Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Saltsten indeholder ikke bare salt

Saltsten består ikke bare af salt. De består af mere end salt og indeholder også mineraler og andre næringsstoffer. Men bidrager de til, at hesten får et afbalanceret indtag af salte og mineraler, eller skal det kun opfattes som et supplement?

 

Ikke 'bare' salt

'Salt' er en populær beskrivelse for flere ingredienser. De fleste er bekendte med betegnelsen sodium chlorid, der svarer til det salt vi drysser på maden. Men betegnelsen 'salt' kan også dække over andre mineraler, såsom potasium og magnesium.

 

Det svagt rosa farvet Himalaya salt, som er blevet så populært de seneste år, og som både fås til middagsbordet og i store blokke som sliksten til heste, indeholder en bred vifte af nyttige næringsstoffer, som udover salte også omfatter en lang række nyttige mineraler.

 

Ikke afbalenceret ernæring

Det er imidlertid vigtigt at holde for øje, at saltsten ikke er afbalanceret ernæringsmæssigt, så din hest får ikke nødvendigvis de rette næringstoffer afstemt efter dens behov. Derfor bør saltsten kun betragtes som et ekstra tilskud og et ernæringstilbud til hesten.

 

Der findes andre produkter i blokke, som er afbalanceret ernæringsmæssigt og som udover de forskellige salte også indeholder en bred vifte af mineraler og vitaminer. Nogle er tillige tilsat biotin og glucosamin. Check derfor indholdsfortegnelsen, der er stor forskel på hvad disse slikblokke indeholder.

 

Daglig dækning af næringsstoffer

Hvis den anbefalede daglige mængde indtages, skulle det i princippet betyde, at slikproduktet giver et afbalanceret indtag af næringsstoffer. I praksis, er det imidlertid yderst vanskeligt at afgøre om en hest har slikket mere eller mindre i sig. Derfor kan det være fornuftigt blot at betragte disse produkter som et supplement, til hestens daglige vitamin- og mineraltilskud og ikke som den primære kilde.

 

 

 

Billede

 

Det specielt udssende Himalaya salt, der indeholder mange forskellige salte og mineraler udover det der svarer til almindeligt køkkensalt, men som ikke er et afbalanceret fodermiddel


Tilføjet d. 29-11-2014 kl. 13:37 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
25-07-19 Husk salt er vigtigt når det er varmt
06-10-16 Hjælp – hesten spiser jord!
30-06-15 Hvilke næringsstoffer har hesten brug for og hvad gør de for hesten?
16-07-15 Husk salt på varme sommerdage
14-04-14 Påvirker miljøet hestens højde?
15-01-14 Hø: Er dampning bedre end vanding?
19-03-14 Sådan parteres hest!
13-10-13 Vand er vigtigt på vinterfolden
24-03-13 Så er det nu hesten fælder!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider