Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nyt olympisk format for Tokyo 2020

Ved den netop overståede generalforsamling i FEI, blev et af de helt store emner Tokyo 2020. De Olympiske lege har gennem længere tid været kritiseret for at være for stor en belastning for værtsnationen og dermed har den internationale olympiske kommision (IOC) besluttet at kigge nærmere på mulighederne for at gøre legene billigere og ikke så krævende at arrangere. En af de sportsgrene der kræver rigtigt meget af værtsnationen er de tre ridediscipliner. Der er dermed risiko for at ridning tages af det olympiske program. FEI arbejder hårdt på at få ridning til at blive ved at være en del af olympiaden og har i den forbindelse nedsat et udvalg til at kigge på hvad der kan gøres.

Ved generalforsamlingen blev en stor del af arbejdet i dette udvalg præsenteret. Fælles for alle tre discipliner er at man ønsker at have flere nationer med til legene og at adskille hold og individuel konkurrence bedre. Da man ikke ønsker at legene skal blive dyrere eller mere omstændige er idéen at skære en rytter af holdene. Altså kun at have tre ryttere pr hold. I samme ombæring fjernes muligheden for at fjerne det dårligste resultat fra holdet. Således skal alle tre ryttere tælle med i det samlede resultat for holdet. Det vil som udgangspunkt være muligt at medbringe en reserve ekvipage, således at en dårlig rejse eller uheld på pladsen ikke forhindrer et hold i at deltage.

Dressur

Det foreslås at antallet af ryttere begrænses således at 15 nationer kan stille hold og derudover kan 15 nationer have hver en individuel rytter med. Hvordan konkurrencerne derudover skal afvikles er der forskellige forslag til.

Det ene forslag indeholder tre konkurrencer. En individuel Grand Prix hvorfra de 18 bedste går videre til GP Kür. Samt en holdkonkurrence i Grand Prix Special til musik for de otte bedste hold efter Grand Prix. Alternativt foreslås det at holdkonkurrencen kan afvikles som Pas-de-trois eller quadrille.

Det andet forslag indeholder to konkurrencer. Her skal holdkonkurrencen afvikles i Grand Prix og det 18 bedste individuelle ryttere går derefter videre til GP Kür.

I begge forslag indgår en inddeling i grupper (lidt som vi kender det fra slutrunder i fodbold og håndbold).

Spring

I springningen foreslås det at de individuelle medaljer uddeles før holdmedaljerne. Som for dressuren skal der sættes et andet deltagerantal på. Her foreslås 20 hold af tre ryttere og 15 individuelle ryttere fra 15 forskellige nationer.

Den individuelle konkurrence skal afholdes over to runder. Første runde har 75 starter og afvikles som en tidssspringning over forhindringer på 155 cm. Altså uden omspringning. De 30 bedste ekvipager vil herefter gå videre til finalen som afvikles over 160 cm høje forhindringer med en omspringning om førstepladsen. Fejl tages ikke med over fra første runde til finalen.

Holdkonkurrencen skal også afvikles over to runder. Første runde i 155 cm åben for alle 20 hold, anden runde over 160 cm åben for de 10 bedste hold hvor alle starter på 0 fejl. Igen er første runde en tidsspringning og anden runde afvikles med en enkelt omspringning om førstepladsen. I omspringingen er det kun den bedste rytter fra hvert hold der tæller.

Der mangler stadig afklaring på hvordan man får afviklet den første individuelle runde, med 75 starter bliver det en lang konkurrence og det foreslås at den bliver opdelt i heats.

Military

Selve konkurrenceformen med der tre discipliner fastholdes i deres nuværende rækkefølge. For at gøre dressuren kortere skal et nyt program indføres på max fem minutter. Dette tillader dressuren at blive afviklet over en dag (6 timer for 65 ekvipager).

Springningen skal afvikles over to runder som det sker i dag. Men med den individuelle finale først. Denne kan eventuelt deles i to afdelinger, en for de 20 dårligst placerede og en for de 20 bedst placerede.

For holdkonkurrencen skal de 6/7 bedst placerede hold ride springning. Det foreslås at alle tre ekvipager på holdet er på banen samtidigt og rider umiddelbart efter hinanden.

Derudover foreslås et navneskift for military (det hedder for nuværende eventing) til equestrian triathlon for at øge forståelsen for sporten.

 

Alle præsentationer kan ses på fei.org


Tilføjet d. 23-11-2015 kl. 11:18 og sidst rettet den 23-11-2015 kl. 11:45 af i kategorien Nyheder generelt.

Billede




Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Springplanerne for 2021
25-09-20 Agria DRF-Mesterskab i ponyspring bliver i Fredericia
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
30-06-20 Flere mesterskaber i military er nu genplaceret
26-05-20 Agria DRF-Mesterskaber udskydes
08-03-20 Ask løb med titlerne
17-12-19 Omrokeringer i den amerikanske elitedressur-trup
15-10-19 Inspirations- og træningssamling i military
10-09-19 Bevæget afskedsceremoni for Mark Todd
16-09-19 OL-rytter suspenderet efter vold mod pony


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider