Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Suveræn dansk start på UVM i Ermelo

Det blev til en suveræn start for de danske heste ved UVM i Ermelo i Holland 2017, ved afviklingen af de første afdelinger af unghesteklasserne for 5,6 og 7-års heste. Otte danske ekvipager har været i ilden torsdag, og hele syv har kvalificeret sig direkte til finalerne. Samtlige danske 7-års heste er direkte videre til finalen, og de danske 6-års heste ligger også godt til efter første afdeling, ligesom de to danske 5-års ekvipager i de indledende afdelinger også gjorde det godt

 

UVM er i fuld sving i Ermelo i Holland med kvalifikationsrunderne for ungheste i dressur. De danske ekvipager har fået en rigtig god start ved de første afdelinger af kvalifikationsrunderne for 5, 6, og 7-års heste, der blev afviklet i går torsdag.

 

To danske 5-års heste i første afdeling

To danske 5-års ekvipager var i ilden torsdag formiddag i UVM kvalifikationens første afdeling i dressur i et felt bestående af 10 ekvipager.

 

Kenneth Damgaard fra Helgstrand Dressage var til start på Højgaardens Santos e. San Amour/ Friendship og leverede et pænt og flydende ridt med højdepunkt i hestens travbevægelse og ridelighed. Traven blev belønnet med 8,4 og kapacitet med 7,9 og en ridelighedskarakter på 7,8. Samlet blev resultatet for Kenneth Damgaard og Højgaardens Santos 7,86 point, som slutteligt gav dem en foreløbig syvendeplads i kvalifikationen.

 

Næste og sidste danske rytter i dag var Andreas Helgstrand på sin imponerende Ferrari e. Foundation/Blue Hors Hotline. Den store og imponerende gående hest blev fremvist på forbilledlig vis, hvilket kastede tårnhøje karakterer af sig. Det blev til 8,5 for skridt, og 9,8 for en imponerende trav, 9,5 for galop og 9,5 for ridelighed og 9,6 for kapacitet. Det har sat ekvipagen helt klart i front i 5-års-kvalifikationen, som med sit ridt lagde sig i spidsen af konkurrencen.

 

Føring holdt ikke længe

Andreas Helgstrands føring holdt imidlertid ikke længe, da dommerne efterfølgende blev mere gavmilde med 10-tallerne. Australske Simone Pearce, der er ansat af Helgstrand dressage, som tæt på sin arbejdsgiver, da hun på hannoveranerhoppen Casablanca (e. Conen/ Fidermark) opnåede klassens først 10-tal i trav. Derudover fik de 9,59,5 for kapacitet, og sammenlagt blev det til 9,16 point og en foreløbig andenplads lige efter Helgstrand på Ferrari.

 

Ann-Cathrine Wiesenkamp og avlshingsten Don Martillo e. Don Juan de Hus/ Benetton Dream, scorede efterfølgende intet mindre en 10 for både skridt og trav og herudover 9,8 for ridelighed såvel som kapacitet, og lagde sig hermed solidt i front efter 5-års klassens første afdeling.

 

Danmark er som udgangspunkt på nuværende tidspunkt ikke sikret direkte finalepladser i 5-års klassen. Anden halvdel af 5-års kvalifikationen finder sted fredag, hvor yderligere tre danske ekvipager, Atterupgaards Botticelli/ Selina S. Vittinghus, Stenagers Wyatt Earp/ Kenneth Damgaard og Hesselhøjs Donkey Boy/ Jan M. Christensen, skal se om de kan komme videre til den endelige finale.

 

Se resultatet fra 5-års klassens første afdeling her

 

Tre danske 6-års til start og blandt de 7 første - dansk hest vinder første afdeling

 

Feltet af 6-års heste ved UVM i Ermelo i år er stort, og består af i alt 43 ekvipager, hvoraf første halvdel bestående af 21 ekvipager var til start torsdag og de resterende 22 starter fredag. Tre af ekvipagerne i torsdagens første afdeling var danske. Og i dag blev det til tre danske heste blandt de ni første placerede i den første afdeling.

 

Den første danske rytter på banen i 6-års kvalifikationen var Carina Cassøe Krüth med bronzemedaljehoppen Red Diamant (e. Blue Hors Romanov/ Dream of Heidelberg). Carina formåede at fremvise hoppen optimalt, og den viste sine største styrker i skridt og trav, hvilket i dag blev belønnet med 9,2 og 9,0. Hoppen opnåede tillige 9 for kapaciteten, og det blev sammenlagt til en karakter op 8,88 point og sluttelig en samlet andenplads i den første afdeling.

 

De to sidste danskere på banen var begge UVM debutantenr. Jacob Nørby Sørensen på Ellegaardens San Droneur (e. San Amour/ De Noir). De leverede ligeledes et stabilt, flydende og absolut godkendt ridt, der kastede karakteren 8,5 af sig for både skridt, galop og kapacitet, hvilket resulterede i 8,32 point samlet og en foreløbig syvendeplads foran sidste års bronzemedaljevinder.

 

Anne Marie Husbond var sidste dansker på banen, og hun klarede ligeledes sin debut rigtig flot på Straight Horse Don Tamino (e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro) der er schweizisk ejet. De blev belønnet med 9,0 for skridt og 8,8 for kapacitet, der sammenlagt blev til 8,62, og en foreløbig fjerdeplads.

 

Danmark havde også en aktie i dagens vinder i 6-års klassen, da dagens vinder blev Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger, der ejes af nordsjællandske Anna Zibrandtsen og rides af Severo Jurado Lopez, som også af mange efterhånden opfattes som halv-dansker. Ekvipagen startede ud om feltets første startende og føringen holdt hele vejen til slut af første afdeling med en samlet karakter på 8,98 point, hvor de fik 9,2 for både skridt, galop og kapacitet.

 

De foreløbige danske resultater i 6-års klassen er hermed en anden, fjerde og syvendeplads, og med en dansk ejet hest på førstepladsen.

 

I fredagens anden afdeling er der en enkelt dansk ekvipage i kamp, nemlig sidste års nr. 4 i 5-års finalen, Heiline's Danciera (e. Fürstenball/ De Niro) redet af berider Carina Cassøe Krüth.

 

Se resultatet fra 6-års klassens første afdeling her

 

Suveræne danske 7-års heste

De danske heste, der deltog i 7-års kvalifikationen var helt suveræne i dagens indledende klasse, der alle formåede at kvalificere sig direkte til 7-års finalen, og det danske felt bestod da også af relativt UVM erfarne ekvipager både hvad angår rytter og hest.

 

Den danske 7-årige sølvmedaljehoppen Fiontini (e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov) har nemlig deltaget ved UVM før. Faktisk er hun den anden hest ved UVM, nogensinde, der har muligheden for at vinde hele tre år i træk. Den første hest var endnu en DV-hest, hingsten Sezuan med tyske Dorothee Schneider i sadlen.

 

Fiontini vandt UVM-guld i 2015 i Verden og i 2016 i Ermelo. Hun rides af Severo Jurado Lopez, der også i dag præsenterede hoppen. Det blev til et meget flot ridt ekvipagen sluttede på hele 88,389% og en helt suveræn foreløbig førsteplads blandt de 7-årige heste.

 

Anne Troensegaard på trakehneren Kipling (e. Hofrat/ Hohenstein) red sig flot ind på sjettepladsen med 77,855% med et ligeledes flot ridt, selvom de blev noget forstyrret af vejrforholdene.

Blue Hors Zee Me Blue (e. Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro) og Daniel Bachmann Andersen kom lige efter på ottendepladsen med 76,833%.

 

Andreas Helgstrand sikrede sig en 11. plads med Springbank VH med 75,813 %, ligesom amatørrytteren Louise Lind og Juby's Tenacity (e. Tailormade Temptation / Blue Hors Don Schufro) sikrede sig på tolvtepladsen med 75,119%, og indtog hermed den sidste plads for de ryttere der går direkte videre til finalen. Rigtig godt klaret af amatørrytteren.

 

Se resultatet fra 7-års klassens første afdeling her

 

Billede

 


Tilføjet d. 04-08-2017 kl. 14:58 af i kategorien Ridesport.
Tags: UVM.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
27-03-18 Romeeo er solgt til Akiko Yamazaki
21-10-17 Peter Flarup klarer sig fantastisk til UVM i Frankrig
26-09-17 Karen Rohde og Fendi Ask nr. 5 i finalen i Zangersheide!
24-09-17 Flot 9. plads til Mille Bisgaard til UVM
24-09-17 4 ekvipager kvalificeret til finalen i Zangersheide
22-09-17 Gode danske resultater til UVM
20-09-17 Så går starten til UVM i Zangersheide!
09-07-17 UVM deltagerne for Danmark er udpeget
01-05-17 Så er UVM aspiranterne inviteret til afprøvning
12-04-17 Skal du udtages til UVM i dressur?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider