Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nytårsfyrværkeri koster det første hesteliv

Nytårsfyrværkeri har allerede kostet en hest livet på grund af drengestreger, hvor hjemmelavede kanonslag blev skudt af i kort afstand af to heste, der blev så stressede af oplevelsen, at det fik fatale følger for den ene hest, der måtte aflives

 

Sociale medier i oprør

De sociale medier har i de seneste dage være i oprør over historien om hesten Pixie, der blev udsat for hjemmelavede kanonslag, der fik fatale følger, og historien er allerede gået verden over, med mængder af sympatitilkendegivelser.

 

Hesteejer mistede sin hest

Caroline Vinter Branstrup, mistede sin hest Pixie i denne, efter unge drengestreger, hvor hjemmelavede kanonslag blev affyret få skridt bag på flere heste. Hestene var ellers vant til fyrværkeri og har ikke for vane at reagere under normale omstændigheder, men den tætte affyring fik fatale konsekvenser.

 

 

Det blev til en dramatisk situation, hvor hesten Pixie gik i panik og efterfølgende kom til skade og gik i chok, med nerveskader og en så alvorligt til skade med sit bagben, at hesten efterfølgende måtte aflives af dyrlæger fra Højgaard Hestehospital.

 

Virker meningsløst

Caroline havde blot dagen forinden haft en fantastisk træningsdag med hendes hest, og dagen efter er den død. Det virker totalt meningsløst og er et stort tab for hestens ejer.

 

Den unge ejer frygter på andre hesteejeres vegne de kommende nytårs fyrværkerier, og henstiller til alle om at udvise mest muligt hensyn såfremt man ønsker at skyde Nytåret 2019 ind.

 

Heste-nettet vil gerne opfordre alle til at udvise hensyn til dyrene og til at overholde den gældende lovgivning ved fejringen af det kommende nytår.

 

Billede

 

Nytårsfyrværkeri har allerede kostet en hest livet på grund af drengestreger, hvor hjemmelavede kanonslag blev skudt af i kort afstand af to heste, der blev så stressede af oplevelsen, at det fik fatale følger for den ene hest, der måtte aflives (Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 08-12-2018 kl. 19:27 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Nytår.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Vis hensyn til dyrene når du fejrer Nytår!
27-12-19 Pas på dyrene når du fejrer Nytår!
27-12-17 Tænk på hesten når du fejrer Nytår!
26-12-16 Hjælp hesten gennem Nytåret!
28-12-14 Hjælp hesten gennem nytårsaften
07-12-14 Prop gulerødder i hestens pakkekalender
05-01-14 Heste smidt ved vejside
31-12-13 Hjælp hesten nytårsaften
30-12-09 Heste er bange nytårsaften


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider