Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Gode danske resultater til UVM

I dag torsdag gik starten til UVM i Zangersheide beliggende i Lanaken i Belgien. Dagen bød både på dramatik, men danskerne fik også leveret en række gode resultater, og der ses nu frem mod morgendagens kvalifikationer. Kvalifikationer der forhåbentligt gør, at vi kommer til at se en god håndfuld danskere i finalerne på søndag.
En ting man lærer, når man forsøger at følge med i Zangersheide er, at uanset om man er hjemme foran computeren på clipmyhorse.de, eller om man fysisk er til stede i Zangersheide, kan det være umuligt at nå at se alle danske ryttere. Ind i mellem sker det, at to danskere simpelthen rider samtidigt på hver deres bane, og så er det ikke muligt at nå at løbe fra den ene bane til den anden - eller simpelthen bare skifte over på det rigtige link på clipmyhorse, før det er for sent.

4 fejlfrie 5 års

For 5 års hestene handlede det kun om at ride fejlfrit i dag. Tiden ville ikke have nogen indflydelse på deres resultat, så længe de holdt sig indenfor den fejlfrie ridetid, hvilket lykkedes for langt de fleste, der kom uproblematisk igennem banen.


Før vi fik nogen danskere på banen, blev der startet med et dansk islæt. Det var danskavlede Happy Feets Heartbeat, der sidste år som 4 års endte på en delt 2. plads med Kasper H. Hansen i sadlen. Nu bliver Happy Feets Heartbeat redet af norske Stein Andreasen i sadlen. I dag virkede Happy Feets Heartbeat noget spændt rundt på banen, men sprang forsigtigt rundt uden at røre en forhindring, lige indtil Happy ikke var helt med på det buede spor til det tredjesidste spring. Det var en okser med plastikvand under. Det buede spor betød, at Happy ikke kom optimalt hen til næste spring, og derfor ikke kunne strække sig ud over bagkanten, og de fik en bom.

Den første dansker vi havde på banen var Christoffer Lindenberg, der red en velspringende Henthe Royalty e. Kannan/Clinton , men en misforståelse mellem hest og rytter gjorde at forkanten fald på dobbeltspringet. Yderligere skulle det også vise sig at okseren, der havde drillet den foregående rytter Stein Andreasen, også resulterede i en bom for Christoffer og dermed samlet 8 fejl.

Næste danske rytter var Christian Petersen med Clara Alfarvad Z e. Cancara Z/Carolus H. Clara lagde ud med at være meget velspringende, men undervejs på banen holdt det desværre ikke ved, og på den sidste halvdel af banen måtte de indkassere 8 fejl.

Så blev det tid til Karen Rohde og Le Hero Ask e. Le Champ Ask/Carson. Le Hero må have været imponeret over omgivelsene dernede, for han så lidt grøn ud rent styremæssigt undervejs. Men ikke desto mindre sprang han rigtigt godt med god overskud, og det skulle da også blive den første danske fejlfrie runde!

Så blev det tid til Rikke Haastrup med Cavalino e. Conteur/Calato Z. Det startede rigtigt godt, men desværre trykkede Cavalino sig i trekombinationen. Det betød at parret fik et nedslag på okseren, der var den midterste del af trekombinationen. Ud over den ærgerlige fejl, var der tale om en rigtigt flot tur, hvor det blev ved de 4 fejl.

Næste dansker var Søren Møller Rohde med Humberto Ask e. Cornet Obolensky/Böckmanns Lazio. For dette par drillede trekombinationen også, efter de kom lige hurtigt nok ind i trekombinationen. Her betød det også, at der faldt et nedslag på forkanten på det midterste element. Efterfølgende var rideligheden var ikke helt i top, og da der allerede var faldet en bom, valgte Søren et spring senere at tage en volte, da Humberto ikke var helt på plads som ønsket. De fortsatte, men yderligere faldt der en bom på næstsidste spring.

 

Jesper Meyenburg med Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegårdens Graf Stakkato/Bøgegårdens Apollo var næste danske rytter. Der blev sprunget forsigtigt og godt hen over springene - man må sige der er tale om en fiks hest. Trekombinationen fik Gladiola til at ligne rent barnemad, og turen skulle da også munde ud i en en fejlfri tur blev det også til. Flot flot tur.

Sabine Korfitz Christensen med Calina a. Ci Ci Senjor Ask/Cornet Obolensky var velspringende og fiks som hun plejer at være, og det resulterede - man fristes til at sige selvsagt - til en fejlfri runde.

Jennifer Fogh Pedersen fik også redet en super runde med Casallantum e. Casal/Quantum, og endnu en fejlfri dansker kunne tilføjes til samlingen.

De resterende danske ryttere i klassen var Nadia Siesbye Suhr med Kløvergårds Dirty Dancer e. Favorit Ask/Lambrusco Ask der fik 4 fejl og Pernille Tribler med Cappucino PR e. Cormint/Cassini II der fik 8 fejl.

Et par andre danskavlede heste var også til start i klassen. Heriblandt var Canajus C e. Cajus/Carano med norske Silje Ludvigsen i sadlen, hvor parret i dag red sig til en fejlfri tur. Den litauiske - men dansk bosiddende - rytter Aistis Vitkauskas var også til start på en Dansk Varmblod. Han red på Please Be A Legend e. Luganer/Corlando. Det blev til 8 fejl for parret.

7 fejlfrie 6 års
For 6 års hestene er det en metode B4, som der rides i. Her er det ikke kun den fejlfrie runde der tæller i håbet om at komme med i finalen. Her skal man også have placeret sig tilstrækkeligt højt oppe i placeringerne over de to runder, for at være sikker på at komme med til finalerne på søndag. Hele 7 danske ekvipager lykkedes at ride fejlfrit - men samlet 97 ekvipager lykkedes at ride banen fejlfrit i både 1. og 2. fase.

 

Mille Bisgaard var første danske rytter på Ramiro Z banen med Engerupgaard Cezanne e. Balou du Rouet/Lucky Light. Cezanne er altid meget velspringende, og i dag var ikke nogen undtagelse. Med ro og overblik gav Mille Cezanne de bedste muligheder for at springe optimalt - desværre var de ikke helt enige i trekombinationen, og det kostede en bom på den midterste del. Virkelig ærgerligt, da det ellers lignede en sikker nultur.

Karen Rohde og Fendi Ask e. Favorit Ask/Carthago var næste danske rytter. Med de resultater de har haft sidste år og i år, så var forhåbningerne for en fejlfri runde selvfølgelig store. Det var tæt på et bagkantsnedslag på 3. spring på banen, da Karen kom lidt tæt og Fendi derfor sprang højt over. Men det blev ved berøringen - og skrækken - og Karen fik lov til at fortsætte til 2. fase. Fendi kvitterede ved at springe super resten af vejen, og det lykkedes at blive til en fejlfri runde med tiden 38.55 sek.

Her var næste danske rytter Ulrik Kjær med Favorit Julius e. Favorit Ask/Julius. Her blev der til en start redet en flot runde, hvor Favorit Julius sprang godt og overbevisende under Ulrik. Desværre var de ikke enige om afstanden til spring nr. 5. Favorit Julius mente ikke, at han kunne sætte af der, hvor Ulrik ville have det. Desværre kunne Favorit Julius alligevel ikke helt nå at stoppe, så det endte med at se mere dramatisk ud end nødvendigt. Favorit Julius kom halvt igennem springet og faldt i den forbindelse på forknæ. Herefter var det ikke længere muligt for Ulrik at blive hængende. Rigtigt ærgerligt, da det indtil da lignede en rigtig lovende tur.

Til gengæld lykkedes det nogle andre danske ryttere at ride fejlfrit. Jesper Meyenburg red med Syvhøjegårds Eyecatcher e. Ci Ci Senjor Ask/Carano en yderst overbevisende tur, og det blev kvitteret med en fejlfri tur i tiden 34.40 sek - en tid, der skulle vise sig at blive det bedste danske resultat i klassen og en samlet 32. plads til parret.
Rikke Haastrup Kristensen havde en rigtig god klasse, da hun red fejlfrit på både Balouca Z e. Baloubet du Rouet/Parco og First Choice HT e. Favorit Ask/Contendro I.
Søren Møller Rohde red også fejlfrit med Chasseur Ask Z e. Casall/Carthago i tiden 38,09 sek. Dernæst kom tre danskere lige i rap - det var Christian Petersen med Cato Alfarvad Z e. Crown Z/Alfarvad Grundgold II med tiden 38,41 sek, Eva Kramer med Quadrosson Ask e. Quadros/Carentan med tiden 38,51 sek og allerede nævnte Karen Rohde.

Christoffer Lindenberg fik med Toulon's Stern Dei Folletti e. Toulon/Caspar 8 fejl i 2. fase i tiden 35.83 sek, hvor han på sin anden hest Loverboy e. Andiamo Z/Quick Star fik 4 fejl i 1. fase.
Christian Petersen fik en ærgerlig tidsfejl i 1. fase med Lester Z e. Levisonn/Carolus II, og Thomas Jensen fik med Diarada S e. Diarado/Cassini I 5 fejl i 1. fase.


Ud over flere af de danske ryttere rider på heste avlet i Dansk Varmblod, så var der også flere andre heste med dansk islæt med i klassen. Svenske Ebba Larsson red Hecas Cartano e. Carrico/Landor S, og med en fejlfri 2. fase i tiden 34.31 sek, så ligger de foreløbigt godt med.

Dansk Varmblod var også repræsenteret med Damgaards Heartland e. Heartbeat med Susanna Rautanen i sadlen, hvor det desværre blev til 4 fejl i første 1. fase. Aistisk Vitkauskas var i denne klasse også med, denne gang på Favour VG e. Favorit Ask/Royal Bravour. Her blev det til 4 fejl i 1. fase.

 


En fejlfri 7 års
Karen Rohde har sig lidt af et stævne indtil videre. Måske det er babyen i maven, der bringer held - uanset er dette hendes sidste stævne i denne omgang, og forhåbentligt bliver det et stævne af helt særlig karakter. I de to foregående klasser var det lykkedes hende at ride fejlfrit, og som eneste dansker lykkedes det hende også at ride fejlfrit i 7 års klassen på den kårede hingst Cornettino Ask e. Cornet's Stern/Chacco-Blue. Godt nok var de ikke det hurtigste par - faktisk det langsomste af alle fejlfrie ekvipager, men de var fejlfrie!

 

Næstbedste resultat stod Rikke Rothe Nielsen for med Syvhøjegårds Hurrycane Dice e. Diamant de Revel/Churchill, da de fik 4 fejl i 2. fase i tiden 34.90 sek. Samme resultat lykkedes det Christina Nielsen med Lambert Ask e. Lambrusco Ask at få, dog i den lidt langsommere tid 37.40 sek. Chrisitan var første dansker på banen hos 7 års hestene. På spring nr. 4 blev man et kort øjeblik nervøs for om der ville falde en bagkant, efter at hun kom lige tæt nok på. Men det lykkedes at komme fri af bagkanten, og resten af turen indtil 2. fase forløb planmæssigt. Desværre faldt der en bom på det andet spring i 2. fase, men hun fortsatte sikkert derfra og kunne nøjes med den ene bom. Resultatet rakte for parret til en foreløbig 16. plads, og med start nr. 29 siger det noget om hvor svært det er at være med i toppen i Zangersheide. Den placering blev til sidst ændret til en 93. plads.

Mikkel Laursen med Cadiz e. Chellys Z/Godsend du Reverdy fik 4 fejl i 1. fase, og det samme gjorde sig gældende for Lars N. Pedersen med Grafitti P e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/Cassini II. Frederikke Strøm red Bredvig Crista e. Cris Ask/Aston, og for parret blev det til 12 fejl i 1. fase.

Som i de andre to klasser, var Dansk Varmblod også repræsenteret med et par andre heste. Norske Benedikte Serigstad Endresen red Katrinelund Cabalight e. Cabachon/Helenikos xx til 4 fejl i 1. fase og svenske Alexandra Muhr red Casall e. Escudo I/Liras til 12 fejl i 1. fase.


Resultaterne af alle klasserne kan ses HER.


Tilføjet d. 22-09-2017 kl. 01:33 og sidst rettet den 22-09-2017 kl. 01:35 af i kategorien Ridesport.
Tags: Zangersheide og UVM.





Seneste relaterede nyheder
15-05-20 Stor bruttotrup til UVM på Zangersheide
26-04-20 Fem Helgstrand heste videre i KWPN
26-04-20 Bliver der UVM i Verden?
18-11-19 Der bliver UVM i Ermelo igen
12-07-19 UVM indfører sidste øjebliks justeringer
08-07-19 Niktaro trukket fra Ermelo
25-03-19 Vil du til UVM på Zangersheide?
16-09-18 Flot dansk afslutning ved UVM for springheste
05-08-18 UVM 5-års guld til Helgstrand
27-07-18 Devonport og Fiesta Danza til Helgstrand


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider