Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Jessia Vinther vinder guld!   Reportage

Her til eftermiddag startede det nordiske mesterskab for youngriders, som gik i 140 cm. Ligesom i den foregående klasse var der i alt 6 startende ekvipager fra Danmark, og ligesom i den forgående klasse var det med omvendt startrækkefølge. Det gjorde, at vi skulle hele 7 ryttere ind i klassen, før den første danske start kom på banen.

Det var Camilla Fliender Ernst på Lord Holstein. Camilla havde i alt 9 fejl med sig ind, og hun red også banen igennem med 9 fejl. Hun havde en rigtig god tur hvor Lord Holstein lå højt over de store spring, men desværre trillede der to bomme ud af holderne.
Den næste dansker skulle vi yderligere 7 ryttere frem, før vi fik hende på banen. Det var endnu en Camilla, denne gang Camilla Vincents med Frutrille vd rn Stables. Hun kom godt rundt i starten af banen, men der skete en misforståelse, hvilket resulterede i et stop inde i trekombiationen. Til gengæld kom Camilla Vincents super godt igen, og hun sluttede sin runde med i alt 11 fejl. Med sig ind havde hun 1 fejl, så sammenlagt blev det til 12 fejl.

Så kom den første rytter, som medtog 0 fejl fra holdkonkurrenen. Det var danske Jessica Vinther Jensen med Levante 14. Hun leverede endnu et topresultat på den medet velspringende Levante, og hun lå nu efter første runde med totalt 0 fejl.
Derefter red endnu to svenskere fejlfrit, før vi fik endnu en dansker på banen. Denne gang Christoffer Nerving Møllekær, hvis dag det desværre ikke rigtigt var i dag. Han fik en enkel triller inde i dobbeltspringet, men afstanden til den sidste blev desværre helt fejlbedømt fra rytterens og hestens side, hvilket resulterede endnu en bom.

Endnu to danskere var med med nul fejl fra i torsdags. Den første var Maria Hjorth Frederiksen med Dublé. Det lykkedes Maria at komme fejlfrit igennem banen, og der var nu to danskere fejlfrit videre til anden runde!
Den sidste danske rytter der kom på banen var første afdelings sidste rytter. Janne Bach Falkenberg med Atlantis B. Desværre var trekombinationen det sted, hvor det ikke helt fungerede for Janne, og det betød at der faldt to bomme i den. Ellers var de fejlfrie på resten af banen, dog med en enkel tidsfejl oven i. Det betød at efter dette ridt lå hun samlet med 9 fejl.

Efter første runde betød det, at der i alt var 4 ryttere som var 0 på vej ind i den absolut afgørende anden runde. Generelt var niveauet, at fejlene faldt mere her i anden runde, i takt med at det er den 4. store runde som hestene har gået denne weekend. Ligesom for children, så var banen kortet af med 2 spring, men var ellers den samme.
Den første af de 4 ryttere var svenske Ebba Larsson med Waterford. Der faldt en bom for hende på banen, og lige før spring nr. 7 faldt den ene sko af! Men de fortsatte ufortrødent resten af banen rundt, som de gjorde fejlfrit.
Derefter blev det danske Maria Hjorth Frederiksen med Dublé. De rørte kun en enkel bom rundt på banen - men det var nok, og der faldt desværre den ene bom. Men så var det også sikkert, at der skulle en omspringning til som minimum at fordele bronzemedaljen!
Den næste rytter var danske Jessica Vinther Jensen med Levante. Og sikke en tur hun fik sig! Levante trak lige rigeligt efter trekombinationen ned til spring nr. 5, og selvom de kom alt for tæt på smygede Levante sig over. Resten af vejen var der et par bomme der rullede faretruende i holderne, men de blev hver og en, og det sluttede med endnu en fejlfri tur til Jessica!
Så manglede der kun en rytter til at fortælle hvordan medaljerne måske skulle fordeles. Det var Cornelia Rylén med Zwiggy. De kom desværre helt forkert ind i dobbeltspringet, hvilket resulterede at hun fik 8 fejl. Både før og efter dobbeltspringet så det overbevisende ud, men den ene fejl kostede to bomme, og hun var nu helt sikkert ude af medaljesammenhæng.

Det betød at der skulle en omspringning til at fordele sølv og bronze!
Den første der skulle på banen af de to ryttere var Ebba Larsson. Der blev tilskuerne nødt til at være lidt tålmodige, da Waterford lige skulle nå at få sin tabte sko på igen. Der faldt desværre en bom for Ebba Larsson i dobbeltspringet, hvilket betød at Maria bare skulle ride fejlfrit, og så var sølvet i hus. Og det var lige hvad hun gjorde!

Det betød, at det blev danske Jessica Vinther Jensen der vandt guld, danske Maria Hjort Frederiksen der vandt sølv og svenske Ebba Larsson der vandt bronze efter nogle helt fantastiske ridt, ikke mindt af de danske medaljetagere!

Billede

Jessica Vinther Jensen, Maria Hjorth Frederiksen samt Ebba Larsson til præmieoverrækkelsen.


Tilføjet d. 27-06-2015 kl. 16:13 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
18-06-18 Ponyekvipager udtaget til NM og EM i dressur
06-06-18 Springrytterne udtaget til Nordisk Mesterskab
09-05-18 Danmark er klar til NM i dressur
06-08-17 Hele 8 medaljer til NM i Sverige for militaryrytterne!
02-07-17 Dansk medaljeregn ved NM i dressur
01-07-17 6 individuelle medaljer til NM i springning
30-06-17 Mere metal til de danske springryttere til NM
28-01-17 Line Eghoff vinder af 1. afdeling af DM for youngriders
23-08-15 De unge finalister klar til DM
22-08-15 Kick-off for DM for juniorer og youngriders


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider