Fremadrettet, vil de offentlige kanaler ikke have nogen undskyldning, da det der ikke længere vil være tale om, at de ikke kan erhverve rettighederne til en lang række af sportsbegivenheder, da de vil få tilbudt dem gratis. Synes I derfor ikke, der fremadrettet kommer nok hestesport på TV, skal I derfor blot klage. Er presset tilstrækkeligt stort, må kanalerne finde den nødvendige sendetid"

 

Måske flere skulle tage opfordringen op?

 

Billede

 

Skal DR ril at udsende mere hestesport på de licensfinansierede TV kanaler? Generaldirektør Maria Rørbye Rønn, udtrykte i et radiointerview mandag den 29. januar, at hun generelt er positiv overfor tanken om, at der skal være plads til mere hestesport i sendefladen på licenskanalen. (Foto: Arkivfoto)


Tilføjet d. 30-01-2018 kl. 07:56 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Ridesport, Tv og Sendeflade.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
24-07-19 Stor medie-sejr for paradressuren
16-02-19 Temaaften DR2 Heste!
06-09-18 Ryttere til start ved internationale stævner
15-03-17 TV interview med Dufour
10-02-17 Aktiv i ridesporten efter man er fyldt 70 år
30-01-17 Tina lund er med i endnu et TV-program
13-12-16 Se Valegros afsked på TV
03-08-16 Skal ridning forblive en olympisk disciplin?
04-12-15 Ny ride-app lanceret
27-12-14 Mere hest i TV fra Nytår


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider