Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dansk sejr i CIC2* ved Eketorp Eventing

Den forgangne weekend bød på internationalt militarystævne i Höör. Staffan Lidbecks smukke bane dannede rammerne for dette års Eketorp Eventing. Stævnet var første kvalifikation til Memira Swedish Eventing Trophy hvor rytterne rider en samlet præmiesum på 200.000 sek samt en bonus på 50.000 sek.

 

Der blev afviklet klasser for både ponyer og heste. Ponyerne gik CCIP2* som er kvalificerende til EM. To danskere var til start og begge klarede sig rigtigt godt i dressuren. Rikke Andersen og Ruby Gold lå efter dressuren nummer tre. Desværre fik Ruby et forben i grøften på coffin og Rikke faldt af. Begge er uskadte. Jade Schlichting på Søborggårds Tippo lå efter dressuren nummer 5. Terrænet var svært og ud af de 8 ponyer til start kom kun fire i mål. Efter terræn lå Jade nummer 2. Desværre for Jade kunne Tippo ikke lide den meget våde springbane søndag og de kom derfor ikke rundt her. Springbanen var under hele stævnet afgørende og mange havde langt flere fejl her end vi normalt ser. CCIP2* blev vundet af Michelle Etwein på Midnight af Lergraven, en pony som Mai Kaas tidligere har haft stor succes på.

 

For hestene gik der to klasser på 1* niveau. En CIC og en CCI. En CIC er en kort udgave og en CCI en lang udgave. CIC1* blev afviklet med dressur og spring fredag og terræn lørdag. To danskere var placerede i denne klasse. Diana Kramer på Lyngbjergbros Lukra blev nummer to. De førte efter dressuren men også her viste springningen sig svær og Lukra tog en bom. Dette flyttede Diana ned som nummer to og med en tur i terrænet med 1,2 fejl på tid (tre sekunder over tid) holdt hun denne placering og sluttede på 44,8 straf. Mai Kaas og Party Hesteklewa tog sig af tredjepladsen med en samlet score på 49,8 straf. Mai lå nummer seks efter dressur og spring, også med en bom på springbanen. Mai var fejlfri og inden for tiden i terrænet og kunne dermed rykke op.

Klassen blev vundet af Karolina Stenfeldt på Fred Astaire i 41,5 straf.

 

Den lange CCI1* er kvalificerende til EM for U18. Et par juniorryttere havde meldt for at opnå kvalifikation. Det lykkedes desværre kun for Tobias Jørgensen, han opnåede kvalificerende resultat på begge sine heste, Moi Caprice Baunehøj og Prior's Cabbo. Tobias opnåede også placering på Moi Caprice Baunehøj som nummer syv med 61,4 straf. Klassen blev vundet af tyske Anna Siemer på Valerie M med 48,5 straf.

 

Også på 2* niveau var der en lang og en kort udgave. Bedste danske resultat i Eketorp blev leveret i denne klasse af Anne Dorte Møller på Mr. Chaplin som løb med sejren i den første 2* kvalifikation til Swedish Eventing Trophy. Ligesom CIC1* blev dressur og spring afviklet fredag og terræn lørdag. Efter dressur og spring lå Anne Dorte nummer et. Ekvipagen var de eneste der formåede at springe fejlfrit på springbanen. Ti ud af de 15 ryttere til start nåede mål i terrænet. Anne Dorte og Mr. Chaplin var fejlfri i terrænet og i klassens hurtigste tid med 5,6 fejl på tid. Dermed kunne hun holde sin førsteplads.

 

I CCI2* forsøgte youngriderne at kvalificere sig til EM. Det så længe rigtigt godt ud for Simone Bøgelund på Eligius Key. Desværre satte springbanen en stopper for EM kvalifikationen da ekvipagen havde for mange nedslag. Men Simone var ikke den eneste der havde problemer på den våde bane og således kunne hun alligevel hente en placering hjem i sin debut i denne klasse. Simone sluttede som nummer fem med 83,6 straf. Klassen blev vundet af Therese Viklund på Mocca S.E. med 53,2 straf.

 

Der blev også afviklet nationale klasser ved stævnet. I disse blev det til endnu en dansk sejr. Man har fra i år indført stilbedømt military for ungheste i Sverige. Hestene rides kun en gang, først på en springbane og derefter direkte ud på en kort terræntur. Efter endt springning vises der gangarter på springbanen efter dommernes anvisninger. Hestene bedømmes på deres tre gangarter, deres hopformåen, type og indstilling. Klasserne afvikles i 90 cm for 4-, 5- og 6-års heste samt i 100 cm for 5-, og 6-års heste. Der var danskere til start i begge klasser og i 100 cm klassen blev det også til dansk sejr. Vivan Ryslinge på sin hjemmeavlede Diva de Vision fik 8,2 for gangarter, 8,5 i springformåen, 9,5 i type og 9 i indstilling. Det gav et samlet resultat på 35,2 point og en førsteplads.

 

Alle resultater fra stævnet kan ses på online.equipe.com


Tilføjet d. 18-05-2015 kl. 12:53 af i kategorien Military.





Seneste relaterede nyheder
24-04-17 Cecilie Eriksen placeret i CIC3* i Sopot
26-09-16 Tobias Jørgensen nummer 15 til EM
20-09-16 Tre danskere klar til EM i military for junior/ungryttere
21-09-15 Medaljeregn ved NM
19-09-15 Junior/young riders på en foreløbig andenplads ved NM
19-09-15 Det danske hold på guldkurs ved NM
27-08-15 Mai Kaas foreløbigt nummer syv ved EM
16-08-15 Dansk sejr i begge klasser ved Malmö City Horseshow
16-08-15 Tobias slutter som nummer 39 ved EM
15-08-15 Mette måtte en tur i vandet - Tobias avancerer i den samlede stilling


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider