Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Prop gulerødder i hestens pakkekalender

Skal din hest også mærke det er jul, så prop gulerødder i dens pakkekalender og gør det gerne dagligt i hele julemåneden og vinterhalvåret

 

Skal du være lidt ekstra god ved hesten her i julemåneden, så giv den masser af gulerødder i krybben hver dag i december. Hesten vil være lige glad hver dag for at få sin kalenderpakke, for de fleste heste elsker at gnaske gulerødder i sig.

 

Sundt slik - også til heste

Gulerødder er en yndet 'sund snack' til heste, og dette er ikke uden grund. Gulerødder indeholder en stor del vand, imunstyrkende betacarotener og fibre, som er godt for fordøjelsen og kredsløbet, Og så giver de ikke så mange kalorier som mange tror, og i modsætning til fx æbler indeholder de ikke så meget syre, der ved store mængder kan skabe ubalancer i fordøjelsessystemet

 

Næringsværdien er som følger:

  • Energi pr. 100 gr.: 36 kcal.
  • Protein: 0,7 gr.
  • Fedt: 0,4 gr.
  • Kulhydrat: 8,8 gr.

Da der er meget vand i gulerødder, betyder det , at energiværdien er meget lav. Så du skal betragte produkterne som "en sund snack". I praksis er der næppe den store risiko ved at give gulerødder i større mængder fx. 1 kg/100 kg legemsvægt/fodring. For en hest på 500 kg svarer det således til 5 kg/fodring.

 

Saftfoder

Gulerødder er det man kalder saftfoder, og udover græs - et af de bedste af slagsen. De er derfor et godt supplement til hestens foder. Fordi årstiden som regel ikke byder på andet saftfoder, er de særligt gode i vinterhalvåret. Græsfoldende ligger hårde og indtørrede hen, eller er kørt op til mudder, og der er ikke meget saft og kraft i det grovfoder hestene tilbydes i vintermånederne. Gulerødderne er derfor et velkomment supplement hos langt de fleste heste.

 

Billigt og holder sig godt

Gulerødder er tilmed rigtigt billigt snack til hesten, hvis du køber de store sække fodergulerødder i forderstoffen. Så får du ofte 20-25 kg, for blot hvad to poser gulerødder koster i dagligvarebutikkerne, og ofte så smager de tilmed meget bedre. De er både renset og skyllet, så ikke alene kan hesten kan få glæde af dem, men også dig selv.

 

Holder sig længe

Netop nu er gulerødderne på sit højeste. Det er billige og stadig friske og lækre. Holder du dem køligt, men frostfrit, som fx i et foderrum eller stald på denne årstid, så holder de rigtig længe. Du kan derfor roligt købe en hel sæk sgulerødder, elvom du kun har en enkelt hest at fodre på.

 

Er du nød til at sætte sækken, hvor der kan opstå risiko for frost, så pak den ind i en tykt tæppe. Det holder som regel frosten fra gulerødderne.

 

God afspredelse ved nytår

Gulerødder er endvidere ideelle til at aflede stressede heste når Nytåret skydes ind. Strø rigeligt med gulerødder i boksen, så heste bruger tid på at finde dem i høet, og bliver adspredt fra de voldsomme fyrværkerier.

 

Skal du gøre lidt ekstra godt for hesten her i julen, så giv den derfor masser af gulerødder og gør det med god samvittighed, både overfor dig selv, for hesten og din pengepung.

God fornøjelse!

 

Billede

 

Gulerødder er sundt snack - både til heste og mennesker


Tilføjet d. 07-12-2014 kl. 06:21 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Vis hensyn til dyrene når du fejrer Nytår!
27-12-19 Pas på dyrene når du fejrer Nytår!
16-12-18 16. december
12-12-18 12. december
11-12-18 11. december
10-12-18 10. december
08-12-18 Nytårsfyrværkeri koster det første hesteliv
07-12-18 7. december
05-12-18 5. december
04-12-18 4. december.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider