Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Karen Rohde og Fendi Ask nr. 5 i finalen i Zangersheide!

Efter at 40 gode heste mødtes i en spændende finale i Zangersheide for de 6 års i søndags, lykkedes det hele 20 ryttere at komme i omspringningen. Det er et pænt stort felt, og især i betragtning af at der for 5 års kom overraskende få ryttere i omspringningen. Forinden havde to danskere redet finalen for 5 års, men en rytter valgte at opgive efter at ramme en støtte i landingen efter en okser og Karen kom igennem med Le Hero Ask med 5 fejl i hovedrunden. Så meget desto mindre håbede man på dansk oprejsning i 6 års klassen! Oprejsning skulle det vise sig vi fik, efter at Karen endte på en 5. plads til VM for ungheste i Lanaken.

Der blev redet en god hovedspringning i 6 års klassen, men mange ryttere lykkedes at nå omspringningen.
Inden Karen kom på banen var den hurtigste rytter indtil da Harm Lahde med Oak Grove's Darshan. Harm lagde ud med et godt tempo, og tog den hele vejen indenom dobbeltspringet til VDL-lodretten - en lodret, der var svær at komme til når man valgte at tage den indenom. Han kom super rundt i den efterfølgende indenomsvendning, men på vej ned til den sidste valgte han alligevel den sikre tur og undlod at give den maks gas. Men til gengæld han blev klassens første fejlfrie som tredje startende rytter i klassen. Han kom i mål i tiden 40.98, og det skulle vise sig at række til sølvmedaljen i klassen!

Karen var nr. 5 i omspringningen, så der var lang vej til klassen var slut efter Karens ridt.
Spændingen steg i den danske lejr, da Karen red på banen. Hun red afsted i et godt tempo, men tog dog ikke vendingen indenom til VDL-lodretten. Men tempoet blev fortsat holdt godt, og Fendi kvitterede i øvrigt ved at levere nogle gode spring. Hele vejen til mål holdt Karen det gode tempo, og det lykkedes hende at ride fejlfrit i tiden 44.35 sek som den 2. rytter i omspringningen - nu var der kun at vente på de resterende 15 ryttere, før vi vidste hvilken placering hun endte med!Vi skulle kun 2 ryttere længere ned i omspringningen, før vi den første trussel til den danske placering - og med frygt for at rytterne efterfølgende ville forsøge at ride lige så stærkt. Det var irske Gerard O'Neill med Columbcille Gipsy der red en vanvittig hurtig tur. Han lavede en fantastisk indenomsvendning til VDL-lodretten, og holdt ellers bare rytmen hele vejen rundt med en god galop til det sidste. Det betød at Karen nu var skubbet ned på en 3. plads. Det skulle vise sig at Gerards resultat ikke kunne slås af nogen af de efterfølgende ryttere, og at han dermed kunne hænge guldmedaljen om halsen.


Ved den næste rytter så man Karens placering begynde at komme faretruende langt ned. Det var den 8. rytter i omspringningen, Caroline de Laet med Halland van de Mispelaere, der red en rigtig god omspringning. Hun kom også godt på VDL-lodretten da hun lavede indenomsvendningen, men overraskende valgte hun at ride uden om okseren på vej til den næste lodret - en vendning, som alle de andre ellers indtil da havde taget indenom. Hun fik en god galop ned til den sidste, og endte med at komme i mål i tiden 41.56 sek, og nu var Karen udenfor medaljenerne og på en foreløbig 4. plads.

Efterhånden som klassen skred frem, rev den ene rytter efter den anden en bom. Det begyndte at give forhåbninger til en top 5 placering til Karen, selvom intet var fastslået endnu. Det skulle vise sig at det faktisk kun var yderligere to ryttere der kunne finde ud af at ride omspringningen fejlfrit. Med start nr. 10 i omspringningen var Lars Horstmeyer med Creature den næste der kunne finde ud af at komme fejlfrit rundt, men han valgte at tage den helt sikre tur hele vejen rundt, og krydsede målstregen i tiden 47.81 sek.

Som nr. 14 i omspringningen så vi den sidste der lykkedes i at ride omspringningen fejlfrit. Det var Steven Veldhuis med Graziano, der red afsted i et godt tempo. Det lykkedes ham at få indenomsvendningen til VDL-lodretten til at fungere, men han turde ikke tage nogen chancer ved den næste indenomsvendning, og valgte derfor at ride udenom. Det høje grundtempo skulle dog hjælpe ham til at ride sig ind foran Karen, efter han red i tiden 41.77 sek, og det endte med at række til en 4. plads.

Selvom flere af de resterende ryttere forsøgte at blande sig i toppen af klassen, var det bare ikke nok når de ikke kunne komme fejlfrit igennem banen. Det betød at Karen sluttede på en fantastisk 5. plads på Fendi Ask, og nu kan nyde sin barsel, da dette var hendes sidste stævne inden hun skal føde til januar.


Tilføjet d. 26-09-2017 kl. 01:22 af i kategorien Ridesport.
Tags: Zangersheide og UVM.

Seneste relaterede nyheder
16-09-18 Flot dansk afslutning ved UVM for springheste
05-08-18 UVM 5-års guld til Helgstrand
27-07-18 Devonport og Fiesta Danza til Helgstrand
25-07-18 Dressurlandsholdet udtaget til VM
27-03-18 Romeeo er solgt til Akiko Yamazaki
28-11-17 Heartbeat til Zangersheide
21-10-17 Peter Flarup klarer sig fantastisk til UVM i Frankrig
24-09-17 Flot 9. plads til Mille Bisgaard til UVM
24-09-17 4 ekvipager kvalificeret til finalen i Zangersheide
22-09-17 Gode danske resultater til UVM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider