Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

EU tilbagekalder standarden for ridehjelme

Mange ridehjelme som i dag er CE mærkede, vil formentlig ikke kunne godkendes til fremtidig konkurrencebrug, når EU omsider får fastlagt de nye regler. EU har tilbagekaldt den i Danmark gældende standard, indtil de nye standarder er på plads.

 

EU tilbagekalder standard

EU har meddelt, at EN1384 standarden for Europæisk godkendte ridehjelme vil blive trukket tilbage, det vil formentlig betyde fremadrettede store ændringer til godkendelseskriterierne for ridehjelme.

 

Det er meddelt at EN1384 standarden trækkes tilbage fra det officielle kompendium af EU lovgivning i den kommende udgave. I praksis betyder det, at producenter ikke længere vil være i stand til at anvende CE mærket, som bruges til dokumentation af, at produktet opfylder EU lovgivningen.

 

Uenighed i arbejdsgruppe

Årsagen til at standarden trækkes tilbage, skyldes at der i den arbejdsgruppe, der har arbejdet med at opdatere standarden ikke har kunnet opnås enighed om kravene til opdateringen af den nuværende europæiske standard. Standarden skulle efter planen have været revideret på nuværende tidspunkt. Uenigheden har foranlediget kommissionen til at tage den drastiske beslutning, om helt at trække standarden tilbage.

 

Standarden revideres

Det er fortsat planen, at EN1384 standarden skal revideres, men det er på nuværende tidspunkt uklart, hvornår den endelige version forventes offentliggjort. En interim specifikation kaldet VG1, bliver der p.t. arbejdet på, hos en række af EU's test lokaliteter, ligesom der er en anden standard kaldet PAS015 (2011). Fremadrettet vil producenter kunne vælge mellem den nye VG1 specifikation og den reviderede EN 384, når der omsider opnås enighed om standarden og denne offentliggøres. Men det kan komme til at tage lang tid - op til to år, før de nye minimumstandarder foreligger, vurderer eksperter.

 

Hvad gør rytterne?

Som udgangspunkt kan de ridehjelme der allerede er produceret, fortsat sælges itil detailhandlen og ryttere kan ligeledes fortsætte med at anvende de omfattede ridehjelme. Hvis man imidlertid vil være sikker på at købe en hjelm man også kan benytte fremadrettet i konkurrencer, bør man formentlig se sig om efter en hjelm, der opfylder PAS015 (2011) standarden, der p.t. udgør de strengeste krav til ridehjelme.

 

Et godt råd til ryttere der skal ud og konkurrere er imidlertid, at tjekke deres rideorganisations regler, forud for at man går ud og køber en ny ridehjelm.

 

Vores hjemlige rideforbund - Dansk Rideforbund, som netop har EN 1384 som referencestandard, oplyser følgende deres hjemmeside:

 

EU har tilbagekaldt referencen til standard EN1384, som er den sikkerhedsmærkning, som Dansk Ride Forbunds reglementer refererer til ift. ridehjelme. Da alle detaljer vedr. de nye standarder fra EU endnu ikke er afklaret, har Dansk Ride Forbund valgt at bibeholde reglementskravet om sikkerhedsmærkning EN1384, indtil der er afklaring i EU. Det er endvidere besluttet, at ridehjelme med sikkerhedsmærkning EN1384 kan anvendes t.o.m. 31. december 2016.

 

Nye EU-regler om sikkerhedsgodkendelse af ridehjelme
EU har som nævnt tilbagekaldt referencen til standard EN1384. Det er endnu ikke afklaret, om der kommer overgangsordninger, så producenterne kan fortsætte med at producere i en periode, eller om det gælder med det samme. Vi følger udviklingen nøje og er i dialog med myndigheder og eksperter, men for at skabe klarhed for rytterne, har vi besluttet, at ridehjelme med sikkerhedsmærkning EN1384 kan anvendes t.o.m. 31. december 2016.

 

Det tidligere EU kompendium kan ses her

 

Link til beslutningsgrundlaget for tilbagetrækning af standarden kan ses her

Billede

 

Ridehjelme der opfylder den nyvlrende EN1384 standard, som fremadrettet formentligt vil være utilstrækkeligt, hvis man vil deltage i konkurrener.


Tilføjet d. 04-04-2015 kl. 11:19 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
04-10-17 Nyt om EU standarder for ridehjelme!
24-02-17 Rider du internationalt? - Måske er din hjelm ikke godkendt
07-07-16 Overgangsfasen for EN 1384 ridehjelme forlænges
30-03-16 Samshield tilbagekalder hjelme grundet sikkerhedproblemer
09-03-16 Brug af hjelm - regler og ændringer
24-06-15 Overgangsregler for ridehjelme på plads
08-12-14 Nem rengøring af ridehjelm
15-05-10 Alvorlig ulykke sætter fokus på sikkerheden


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider