Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hest klemt fast mellem to træer

En hest var på uforståelig vis kommet ind mellem to træer og sad hjælpeløs fast, indtil den fik undsætning af hestens ejer og venner.

 

Som Peter Plys

Man kommer næsten til at tænke på den honningelskende Peter Plys bjørn, der sidder fast i indgangen til træhulen, fordi han har spist for meget honing. Den største forskel på Peter Plys historien og den følgende historie er, at denne omhandler en hest - og at episoden ikke er opdigtet.

 

Fastklemt mellem træer

I sidste uge opdagede en hesteejer fra Wales, at hendes hest var solidt fastklemt mellem to træer og ikke kunne komme fri. "Jeg tænkte at hun blot kløede sig mod træerne, da jeg først lagde mærke til det, men derefter indså jeg, at hun sad fuldstændigt fast mellem de to træer", fortæller hestens ejer til det britiske hestemagasin Horse & Hound. "Jeg havde ingen ide om hvordan hun havde sat sig selv I den situation", oplyser hestens ejer Ashley Kavangh.

 

8 personer til undsætning

Heldigvis blev det ikke nødvendigt at tilkalde brandvæsenet eller en dyrlæge, men med venners hjælp begyndte Ashley at skubbe på for at få hesten fri."Der var fem personer bag ved træerne, som skubbede på og tre foran, til at konrollere hendes hovede. Vi kunne ikke skubbe hende tilbage da hendes skuldre sad I klemme, så vi var nød til at skubbe hende fremad", fortæller Ashley.

 

Til sidst lykkedes det de 8 personer at få hesten skubbet igennem træerne, uden at det blev nødvendigt at hente yderligere hjælp udefra.

 

Ejer besvimede

Ashley var meget bekymret på sin hests vegne da hun ilede den til undsætning, men hun var ikke indledningsvist til megen gavn, da hun besvimede over chocket over at se sin hest i den fastlåste position. Hesten derimod virkede helt rolig i processen og over den megen opmærksomhed. "jeg besvimede og landede direkte med ansigtet ned i en mudderpøl! Jeg var fuldstændig smurt ind i mudder og var meget stresset over situationen, men min hoppe tog det helt roligt og panikkede overhovedet ikke. Det gjorde det heldigvis meget lettere at få hende fri."

 

Episoden endte godt og med hasten helt uskadt, men generelt kan det ikke anbefales at gribe tilsvarende situationer an selv, uden at tilfalde professional hjælp.

 

Kilde: Horse & Hound

 

Billede

 

Ashleya hest klemt mellem to træer. hvad pokker skulle hun lige der? (Forsidefoto: privat)


Tilføjet d. 10-02-2015 kl. 15:26 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-05-20 Pas på giftige træer og deres afgrøder i år
13-09-19 Søvnmangel hos heste er risikofyldt
20-08-17 Crowd funding sikrer OL hest
06-03-17 Nu kan du se, om din hest har smerter
05-02-17 6 grunde til at det er okay at savne sin hest, uanset hvor lang tid der er gået
13-10-16 Blev en hest mishandlet til døde på stævneplads?
17-12-15 Nye regler for hestepas pr. 1. januar
14-12-15 Hest starter flere stævner med åbent sår
03-12-15 Transfer-vindue til olympiske lege lukker
02-12-15 Indvielse af ny rideskov


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider