Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Samshield tilbagekalder hjelme grundet sikkerhedproblemer

Samshield sendte i går og i dag følgende meddelelse ud til deres leverandører i Europa:

 

Vores hjelm model #2 som er produceret i 04/15 imødekommer den amerikanske certificering 'ASTM F1163-04a (betingelserne for denne certificering er højere end den tidligere CE-EN1384-2012) Men vi har fornylig bemærket at grundet en fremstillings fejl, vil denne hjelm nogle gange være i uoverensstemmelse med certificeringen CE-VG1-040 som der står på mærkatet inde i hjelmen. Denne afvigelse på mærkatet anses for at være en sikkerheds risiko for brugeren af samme.

Da sikkerhed og gennemskuelighed, er af højeste prioritet hos Samshield, vil vi venligst bede dig om at tjekke din Samshield hjelm. Hvis tilfældet er at produktionsdatoen er følgende og KUN følgende #02 /PRODUKTIONSSDATO 04/15-> vil vi bede dig om at tage med til din Samshield forhandler for, at de vil kunne ombytte hjelmen til en, hvor der ikke hersker tvivl om hvorvidt den lever op til certificeringen på mærkatet.

 

Ifølge Equestrian Empire er det ikke første gang Samshield har problemer med at mærke hjelme med en standard de ikke overholder. Tilbage i 2010 var det den Nordamerikanske SEI mærkning der var blevet påført hjelme der ikke levede op til kravene.

Equestrian Empire har endvidere fundet en testrapport fra november 2015 hvor absorbtionstesten for #2 ikke er bestået. Derudover er der problemer med brugermanualen og deformation af skyggen. Absorbtionstesten er særligt interessant, fordi det jo er hjelmens evne til at absorbere et stød, der gør at den beskytter hovedet. Historien melder pt ikke noget om hvorfor testen er udført i november for hjelme produceret og solgt i april, og hvorfor de først kalder dem tilbage i marts året efter.

 

Den oficielle udmelding (på engelsk) kan findes på Samshield.com


Tilføjet d. 30-03-2016 kl. 22:12 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Ridehjelm, Samshield og VG1.
Forsidebillede: Ingen titel af Line (Calano)

Seneste relaterede nyheder
04-10-17 Nyt om EU standarder for ridehjelme!
07-07-16 Overgangsfasen for EN 1384 ridehjelme forlænges
09-03-16 Brug af hjelm - regler og ændringer
24-06-15 Overgangsregler for ridehjelme på plads
04-04-15 EU tilbagekalder standarden for ridehjelme
08-12-14 Nem rengøring af ridehjelm
15-05-10 Alvorlig ulykke sætter fokus på sikkerheden


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider