Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Danske Rikke Vingborg vinder CSI1* Grand Prix!

I Nathalie Horse Care Arena til World Cup Herning er der netop blevet afviklet den 1* Grand Prix, og det blev med dansk sejr! Danskerne klarede sig overordnet rigtigt rigtigt godt, hvor de danske ryttere besad 4 af de første 5 placeringer, og de sørgede for spænding lige til det sidste.

Det lykkedes 12 ud af de 53 startende ryttere at ride hovedrunden fejlfrit, hvoraf de 6 af rytterne var danske. Der var allerede fra start af lagt an til en omspringning med fart over feltet. Banen var forkortet og med flere vendinger rundt omkring og et langt stræk ned til den sidste, som gav masser af mulighed for rytterne at give den gas.

Første rytter på banen var danske Dorte Dahlmann Olsen med den meget velspringende Special Dream D. På den første faste afstand i omspringningen (hovedrundens spring nr. 5 og 6), forsøgte hun at ride 6 galopspring i stedet for de oprindelige 7 galopspring. Den gik desværre ikke, da Special ikke var enig med Dorte i at de kunne sætte af udefra. Det betød Special tog et ekstra galopspring, og nærmest tog bommen med bringen. Men Dorte kom stærkt igen, og red resten af banen fejlfrit i tiden 40.03 sek.

Tyske Thomas Brand med Beneke var anden rytter i omspringningen. For ham forsvandt sejren allerede ved spring nr. 2, da bommen faldt. Trekombinationen var lavet om et til dobbeltspring, hvor det sidste element var fjernet. Det betød indspringet var en lodret og udspringet et dobbeltspring. Thomas rev også udspringet af dobbeltspringet, og det betød parret sluttede med 8 fejl i tiden 42.09 sek.


Tredje rytter i omspringningen var endnu en dansker - Helena Eva Blach med Ace of Corobell. Helena lagde ud i en god rytme. Hun red de 7 galopspring, hvor der skulle være 7, og red starten af omspringningen rigtigt godt. På vej til den tredje sidste lavede hun en god vending, men det var som om at der kom lidt slinger i valsen på vej rundt - men det fik Helena på fornemste vist rettet op på, og hun kom i mål som den første fejlfrie rytter og det var med tiden 40.41 sek.


Dernæst blev det tid til en rigtig legende og den mest erfarne i feltet. Det var svenske Rolf-Göran Bengtsson der red Cassirano Del Rilate. Han red godt rundt på de tre første spring, men i vendingen til dobbeltspringet var Cassirano ikke helt i balance, hvilket betød at både ind- og udspring faldt. Rolf endte med at komme i mål i klassen foreløbige hurtigste tid, men med 8 fejl var den desværre ikke så meget værd i dette tilfælde.

Micahel Aabo red den altid velspringende Lazio. Han lagde an i en god rytme, men uden at gøre forsøg på at ride stærkt. Hurtig blev tiden ikke, men det blev belønnet med en fejlfri runde og de sluttede med tiden 43.03 sek.

Så blev det tid til endnu en rytter der gerne ville ride stærkt. Det var hollandske Bart van der Maat med Queen Of Lightness. Han valgte at ride relativt sikkert rundt i et godt tempo - undervejs fik han lavet nogle rigtig gode vendinger, og selvom turen ikke så rigtig hurtig ud, så var den både fejlfri og hurtig nok til at lægge ham foreløbigt i spidsen af klassen, da han tog næsten 3 sekunder af Helenas tid - Bart kom i mål i tiden 37.97 sek.

Næste rytter var dansk - det var Rikke Vingborg med Rayon de Soleil, og hun ville vinde klassen. Hun red hele turen i et godt tempo, og til den sidste var hun den første rytter, der rigtig gav den gas. Hun gav den alt hvad hun kunne, og chancen betalte sig - hun krydsede målstregen fejlfrit og i tiden 36.42, og lå nu rimeligt solidt i spidsen!

Med start nr. 8 i omspringnigen havde hollandske Micky Morssinkhof med Fabio ikke heldet med sig. Han lagde ud i et godt tempo, men rundt i vendingen til okseren med den blå plastikvandgrav under takkede Fabio nej til den lidt lange afstand, selvom den så reel nok ud. De kom dog over i andet forsøg, og kunne fortsætte resten af omspringningen fejlfrit. Desværre betød stoppet at de fik rigtig mange tidsfejl, og 20 ud af de samlet 24 fejl var tidsfejl.

Meget bedre gik det ikke for landsmanden Robert Vos med Chapeau. Her indkasserede parret et stop allerede på spring nr. 1, de fik en bom på spring nr. 3 og med de 22 tidsfejl fik parret samlet 30 fejl.

 

Som den tredjesidste rytter i omspringningen kom Lars Bak Andersen med 3q Qalisya ind. Han sørgede for at holde sig et godt tempo, men han havde ikke det sidste held med sig rundt på banen. På spring nr. 2 strakte Qalisya sig ikke helt nok til at komme ud over bagkanten. Men som Lars altid gør, red han resten af banen sikkert rundt, og han sluttede med de 4 fejl i tiden 40.60 sek.

Norske Cornelia Emilie Kasin var med Simply Cruise næstsidste rytter i omspringningen. Hun gjorde hvad hun kunne for at lægge sig i spidsen af klassen - hun startede med den nok mest snævre vending fra 1 til 2. Rundt til dobbeltspringet lavede hun dog ikke så meget med hende, og i lighed med Micky fik hun en lang afstand hen til okseren med plastikvandet under. Men Simply Cruise var med hende, og sprang fejlfrit hen over. Men det lidt lange og flade spring kostede på den faste afstand ned til næste lodret. De kom lidt for tæt og Simply Cruise fik ikke sprunget sig fri. Rundt til den sidste holdt hun alligevel en god galop, og hun kom i mål med de 4 fejl og tiden 37.71 sek.

Så var der kun en rytter tilbage. Det var danske Line Nørager Kristensen med Elmegaardens Akinos, og hun gav den god gas undervejs. I lighed med Dorte så det ud som om at hun ville ride 6 galopspring rundt fra 2 til 3. Men hun kom ikke helt derned, og Akinos stampede om og der gik et sus igennem publikum - men alligevel lykkedes Akinos at komme fejlfrit over! Hun fortsatte resten af banen i god stil, og der blev rundt til den aller sidste fløjtet godt fra publikum i et tegn om at få hende til at sætte farten op. Om det var publikums tilråb eller helt hende er svært at sige, men der blev givet maks gas til den sidste og også her lykkedes det at komme fejlfrit i mål og det med tiden 37.41 sek! Det betød at Line hermed havde redet sig ind på 2. pladsen.


Det betød at Rikke Vingborg vandt dagens CSI1* Grand Prix, Line Nørager Kristen blev nr. 2 og Bart van der Maat blev nr. 3. Helena Eva Blach endte som nr. 4, Michael Aabo som nr. 5, Dorte Dahlmann Olsen som nr. 7 og Lars Bak Andersen som nr. 8.

Resultatet af klassen kan ses HER.


Tilføjet d. 21-10-2017 kl. 15:30 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
21-10-17 Emil Hallundbæk 3'er i CSI3* GP i Herning!
21-10-17 Caroline Nørgaard Winter vinder af ponyernes lille turs finale i Herning
15-10-17 World Cup stjerner på dansk TV


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider